Vodafone
panaszok-Vodafone  - Logo

Vodafone

Panaszok
17
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.02.12 12:41
Folyamatosan leáll, azt hiszem elinditottam a parkolást és jön a hamis hibajelzés... ötször annyi idő, mint amennyi lenne aprót bedobni a parkolóautomatába

  2020.02.06 10:47
2015 év óta több alkalommal fordultam írásban és szóban is a Bogács belterületén lévő házamba, kábel tv, internet és telefon szolgáltatás biztosítása érdekében. A településen ezt a kábelszolgáltató feladatot csak a UPC /Vodafon/ látja el ! Röviden a probléma : egy új lakóparkban a Hintóvölgye Lakóparkban van a családi házunk , a lakópark területen 52 db építési telek van és két megépült lakóház , a park területen megy keresztül a 20 kW-os távvezeték oszlopain a  kábel Cserepfalu irányába. Az elmúlt 7 évben kérvényezte a lakóparkot üzemeltető kft / Bükkalja Termál Inveszt Kft., de magánszemélyként én is csatlakozó pont / Fejállomás / létesítését a területen . Azt a választ kaptam szóban és írásban is, hogy a UPC nem tervezi a területen fejállomás létesítését . Újabb szóbeli megkeresésemre melyben az esetleges költség megosztással történő letesites után érdeklődtem , az egri irodához irányítottak, ahol viszont megfeneklett a probléma megoldása. Érthetetlen számomra, hogy egy ilyen nagy szolgáltató nem volt hajlandó a szolgáltatási területén egy viszonylag alacsony költségű leágazási pontot kiépíteni , hiszen nem azt kértük , hogy a teljes hálózat épüljön ki, hanem azt, hogy a leágazási pont készüljön el és a jelenlegi háztulajdonosok a saját költségükön elviszik a jelet a házaikhoz , majd amikor elegendő ház épül meg , akkor épüljön ki a teljes hálózat. Minden reményem akkor éledt ujra fel amikor olvastam a Vodafon megvásárolta a UPC-t ! Egyébként Budapesten is ügyfele vagyok a UPC-nek. Kérem önöket arra , hogy segítsenek elérni, hogy a szolgáltató teljesítse szolgáltatói kötelezettségét . A szolgáltatások közül legsürgősebben a vezetékes internet szolgáltatásra van szükségem , mivel a ház védelmét szolgáló kamerarendszer működtetését / felügyeletnek történő továbbítását / csak ezen keresztül tudom biztonságosan megoldani, de természetesen ha kiépítik a rendszert a többi szolgáltatásukat is igénybe veszem ! 2020 januárjában mar írásban is kérelmeztem az új tulajdonosnál a szolgáltatás biztosítását, de nem reagáltak. Kérem segítsenek a problémám megoldásában . Koscsó Lajos Sándor 

  2020.01.30 10:09
Amikor bementünk az üzletbe elintézni az egyik problémát sajnálattal konstatáltuk, hogy nem tudnak segíteni semmiben az üzletben ugyanis nem ment a rendszerük. Még csak a hibának sem tudtak utánanézni.

  2020.01.28 15:53
Vodafon, üzletben vásárolt,saját márkás készüléket vettem 2018.11.25-én. Azóta 3 alkalommal volt szervízben. Sajnos a probléma továbbra is fenn ál. Mai napon újra bevittem,mert tápegység csere ellenére is alig birja egy napig a feltöltés ami 90% jelent. Ezekről fotóim is vannak. Nem tartom életszerűnek,hogy 3-4 havonta vinnem kell szervízbe. Nem ezért vásárolunk készüléket! Ha még zenét is hallgatnék rajta, még hamarabb lemerülne! Az üzletbe az ügyfeles azt mondta sajnálja, de csak 3 alkalomra volt garanciára lehetőség.Én 2 évre vettem a készüléket,ami ez év 11.25-ig tart. Kértem cserét, vagy befizetek egy másik készülékre de nem lehet amíg le nem telik a két év. Kérdezem, tisztelettel, rájuk nem vonatkozik, hogy legalább 2 évig a garanciát biztosítsák. Tisztelettel Tóthné Zavaczki Magdola 70/605-5353 Várom tisztelettel válaszukat!

Vodafone Magyarország Zrt. Márkáról

A Vodafone Group Plc. a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója a bevétel alapján, központja az angliai Newbury (Berkshire). 2007 februárjában több mint 200 millió ügyfele volt 27 országban. További 38 országban rendelkezik érdekeltséggel. A Vodafone név a voice data fone rövidítése. Magyarországi leányvállalata, a Vodafone Magyarország Zrt. a 3. mobilszolgáltató (20,88%-os részesedéssel az előfizetések arányában) a piacvezető T-Mobile, a Telenor Magyarország mögött. SIM kártya körzethívószáma 70. A Vodafone-csoport és a Liberty Global közötti 2018. évi tranzakció következtében a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100 százalékos tulajdonosa. A két szolgáltató ezt követően cégcsoportként, de különálló vállalatként működött tovább. 2019-ben a Vodafone vezetői bejelentették, hogy a tranzakciót követően a UPC név várhatóan eltűnik a magyar piacról és azt a Vodafone váltja fel. 


A panaszok.com-on megoszthatja véleményét a Vodafone-ról, az esetleges ügyfélpanaszok rendezése érdekében pedig lehetőséget kínálunk a céggel közös megoldásra is. Ossza meg tapasztalatát másokkal a cégről, írjon hozzászólást, vagy kérjen segítséget a panaszok.com-on.