Yves Rocher
panaszok-Yves Rocher - Logo

Yves Rocher

Panaszok
9
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.01.28 17:05
A múlt héten a Váci utca üzletben vásároltam, tárva nyitva az ajtó a téli hidegben, mint megtudtam, ez központi előírás. A dolgozók kabátban állnak bent, ami teljesen érthető viszont rendkívül rossz érzést kelt, számomra volt kényelmetlen, továbbá véleményem szerint a cég megítélése is rossz irányba halad, ha ilyen körülmények között kell munkát végeznie az alkalmazottaknak. Próbálom érteni, hogy ezt mint marketing fogást találták ki, de ezzel nem tudok egyetérteni és szerintem sokan mások sem, sokkal többet árt mint használ.

  2020.01.03 09:54
A tegnapi napon 2020. 01. 02-án a szegedi Árkádban található Yves Rocher üzletben szerettem volna átvenni a képeslapon ígért ajándékokat, melyek 3800 Ft vásárlás esetén járnak.(egy meglepetés ajándék, egy kulcstartó illetve egy 3500 Ft értékű testápoló) 5300 Ft értékben vásároltam, de az ajándékokat nem kaptam meg, mert tegnap nem voltak raktáron, és kérésem ellenére helyettesítő ajándékot sem kaptam. Vidéki lévén csak ezen a napon tudtam megoldani az utazást, de ezt a 2 nem udvarias kiszolgáló hölgy lenézően vette tudomásul. Az általam kért további termékeket nem tudták, hogy hol találhatóak - így sem szakmailag sem emberileg nem voltak megfelelően felkészülve. Kérésem, hogy az ajándékokat postai úton juttassák el nekem.

  2019.05.29 01:34
Elmentem barátnőmmel az Allee bevásárlóközpont Yves Rocher üzletébe, mivel születésnapom alkalmával kaptam egy képeslapot, hogy ajándékkal kedveskednek nekem. Így boldogan belépve az üzletbe, hangosan köszönve érkeztem meg, de üdvözlés egyik kolleginától sem érkezett. Egyből a pulthoz mentem, és ÚJRA köszöntem, DE ismét nem köszönt, RÁM SE NÉZETT, majd miután a képeslapot felmutattam ennyi választ kaptam:- "Törzsvásárlói kártya?" Elővettem, odaadtam, majd elővett 2db neszeszert és oda hányta a pultra egy kedves szó nélkül. Ez a trehány, egyáltalán nem vevőközpontú kiszolgálás ELFOGADHATATLAN.

  2019.05.19 20:10
Az Aréna plázában jártunk a barátnőmmel, arckrémet szerettünk volna venni. Két középkorú eladónő beszélgetett az üzletben, mikor bementünk, meg köszönni is nehezükre esett. Egy bizonyos krémet kerestünk, amit sehol sem találtunk. 10 perce keringtünk, de egyik nőnek sem jutott eszébe, hogy esetleg segítsen nekünk.Tudom, mi is megkérdezhettük volna, de itt az elveken van a hangsúly. Igenis legyen segítőkész és kedves, mert ebből él!Az Allee-beli Yves Rocher dolgozói még a kasszába is alig akartak beállni, még majdnem elnézést kellett kérnem, hogy a pénzem szeretném elkölteni.Soha többet Yves Rocher!

Yves Rocher Márkáról

Yves Rocher egy szépségápolással és kozmetikumokkal foglalkozó cég. 1959-ben kezdte meg tevékenységét a francia vegyész Yves Rocher a francia Bretagne-i régióban és termékeit ma is nagy mennyiségben gyártják. Yves Rocher, aki megnyitja a növényi kozmetikumok és az egészséges kozmetikumok ajtaját. A legtöbb növényi terméket biogazdálkodási területeken termeszti. Yves Rocher csapata Vegyészek, biológusok, bőrgyógyászok és etnobotanikai kutatók. Kutató-fejlesztő csoportjaik évek óta dolgoznak a növényvilágon és céljuk, hogy természetes termékeket készítsenek a bőrére hasznos növényekkel. Yves Rocher, aki tenyésztő, termelő és forgalmazóként teljesíti valamennyi feladatát. Magyarországon is egyre több üzletet nyitnak az Yves Rocher termékek forgalmazására és egyre nagyobb sikereket érnek el az egészséges és letisztult termékeikkel.

A Panaszok.com segítségével a Yves Rocher felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.