Westy Hajó Étterem
panaszok-Westy Hajó Étterem - Logo

Westy Hajó Étt...

Panaszok
1
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat

Kategória

  2020.02.06 17:28
Mai nap folyamán ebédelni szerettünk volna a családommal. Miután betértünk kiválasztottunk egy asztalt a víz közelében, hogy hangulatosan teljen az ebéd. Ezt követően egy szőke hajú, középkorú hölgy megjelent mellettünk és mínősíthetlen stílusban ,,megkért’’ minket, hogy másik asztalhoz üljünk le, mivel az asztal amit kiválasztottunk túl nagy lett volna számunkra. Miután nem értettünk egyet felháborodva elviharzott. Ezek után természetesen máshol fogyasztottuk el az ebédünket és a továbbiakban sem szeretnénk többé ebből a ,,vendéglátásból’’ és stílusból részesülni. Természetesen távozáskor sem kaptunk semmiféle bocsánat kérést! Rettentő csalódottak és felháborodottak voltunk még szerencse, hogy az ezt követő étteremben roppant udvarias kiszolgálásban részesültünk! 

Westy Hajó Étterem Márkáról

A győri Duna-part legszebb, egyedülálló panorámájú részén áll a Westy Hajó Étterem & Pub, ahol a modern, nemzetközi konyha ételeivel, valamint valódi amerikai steakkel várják a kulináris élvezetek kedvelőit! A Hajó volt az első mérföldkő a WESTY csoport kialakulásának az útján. Minden itt kezdődött. Ebből az egy egységből nőtte ki magát a WESTY név, és mindaz, amit ma is képvisel. A 2000-ben megnyílt WESTY Hajó Étterem folyamatos fejlődése során, valamint gasztronómiai újításai, és a hajó adta varázslatos hangulata révén lopta be magát a győri emberek szívébe. A csodálatos kilátás és hangulat mellett, a több mint 100 különböző ételt tartalmazó ételkínálatuk minősége, italaik sokszínűsége, szakácsaik és felszolgálóik szaktudása is szükséges volt ahhoz, hogy a „Hajó”, a város egyik legjobb és legismertebb éttermének mondhassa magát.

A Panaszok.com segítségével a Westy Hajó Étterem felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.