Vodafone
panaszok-Vodafone  - Logo

Vodafone

Panaszok
71
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.12.14 08:46
Tv HD plus és Film box Pro csomagot fizetek. Többször előfordult, hogy az egyes csatornák használatát megszüntették, pedig van rá előfizetésem. Jelenleg a Film club csatornát nem tudom nézni. A legnagyobb problémám az, hogy folyamatosan nem kapom meg a szolgáltatásokat, amiért fizetek. A régi upc-boxokon törölték a műsorvisszanéző funkciót, de nem biztosítottak olyan korszerű media-boxot, amely ezt lehetővé tenné. A felkínált, elavult konstrukciójú box beszereléséhez az egész lakást át kellene vezetékelni - 3 boxom van. Ez jelentős anyagi kárt okozna, mivel 2 évvel ezelőtt lett felújítva a lakásom, igen magas összegért. Telefonon kértem más media-boxot,, amit használni tudnék, de elutasító választ kaptam. Ez nem felhasználóbarát hozzáállás. Nem hiszem, hogy ilyen nagy cégnek, mint a Vodafon, a 21. században ne lenne olyan media-boxa, aminek beszereléséhez nem kell tönkretenni a felújított lakásomat - minden vezetékem a falban van. Kérem, hogy biztosítsanak megfelelő media -boxokat, vagy állítsák vissza a műsor-visszanéző funkciót a rgi UPC-boxokon - amik egyébként remekül működtek Wi-Fi-vel is.Köszönettel L. Edit, Gyöngyös Ügyfélszám: 0000951020

Vodafone Magyarország Zrt. Márkáról

A Vodafone Group Plc. a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója a bevétel alapján, központja az angliai Newbury (Berkshire). 2007 februárjában több mint 200 millió ügyfele volt 27 országban. További 38 országban rendelkezik érdekeltséggel. A Vodafone név a voice data fone rövidítése. Magyarországi leányvállalata, a Vodafone Magyarország Zrt. a 3. mobilszolgáltató (20,88%-os részesedéssel az előfizetések arányában) a piacvezető T-Mobile, a Telenor Magyarország mögött. SIM kártya körzethívószáma 70. A Vodafone-csoport és a Liberty Global közötti 2018. évi tranzakció következtében a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100 százalékos tulajdonosa. A két szolgáltató ezt követően cégcsoportként, de különálló vállalatként működött tovább. 2019-ben a Vodafone vezetői bejelentették, hogy a tranzakciót követően a UPC név várhatóan eltűnik a magyar piacról és azt a Vodafone váltja fel. 


A panaszok.com-on megoszthatja véleményét a Vodafone-ról, az esetleges ügyfélpanaszok rendezése érdekében pedig lehetőséget kínálunk a céggel közös megoldásra is. Ossza meg tapasztalatát másokkal a cégről, írjon hozzászólást, vagy kérjen segítséget a panaszok.com-on.