Vamosi Milano
panaszok-Vamosi Milano - Logo

Vamosi Milano

Panaszok
3
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.01.28 17:11
2019. 07. 25-én vásároltunk a Vamosi Milano cégnél (üzemeltető: Dívány Investment Kft) egy ülőgarnitúrát, melyre 12 hét gyártási és kiszállítási időt szabtak ki, azonban a mai napig nem érkezett meg. Egyik e-mailjükben az írták majd csak 2020. március folyamán várható a kiszállítás. Az előleget (232.520 ft-ot) befizettük a helyszínen. Eleinte el tudtuk őket érni e-mailben, de már akkor is csak 1-2 héten belül válaszoltak. Kijelöltem egy dátumot, ameddig várok a bútorra, ez január 10-e volt. A bútor továbbra sem érkezett meg, így legutóbbi e-mailem-ben elálltam a szerződéstől és az előleg árát kértem vissza. Levelemet elméletben továbbították az illetékes osztálynak, ez január 20-án történt, válasz azonban azóta sem érkezett. A telefont sem veszik fel az ügyfélszolgálaton, melyet már többször hívtam. Nem tudjuk, hogy ez a cég még üzemel-e egyáltalán. Segítségüket szeretném kérni. Köszönettel: Lukács Anita

  2019.05.14 12:30
Nekem hatalmas nagy csalódás ez a hely. Rendeltem bútort és bő két hónap múlva megérkezett, de még akkor sem sikerült tökéletesre alkotni. Néhány csavar ferde vagy nem jól áll.