Vodafone
panaszok-Vodafone  - Logo

Vodafone

Panaszok
71
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.07.19 00:08
A pénz az önöknek is kell,de az ügyfél le van szarva és atvagva! Úgy kötöttek velem szerződést hogy közben átvagtak. Szerződést meghosszabitottak de a telefont nem kaptam meg. Miért?Vagy azért mert rossz a rendszerük vagy azért mert félre lettem tajekoztatva. Sajnos nem vagyok a legjobb ugyfeluk,de régóta az vagyok de azért ezt nem vártam volna önöktől.

  2022.07.11 16:49
2022.07.07.-én kaptam a 2. TV készülékemhez egy KAON plusz médiaboxot. A bekötés után sajnos ezen a TV-n nem jön be több csatorna (helyi tv, prime stb.) Műszaki segítséget kértem. Július 14.-re kaptam telefonüzenetet, hogy a technikus kolléga kijön. Várjuk! A + 500.-Ft előfizetésem július 07.-től szól, pedig a TV nem működik megfelelően. Kérem szíveskedjenek orvosolni bejelentésemet. Köszönettel: E. Ilona Erzsébet

  2022.01.11 17:46
A Tv műsor szolgáltatói váltás (UPC helyett Vodafon) óta gyakorlatilag semmi sem működik. Az adások minősége rendkívül rossz, minősíthetetlen. Nagy sok az adás-kimaradás, és amikor elérhetőek a csatornák, akkor is akadozik, majd szétesik a képernyő, hihetetlen hangokat ad a tv. Már történt reklamáció, ennek eredményeképpen kijött egy szakember, kicserélte a box-ot és ennyi. Kb. egy hétig minden rendeben volt, de utána visszaállt a helyzet az eredeti ( rossz) állapotra. Ráadásul az új box szinte semmit sem tud a UPC-hoz képest. Szóval a tulajdonos-váltás óta élvezhetetlen a TV nézés

  2021.09.29 11:10
A párommal mind a kettönknek Vodafone előfizetésünk van de érdekes módon nagyon nagy összeget kellene fizetnünk! A páromnak korlátlan a hívás is és az internet is a számlája 18000 forint lenne havonta és e helyett kapott 100ezer+ os számlát magyarázat rá hogy ennyit használt! De ez lehetetlen mert minden korlátlan a legnagyobb díjcsomag van nem is lépheti túl!

  2021.08.02 12:37
Hetek óta reklamálok a Vodafonnál, mert szakadozott a Tv, a telefon és az internet. Kijöttek, megállapították, hogy külső hiba, amit majd a "külsős"-nek kell elhárítani. Közben az internet és a telefon megszűnt, a Tv még ment, bár info és műsorújság nélkül. Másfél hét múlva, a szomszédok szerint július 27.-én, a "külsős" szerelő az oszlopon csinált valamit, aminek az lett az eredménye, hogy a TV is megszűnt. Kb. 1,5 órát telefonálgattam, míg az ügyfélszolgálat aug 3.-ra ígérte, hogy megint kiküldi a technikust, aki majd megint megállapítja, hogy a hiba az oszlopon van. Az ügyfélszolgálatnál hiába reklamálok, nem is értik, meg nem is érdekli őket, hogy mi bajom van. Állítólag nincs ráhatásuk, hogy legalább olyankor sürgősen intézkedjenek, amikor elszúrtak valamit. A számlájuk kiegyenlítéséhez viszont ragaszkodnak és ha a minősíthetetlen szolgáltatásukra hivatkozva nem fizetem ki időben, akkor végrehajtással fenyegetődznek. Monopolhelyzetükkel visszaélve semmi sem ösztönzi őket a tisztességes üzleti magatartásra. Közben én utazgatok Budapest és Almádi között, mert internet hiányában nem tudok dolgozni, és Budapestről pedig a távkapcsolatos berendezéseimet sem érem el. Ennyit a Vodafonról!

Vodafone Magyarország Zrt. Márkáról

A Vodafone Group Plc. a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója a bevétel alapján, központja az angliai Newbury (Berkshire). 2007 februárjában több mint 200 millió ügyfele volt 27 országban. További 38 országban rendelkezik érdekeltséggel. A Vodafone név a voice data fone rövidítése. Magyarországi leányvállalata, a Vodafone Magyarország Zrt. a 3. mobilszolgáltató (20,88%-os részesedéssel az előfizetések arányában) a piacvezető T-Mobile, a Telenor Magyarország mögött. SIM kártya körzethívószáma 70. A Vodafone-csoport és a Liberty Global közötti 2018. évi tranzakció következtében a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100 százalékos tulajdonosa. A két szolgáltató ezt követően cégcsoportként, de különálló vállalatként működött tovább. 2019-ben a Vodafone vezetői bejelentették, hogy a tranzakciót követően a UPC név várhatóan eltűnik a magyar piacról és azt a Vodafone váltja fel. 


A panaszok.com-on megoszthatja véleményét a Vodafone-ról, az esetleges ügyfélpanaszok rendezése érdekében pedig lehetőséget kínálunk a céggel közös megoldásra is. Ossza meg tapasztalatát másokkal a cégről, írjon hozzászólást, vagy kérjen segítséget a panaszok.com-on.