Vodafone
panaszok-Vodafone  - Logo

Vodafone

Panaszok
30
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.03.07 09:14
Kedves Vodafone! Egy hete szerződtem le Önöknél, de az internetem nem működik rendesen- Folyamatosan megszakad és ez miatt az okos eszközeim nem a megfelelő módom működnek, sőt folyamatos újra csatlakozást kell, hogy csináljak. Úgy olvastam, hogy a XIV kerületben így is rossz a hálózat, de ha ez nem fog javulni belátható időn belül, biztosak lehetnek benne, hogy szolgáltatót fogok váltani. Kérem intézkedjenek mihamarabb.

  2020.12.24 09:16
2021. január 2-án dolgozni kellett mennem, így időben megvásároltam a 2021. évre szóló autópálya éves matricát. Szomorúan vettem tudomásul, hogy az Easy Rider szolgáltatás (Vodafone) ismételten a 2020. évre igazolta vissza a Bács-Kiskun megyei éves jogosultságot. Erre az évre már van éves matricám! 2021-es évre kell!

  2020.12.23 01:07
Kedves Vodafon! Szomorúan olvasom a levelüket! Szóval hiába van vodafonos internetelőfizetésem amivel csak netezni tudok mást nem arra nem vonatkozik a covid miatt digitális oktatásra kényszerülteknek a 1 havi kedvezmény! Ez mélyen felháborító hogy amiért a netem nem vonalas ezért ki vagyunk zárva ebből a kedvezményből! Szuper 3 gyerekkel otthon tanulni és még ezt a kis kedvezményt se kapjuk meg ezért! Közel 10 éve vagyok Vodás és eddig 100% ig meg voltam elégedve mindennel de most ez miatt nagyot csalódtam! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

  2020.12.02 10:23
Május végén egy utcai baleset miatt az utcai berendezés megsérült. A hibát azonnal bejelentettem és a hiba mértékét is. Innentől se telefon, se tv, se internet nem volt a home office időszakban. Minden nap érdeklődtem náluk, napi 20-50 perc ügyintézőre való várakozás után sem tudták megmondani mikor lesz a hiba kijavítva. Mobilnetről kissé nehéz egyetemi oktatást végezni, otthonról dolgozni. Június 17-én javították ki az utcai berendezést, de nem ellenőrizték le, hogy a házban is van-e szolgáltatás. Persze nem volt, de ők a hibabejelentést mégis lezárták. A megadott időpontban nem jött szerelő. A következő szerelési időpontra olyan időszakot adtak meg, ami nekem nem felelt meg. A szerződést felmondtam június 26-val. A kötbért békéltető testületi eljárás után is egy hónappal, augusztus végén kaptam csak meg. A cég semmilyen szerződési feltételt és jogszabályt nem tart be. A felügyeleti hatóságok nem nagyon foglalkoznak a problémával. A fogyasztóvédelem csak a hosszú ügyintézőre várás miatt büntette meg őket 50000,-Ft-ra. Ez a cég azt csinál amit akar. Kártérítést nem hajlandó fizetni, csak kötbért és azt is csak késve. A mai napig nem indokolták meg, hogy miért nem javították ki a hibát 3 napon belül. A szolgáltatás díját persze meg kellett fizetni a szüneteltetés ellenére.

  2020.11.10 15:51
Az egész ott kezdődött, hogy UPC-sek voltunk évekig, de ugye a Vodafone átvette a céget. Előfizetést váltottunk, és a Vodafone előfizetéseihez kellett igazodni. Ez azt is jelentette, hogy ránk erőszakolták a saját márkával ellátott Vodafone készülékeket, a UPC-seket meg vissza kellett adni megsemmisítésre (itt volt nagy hiba, hogy visszaadtuk). Már az első 2 napban ki kellett jönni a kollégának orvosolni a routert. Aztán egy napra jó lett, majd jött a következő hiba: az 1000 Mbit-es internet kb 100-120-al működött. Lemérte a kolléga is, én is. Babráltak a modemen, a vezetéken, közben nagy nehezen az utcában is megnézték a vezetékeket. Most 2 hónap telt el a hiba óta, azóta 100-120 Mbittel, vagy semennyivel sem üzemel az internetünk. Kijött egy szerelő, aki már komolyabban értett ezekhez, mondta, hogy látja az adatbázisban, hogy nézték a vezetékeket, valószínűleg a keresztező utcában lehet megszakadva a felső vezeték. Ráírta a munkalapra hogy sürgős, de ellenőrizte, már rajta vannak az ügyön (másfél hónapja!!). Azóta nem szerelte meg senki, tojnak rá magasról, hogy tizedannyi internet jön át, vagy még annyi sem! Az ügyfélszolgálat is visszaigazolta a problémát, kb 6 órát veszekedhettem velük is. Minden hónapban felhívtam őket, mindig kiszúrták a szemünket egy 1500 ft-os levonással, most viszont hogy a probléma ténye fenáll az adatbázisukban is egy ideje, azt mondta a Vodafone-os szerelő, hogy kérjünk jóváírást, ingyenes hónapot, mert erre a problémára 3-5 hét a kiszállási idő, és akkor még az sem biztos, hogy megtalálják/orvosolják a szakadást. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, látta a problémát, megkérdezte a számlázási osztályt, válaszul azt kaptam, hogy akkor levonnak ebből a hónapból 1000 ft-t. Egy 9000 forintos csomagból, ami tizedannyival működik amivel kellene (időnként 0-val egyenlő a teljesítménye). Az internet véletlenszerűen elmegy, aztán visszajön, 1000 Mbit van a szerződésbe foglalva, de annyit még életemben nem láttam, hogy annyit mérne a műszer. Egy asztali gép van csatlakoztatva vezetékesen az internethez. Nem torrentezek meg ilyenek. Nem látom a törődést, hogy igyekeznének valamit tenni az ügy érdekében. Arra hivatkoztak, hogy a szerződésbe úgy van írva, hogy amennyiben a hibát bejelentem, majd 72 órán át nincsen internetkapcsolat, akkor vissza lehet igényelni az 1 hónapot. Kérdem én:Az nincs a szerződésben, hogy az 1000 Mbit internetnek közel annyinak kell lenni, nem 100-120-nak, esetenként 0-nak? Milyen jogi lépéseket lehetne kezdeményezni?

Vodafone Magyarország Zrt. Márkáról

A Vodafone Group Plc. a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója a bevétel alapján, központja az angliai Newbury (Berkshire). 2007 februárjában több mint 200 millió ügyfele volt 27 országban. További 38 országban rendelkezik érdekeltséggel. A Vodafone név a voice data fone rövidítése. Magyarországi leányvállalata, a Vodafone Magyarország Zrt. a 3. mobilszolgáltató (20,88%-os részesedéssel az előfizetések arányában) a piacvezető T-Mobile, a Telenor Magyarország mögött. SIM kártya körzethívószáma 70. A Vodafone-csoport és a Liberty Global közötti 2018. évi tranzakció következtében a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100 százalékos tulajdonosa. A két szolgáltató ezt követően cégcsoportként, de különálló vállalatként működött tovább. 2019-ben a Vodafone vezetői bejelentették, hogy a tranzakciót követően a UPC név várhatóan eltűnik a magyar piacról és azt a Vodafone váltja fel. 


A panaszok.com-on megoszthatja véleményét a Vodafone-ról, az esetleges ügyfélpanaszok rendezése érdekében pedig lehetőséget kínálunk a céggel közös megoldásra is. Ossza meg tapasztalatát másokkal a cégről, írjon hozzászólást, vagy kérjen segítséget a panaszok.com-on.