Vodafone
panaszok-Vodafone  - Logo

Vodafone

Panaszok
34
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.09.05 00:52
Wifi hónapok óta kimaradozik. Nincs jel. Két hete már egyáltalán nincs. A hálózatunk is eltűnt. Megjavítani előre egyeztetett időpontban elfelejtettek...eljönni. Két hónapja cseréltek routert és utána egy elavult médiaboxot hoztak. Semmi nem használ. Wifi továbbra is használhatatlan, nincs!! Hibákat rendszeresen jelentettem telefonon. Mostmár belefáradtam az ígérgetésbe és a várakozásba, felmondom a szerződést! Erre meg akarnak kötbérezni! A pofátlanság teteje! Hónapok óta tűröm ezt a hiányos, akadozó szolgáltatásnak nem nevezhető valamit...havi 11.000 Ft-ért. És még a vodafon akar kötbért! Maguk tartoznak nekem!!!

  2021.08.02 12:37
Hetek óta reklamálok a Vodafonnál, mert szakadozott a Tv, a telefon és az internet. Kijöttek, megállapították, hogy külső hiba, amit majd a "külsős"-nek kell elhárítani. Közben az internet és a telefon megszűnt, a Tv még ment, bár info és műsorújság nélkül. Másfél hét múlva, a szomszédok szerint július 27.-én, a "külsős" szerelő az oszlopon csinált valamit, aminek az lett az eredménye, hogy a TV is megszűnt. Kb. 1,5 órát telefonálgattam, míg az ügyfélszolgálat aug 3.-ra ígérte, hogy megint kiküldi a technikust, aki majd megint megállapítja, hogy a hiba az oszlopon van. Az ügyfélszolgálatnál hiába reklamálok, nem is értik, meg nem is érdekli őket, hogy mi bajom van. Állítólag nincs ráhatásuk, hogy legalább olyankor sürgősen intézkedjenek, amikor elszúrtak valamit. A számlájuk kiegyenlítéséhez viszont ragaszkodnak és ha a minősíthetetlen szolgáltatásukra hivatkozva nem fizetem ki időben, akkor végrehajtással fenyegetődznek. Monopolhelyzetükkel visszaélve semmi sem ösztönzi őket a tisztességes üzleti magatartásra. Közben én utazgatok Budapest és Almádi között, mert internet hiányában nem tudok dolgozni, és Budapestről pedig a távkapcsolatos berendezéseimet sem érem el. Ennyit a Vodafonról!

  2021.07.28 12:55
B. Ferenc, Balatonalmádi Fenti címen szeretném használni az internet, telefon és TV szolgáltatást, többnyire sikertelenül, illetve nagyon gyenge minőségben sikerül. Nem tudom használni a számítógépet, nincs telefon-vonal, nem tudom használni a távkapcsolattal vezérelhető készülékeimet és csak rendszertelenül működik a tv információs felülete is. A hibákat többször bejelentettem, de az állítólagos külső, oszlopon keletkező hiba kijavítására ez ideig nem tudtak sort keríteni. Legutóbb arról értesítettek, hogy a hibát július 27.-én megszüntették, de a szolgáltatásuk egyáltalán nem működik Felháborítónak tartom, hogy hetek óta lehetetlenné teszik a szolgáltatásuk használatát, ugyanakkor elvárják, hogy a számlájukat teljes összeggel, időben kiegyenlítsem. Várom a hiba helyreállításáról és a méltányos kompenzációról szóló értesítésüket. B. Ferenc

  2021.06.05 20:18
Friss vodafone előfizetés svájci munkához nem működik és a cég nem hajlandó semmi féle megoldásra csak személyes ügyintézéssel ami nem lehetséges mivel külföldön vagyunk. Egyszerűen felháborító hogy a cég hibájából károsult lettem és nem hajlandóak a megoldásra. Haza utazni nem tudok fél évig és az előfizetés díja ketyeg viszont használhatatlan! Egyszerűen elképesztő és felháborító!!!

  2021.03.07 09:14
Kedves Vodafone! Egy hete szerződtem le Önöknél, de az internetem nem működik rendesen- Folyamatosan megszakad és ez miatt az okos eszközeim nem a megfelelő módom működnek, sőt folyamatos újra csatlakozást kell, hogy csináljak. Úgy olvastam, hogy a XIV kerületben így is rossz a hálózat, de ha ez nem fog javulni belátható időn belül, biztosak lehetnek benne, hogy szolgáltatót fogok váltani. Kérem intézkedjenek mihamarabb.

Vodafone Magyarország Zrt. Márkáról

A Vodafone Group Plc. a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója a bevétel alapján, központja az angliai Newbury (Berkshire). 2007 februárjában több mint 200 millió ügyfele volt 27 országban. További 38 országban rendelkezik érdekeltséggel. A Vodafone név a voice data fone rövidítése. Magyarországi leányvállalata, a Vodafone Magyarország Zrt. a 3. mobilszolgáltató (20,88%-os részesedéssel az előfizetések arányában) a piacvezető T-Mobile, a Telenor Magyarország mögött. SIM kártya körzethívószáma 70. A Vodafone-csoport és a Liberty Global közötti 2018. évi tranzakció következtében a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100 százalékos tulajdonosa. A két szolgáltató ezt követően cégcsoportként, de különálló vállalatként működött tovább. 2019-ben a Vodafone vezetői bejelentették, hogy a tranzakciót követően a UPC név várhatóan eltűnik a magyar piacról és azt a Vodafone váltja fel. 


A panaszok.com-on megoszthatja véleményét a Vodafone-ról, az esetleges ügyfélpanaszok rendezése érdekében pedig lehetőséget kínálunk a céggel közös megoldásra is. Ossza meg tapasztalatát másokkal a cégről, írjon hozzászólást, vagy kérjen segítséget a panaszok.com-on.