Felhasználói panaszok

  2021.03.02 22:52
A fenti címmel írtam panaszt nyújtottam be még januárban, majd kaptam egy ajánlatot, hogy vásároljam le a termék árát, ami különbség lesz azt fizetnem kell a futárnak. Elfogadtam, /csak legyen már vége/ és megjelöltem két terméket amire ugyan nem lett volna szükségem, de bíztam abban, hogy vége lesz. Hát tévedtem. Közel egy hónap telt el, amikor kaptam egy mailt. Tartalma: Küldjük a megrendelt terméket, mellékelve az eredeti izzó megrendelést. A futár után a csomagot kibontva, az egyik helyettesítő terméket, egy véroximétert találtam, ami az általam fizetett termék áránál 3.000.- Ft.-al kevesebb volt. Még a szállítási költséget is kifizetették velem. Eljárásuk példátlan. Még most is működnek és csapják be a vásárlókat. Ugyan meddig? Mikor figyelnek fel az illetékesek az üzelmeikre? Vagy talán elfogadható, hogy ígéretet tesznek arra, hogy mindenkinek rendezik az ügyét. Közben egész másként teszik azt a háttérben, látszat intézkedésükkel.

  2021.02.19 14:21
Még 2020.nov.1-én rendeltem egy Wifis villanykörtét, ami használati utasítás nélkül érkezett, nem tudtuk üzembe helyezni. 14 napon belül jeleztem írásban, hogy amennyiben nem pótolják, úgy visszaküldöm. Több mint 2 hétig nem válaszoltak, majd a szükséges iratok kitöltésével, számlával visszaküldtem. Az áru megérkezése után azonnal küldtek egy üzembe helyezési utasítást, de sem az árát, sem a terméket azóta nem küldték vissza. Azóta csak levelezgetünk, 2-3 hétre válaszolnak, de megoldás semmi. Jan. 11-én felajánlották, hogy vásároljam le, és a különbséget a futárnál fizessem ki. Még egy levélváltás, és hogy vége legyen megrendeltem két terméket. Közel 3 hét múlva jött egy jelzés, hogy küldik az általam megrendelt terméket, és mellékelték az eredeti izzó megrendelését. Ezzel szemben a futár hozta az utólagosan helyettesítésként megjelölt áru egyikét, ami 3.000.- Ft-tal kevesebb mint az általam kifizetett összeg és még a szállítási költséget is ××× felszámították. Nem megfelelő eljárás a vevővel szemben, amit csinálnak. Óva intek mindenkit attól, hogy bármit is rendeljen ettől a becstelen vevőt átverő ××× cégtől! Sajnos én a saját káromon tanultam!!

  2021.01.09 22:03
2020.11.1-én rendeltem wifis izzót. Megérkezett, magyar nyelvű üzembe helyezési utasítás nélkül. Így nem tudtuk beüzemelni. Közöltem, 14 nap letelte előtt, hogy visszaküldöm, ha nem küldik. Nem válaszoltak. November 23-án visszaküldtem GLS-el. 26-án /gondolom megkapták a terméket/, jött email-en a magyar nyelvű üzembe helyezési utasítás és a készpénz visszatérítési elutasítás. Erre válaszoltam. Azóta semmi reakció részükről. 2021. január 5-én újabb reklamáló levelet küldtem. Kértem a pénzem visszautalását. Most 2020. november 1. óta a pénzem, és 2020. november 23. óta az áru is náluk van. Azért örülhetek, mert ugyan se pénzem, se árum nincs, de van magyar nyelvű üzembe helyezési utasításom! Türelmetlenül várom a pénzemet.