Wish
panaszok-Wish - Logo

Wish

Panaszok
153
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.05.29 10:22
A kép alapján fényképezőgépet rendeltem,de az üzleti ár négyszereséért fényképezőgép tokot kaptam. Kézbesítve 2022. ápr. 21. időpontban HUF 28 844 Ft Rendelés részletei Még 10 válasz mutatása 28844.-Ft visszatéritését már háromszor kértem itt az Ügyfélszolgálattól eredménytelenül, a wish ügyífélszolgálat még csak válaszra sem méltat.

  2022.05.11 11:57
Visszatéritést kértem, de a "Wish" cég egyáltalán nem reagált a panaszomra, az ügyfélszolgálat sem. Az árút visszaküldtem a megadott Szlovéniai címre, eredmény nélkül. Félek, hogy a Wis Cég viselkedése rákényszerít, hogy EU. csalás elleni központhoz és a Minisztériumhoz forduljak segítségül. /Raferencia szám: SLIE2480587/

  2021.12.03 12:13
Követési szám:16407434027106 Shaobowu eladótól vásároltam egy magas minőségű sisakot, és a alacsony minőségű terméket küldte. Nem hajlandó se a kiegészítő alkatrészt részemre megküldeni ill. A termék árát sem visszafizetni. Wish ügyfélszolgálat hozzáállása panaszkezelési dolgokban minősíthetetlen. Nem a kérdésemre válaszolnak soha. Oldalukon feltüntetett link ahol panaszt lehet tenni az nem megfelelő , érvényes helyet meg nem hajlandóak megadni ahol kártérítési igenyemet nyújthatják be. Wish alkalmazás egyre jobban kezd pénzlehúzó lenni és semmilyen garanciát nem kap a vásárló ha nem megfelelő terméket küldenek. Nem vállalják fel a felelősséget hogy a Termékeket megtévesztően reklámozzák azaz vásárló csalogató,amit a törvény büntet. Kérném panaszok kivizsgálását és kérném az összeg visszafizetését és kártérítést.Olyan összegget akarnak visszafizetni ami nem fedezi az általam kifizetett összeget és szállítási költséget. Úgy gondolom hogy az a tisztességes eladó akik már több pozitív visszajelzést is kaptak az nem véletlen. De nem fogom annyiba hagyni ha nem azt kapom amit megrendeltem

  2021.10.26 21:36
Megrendeltem egy terméket a Wish oldalról. A pénzt átutaltam(kártyásan). Ez 2021.10.02-án történt. 10.06-án ezt az üzenetet kaptam: "Attila, a visszatérítés folyamatban van! Helló Attila, Sajnos a bolt nem tudta kézbesíteni a termékét. Továbbléptünk, és visszautaltunk 35 311 Ft összeget az eredeti fizetési módjára. Legfeljebb 10 munkanapba telik, amíg ez megjelenik a pénzügyi számlakivonatodon." Ez a pénzt a mai napig nem kaptam vissza. A bankom azt mondta,hogy ez az összeg zárolva lett a számlámon. Csak azt nem értem,hogy ha nem én hibáztam,hogyan lehetséges az hogy ezt a pénzt a bankom zárolta.Idézem a bankom:" A Wish miatt zárolva lett ez a pénz összeg és ha a Wish nem terheli be a számlám akkor a vásárlástól számított 1 hónap múlva a zárolást a bank autómatikusan feloldja.Hogy is van ez? Nem az én hibám,mégís én vagyok akadályozva,korlátozva. Jó lenne,ha valaki a körmére nézne ennek a nyavalyás Wish-nek. Ráadásul telefon számuk nincs is,hogy az ember élőszóban mondhatná el a panaszát. Jobb lesz elkerülni ezt a céget.

  2021.07.26 16:25
A megrendelt tételt nem szállították ki, elmondásuk alapján a pénzt visszautalták, ami több mint egy hónapja nem érkezett meg, és semmitmondó leveleket küldözgetnek, ígérgetnek. Inkorrekt társaság. Hol lehet őket és a tevékenységüket számon kérni, elszámoltatni? Ráadásul minden tételért külön felszámolnak szállítási díjat, akkor is, ha a rendelésben egyszerre adok meg több darabot, mindegyikre ott a szállítási díj. Nem szabad velük kezdeni!!!