Wish
panaszok-Wish - Logo

Wish

Panaszok
91
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.07.19 22:03
Több terméket rendeltem a megadott mérettáblázat alapján/ önmagamat előtte lemértem, hogy megfelelő legyen a megadott táblázat alapján/Az áru méretei viszont nem egyezett a táblázatban megadott adatokkal-vagyis kicsi lett. az összes. Hogyan tudom kicseréltetni az árut és hol.Vagy kérem vissza a 2 hónapja levont összeget.

  2020.07.01 09:36
A készülék működőképes, de a legerősebb hűtési fokozatban a hűtés 31 fokról 5 perc alatt 30-ra hűlt és ez 60 perc után sem csökkent tovább, annak ellenére, hogy a tartályban 10 fokos vizet töltöttem és benne volt a 2 jégakku is.

  2020.06.30 16:09
Másfél hónap után megérkezett tablet nem megfelelő csomagolásban lett feladva. A postai kézbesítő előtt bontottam ki a csomagot. Elsőre látható volt, hogy a jobb felső és jobb alsó sarkai ütődés miatt elgörbültek. Bekapcsoláskor az akku felvillant, ezért felraktam töltőre. Töltőn több órán át sem változott a töltöttségi szint, nem lehetett bekapcsolni, csak az akku rajza villant fel, jelezve hogy nincs energiája. Másnap szakszervizbe vittem, ahol kimérték, hogy a 8800 mAh-akku teljesen üzemképtelen. Szeretnék mielőbbi megoldást találni a problémára, akár egy új akkumulátorral, vagy a termék visszaküldésével és a pénz visszautalásával!

  2020.06.25 09:27
Tisztelt Wish! Rendelt termék: HUAWEI 2TB. külső HDD-ét hibásan kaptam meg. Nem lehet rá adatokat másolni. Formáztam NTFS-re, de az eredmény nem válltozott. Úgy csinál, mintha dolgozna. Villog a LED,de csak egy helyben jár. Írni nem lehet rá.