Vodafone
panaszok-Vodafone  - Logo

Vodafone

Panaszok
45
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.11.14 11:44
A 06 70 Mobilszámomon a szolgáltatás 2021.november 03. 15 óra óta nem elérhető! Készülékem műszaki állapota 100%, éves adategyeztetés időben megtörtént, a feltöltőkártyán megfelelő összeg rendelkezésre áll. Ügyintézőik (MOM, MAMMUT bevásárló központokban) tanácstalanok a kialakult helyzettel összefüggésben. Kérem a szolgáltatást mielőbb állítsák helyre és erről e-mail formájában értesítsenek.

  2021.11.10 12:23
Szüleimnél okt. 28. óta, 14 napja, a Vodafone karbantartási munkálatai óta nem működik a vonalas telefon. Próbáltuk őket mindenféle formában elérni. Telefonon lehetetlen, nagyon hosszú a várakozási idő. Mindez mobilról iszonyatosan sokba kerül, a vezetékes hálózatból ingyenesen hívható szám pedig a hiba miatt nem elérhető. Már három emailt írtam, messengeren jelentkeztem náluk, és rengetegszer telefonáltam. Tegnap 1 óra 18 perc várakozás után egyszerűen megszakadt a vonal, és nem tudtam senkivel beszélni. Ma már kétszer hívtam őket. Idős, közel nyolcvan éves beteg embere 14 napja telefon nélkül és egyszerűen elérhetetlen az ügyfélszolgálat. Rendkívül felháborító. Szeretném az ügy kivizsgálását.

  2021.11.08 16:09
Többször előfordul, hogy adás közben minden csatorna / 55 / elmegy, és széles, színes sávok vannak csak a képernyőn, semmi üzenet. Minden alkalommal áramtalanítok mindent, mert ezt mondják az ügyfélszolgálaton, de sokszor nem ér senmmit. Vannak olyan dolgozóik, akik ha nem értenek valamihez, ne magyrázzák el ugyan azt ezerszer, hanem adjanak oda egy szakembert, és ne minden esetben az előfizetőre próbálják áthárítani a hibát. Érdekes módon, a legutóbbi ilyen alkalommal, mire letettem a telefont az ügyfélszolgálatos hölggyel, már visszaálltak az állomások, és ne azzal fenyítsék az előfizetőt az első mondatban, hogy kiszállási díj 5ooo Ft. Előbb nézzék talán meg, kié a hiba.

  2021.10.26 09:58
2021. 09.08.án K. Attila szerelő által bevezetésre került a Bp. József Attila u. lakásban L. R. Veronika előfizető /szerződésszám: 293781/ optikai kábel. Gyorsdan bekötötte a kollega és elment, a vTV vezetk lazán lóg a lakásban, sehol nincs megerősitve, hiába telefonáltam, személyesen is panaszt tettem. Utána észleltem, hogy nem működik a nyomtató. ajánlották a bridge üzemmódot, amihez 2 kábelt kellett vásárolnom, a számitógéphez és a nyomtatóhoz. Ezután sem működött, ezért számitógépes vállalkozót hivtam. A munkadíja 16.000 Ft. volt. Most, hogy szerettem volna panszt tenni észleltem, hogy a szkennelés sem működik a nyomtatónál. Ujabb költség, szakember hivása, munkadíj fizertés. Mindezek alapján kérem költségeim megtéritését, valamint a a lógó TV kábel rögzitését, amely eredetileg a falba volt beépitve. Még annyi, hogy nem tudtam, hogy nem is kellett volna ezt az akciót, a szerelést engedni, azt hittem, hogy ez a rendszer működéséhez elengedhetetlen. Kérem panaszom kivizsgálását és a költségeim megtéritését, valamint a kábel rögzitését. L. R. Veronika /293781 sz.szám/

  2021.10.22 19:03
A Vodafone cégnél első alkalommal 2021.szept. 11-ére , de. 8-12 óráig adtak időpontot az otthoni wifi szerelésre. Azon a napon délután felhívott egy hölgy a Vodafontól, hogy látja, hogy nem voltak a szerelők és akkor ő majd néz egy időpontot amikor tudnak jönni a szerelők. Én mondtam, hogy ahelyett, hogy a hibát azonnal orvosolnák és jönnének másnap reggel, sűrű elnézését közepette, nem így történt. Megbeszéltük azon a héten péntekre 2021.szept. 15-ére 12-16 között a szerelés időpontját. Már csütörtökön telefonáltak a központból, hogy megfelelő e az időpont, mertjönnek. Jóváhagytam, és mondtam, hogy várom őket. Nem jöttek. Később du. hívott egy hölgy az újabb időpont ügyében. Bár elmondtam , a panaszaimat,de a hölgy csak annyit mondott hogy megérti, de ő csak az időpontot egyezteti. A harmadik időpont a következő hét keddi napja 2021. szeptember 19-ére . Szintén nem jöttek a szerelők, csak egy hölgy újabb időpontot beszélt meg velem a mai napra 2021.szept. 22-ére 12-16 óráig. Ma sem jöttek a szerelők! Ez egy becsapás, hitegetés! Mit lehet meg még velem ez a cég büntetlenül!! Megingott a bizalmam a céggel! M. Mária

Vodafone Magyarország Zrt. Márkáról

A Vodafone Group Plc. a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója a bevétel alapján, központja az angliai Newbury (Berkshire). 2007 februárjában több mint 200 millió ügyfele volt 27 országban. További 38 országban rendelkezik érdekeltséggel. A Vodafone név a voice data fone rövidítése. Magyarországi leányvállalata, a Vodafone Magyarország Zrt. a 3. mobilszolgáltató (20,88%-os részesedéssel az előfizetések arányában) a piacvezető T-Mobile, a Telenor Magyarország mögött. SIM kártya körzethívószáma 70. A Vodafone-csoport és a Liberty Global közötti 2018. évi tranzakció következtében a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100 százalékos tulajdonosa. A két szolgáltató ezt követően cégcsoportként, de különálló vállalatként működött tovább. 2019-ben a Vodafone vezetői bejelentették, hogy a tranzakciót követően a UPC név várhatóan eltűnik a magyar piacról és azt a Vodafone váltja fel. 


A panaszok.com-on megoszthatja véleményét a Vodafone-ról, az esetleges ügyfélpanaszok rendezése érdekében pedig lehetőséget kínálunk a céggel közös megoldásra is. Ossza meg tapasztalatát másokkal a cégről, írjon hozzászólást, vagy kérjen segítséget a panaszok.com-on.