Zara
panaszok-Zara - Logo

Zara

Panaszok
22
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.02.10 13:56
A Zarában általában (többit kevésbé ismerem), de leginkább az Árkádban lévő üzletében- számtalan esetben tapasztaltam- felháborító viselkedést. Általában véve lekezelő módon viselkednek a vásárlóval- főleg azzal, aki láthatólag- nincs benne abban a célcsoportban- h alapszinten megengedhetné magának ott a vásárlást (magyarul nem futja 16 ezerét egy maxiruhára napi szinten). Akciós időszakban - a próbafülkénél hallottam- amikor minősíthetetlen módon és lekezelően beszélt- a vásárlók füle hallatára- az akciós időszakban a vásárlók viselkedéséről. Alapból- azzal szoktam szembesülni, h a 20-on éves eladó- elnézést- de " lehánylak" arckifejezéssel szolgál ki. A kedvencem az egyik black friday-en volt. Kiválasztottam 2 db ruhát, hogy majd eldöntöm, h melyiket szeretném megvenni. És az egyik eladó vérmes szemmel követett, úgy tűnt, hogy pályázik a ruhára. Úgy éreztem, hogy alig várja, hogy lerakjam. Talán valami pusmogást is hallottam. Majd mikor fél percre letettem a ruhát, jött az eladó és lenyúlta és pillanatokon belül eltépett vele a raktárba. ÉN- meg ott ültem, hogy.. ez nem lehet igaz. Gondolom, hogy valamilyen módon elő van írva nekik, hogy ilyet nem tehetnek. Most hogy kinek tette félre, azt nem tudom. Ami biztos, hogy nem egy vásárlónak. Egy darab ilyen kis méret volt belőle és gondolom, hogy az fájt neki, h én kinéztem. A legszembetűnőbb az az átlátszó viselkedése volt. Mint a macska mikor valami bűnöset csinált. Én meg ott álltam megfürödve hogy lenyúlta a vásárló elől, vagyis előlem a holmit. Ami onnantól kezdve nem került vissza a vállfára. Őszintén nem volt bennem annyi, hogy szóljak. És hogy ott helyben panaszt tegyek. Mondom mindezt úgy, hogy Zara függő vagyok. Az egyik eladót megdicsértem, mert hogy ott ő az egyetlen aki kedves köztük. Zavarba jött. Azt nem tudom, hogy egyetértett-e velem, de.. Már megszoktam, hogy egyszerűen gyomorforgató érzéssel távozom onnan vagy, hogy ezt ne vegyem magamra. A szintén lekezelő hangnem pedig mindennapos.

  2020.03.13 22:25
Vettem egy farmert, ami pár hordás után elkezdett foszlani olyan helyeken, ami nyilván nem a hordástól van. Visszavittem az üzletbe blokkal együtt. Az üzletben kifogásokat kerestek, hogy ne adják vissza a pénzt. Legalább 5 ember nézte meg azt az egy nadrágot, mire megelégeltek.

Zara Márkáról

A Zara az egyik legnépszerűbb ruházati márka Magyarországon. Ruhák, cipők, táskák, ékszerek és kiegészítők forgalmazásával foglalkoznak nők, férfiak és gyerekek számára. A Zara márka a spanyol Inditex textil konszern tartozik, amely 1975-ben nyitotta meg első üzletét a spanyolországi Artexio-ban. A márka specialitása az ún. "fast fashion" - a legújabb divatnak megfelelő termékeket kínál, megfizethető áron. Az Inditex csoport égisze alá olyan további népszerű márkák tartoznak, mint a Massimo Dutti, a Pull and Bear, az Oysho és a Bershka. Az első Zara üzlet 2004-ben nyílt meg Budapesten.

A Panaszok.com segítségével a Zara felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.