Felhasználói panaszok

  2020.07.22 12:53
2018-ban a Campus Fesztiválon a biztonsági őrök beengedéskor elkérték a fémdobozos Hell energia italomat, mondván, hogy nem vihetem be, de kifelé vissza adják. Egyszer kimentem, kértem, nem akarták vissza adni, mondván, hogy azt már kidobták. Kértem a vendég könyvet, elküldtek folyton rossz irányokba, majd ahol elkérhettem volna a vendégkönyvet, zárva volt a reklamációs pont. Ez vicc, ilyen nincs, nem tehetnek ilyet. Minden italomat, alkoholosat, alkoholmenteset és az értékeimet egy kinti széfben tároltam, amiért fizettem. Ha normálisan leírták volna a szabályzatban, hogy nem lehet bevinni fém dobozt, akkor nem leadtam volna azt is. nem nagy érték, de elvi kérdések. És főleg az az elvi kérdés, hogy még meg is aláztak! Becsméreltek, nem vendéghez méltóan bántak velem az őrök. A végén még egy orosz/ukrán kiejtésű 2 méteres nagydarab úriembert is rámküldtek, aki megrángatott, fenyegetett, hogy letépi a karszalagomat. Végül nem tette meg, mert ismertem a jogaimat és nem tudott kihozni a sodromból, nem ordibáltam, szépen beszéltem, így nem volt joga kidobni, látta, hogy képben vagyok és békén hagyott. Végül az állítólagos kidobott Hell üdítőket mégis vissza tudták adni, ott állt egy asztalon. Viszont ez nem kárpótol sem erkölcsileg, sem emberlieg. Az ilyen személy - és vagyonőrök nem valók a szakmájukba, megrovásban kell őket részesíteni, kirúgni, nem alkalmasak a munkára. Mint volt rendőr és mint jelenlegi személy- és vagyonőr mondom, ez így van. Természetesen későbbi megkereséseimre nem reagáltak sem a fesztivál szervezői, sem senki, illetve a fesztivál oldalán vélemény rovatba írtam, ott egy másik vagyonőr beszólogatott jogtalanul, de ezen kívül semmi. Ilyet nem tehet meg egy őr sem. és egy fesztivál sem, szervezői sem. Emberség, vendégszeretet, szolgáltatás nulla.

  2020.07.22 12:41
2020. 07. 14-n az OBI-ban vásárláskor először a lenti kasszáknál egy fiatal hölgy elküldött, vissza másik termékért, azért, mert azon, amit levettem, azon nem volt címke, és nem volt képes letelefonálni valakinek, csak flegmázott, hogy "nem tudom lehúzni". Visszamentem, ezek után a fenti kasszáknál próbáltam távozni, amikor ott egy idősebb hölgy pénztáros szintén egy másik termékkel ugyan ezt el akarta játszani, miután a többi terméket beütött. Mondjuk ő legalább 1x megpróbált telefonálni, nem vették fel, ezek után ki akarta fizettetni a többi dolgot, és tovább küldeni, mert hogy sor van. Engem pont nem érdekel, hogy sor van. Hibáztak, nem én tehetek róla, hogy nem bírják az alkalmazottak normálisan felcímkézni a termékeket vonalkóddal, és engem, a vevőt akarnak ugráltatni, oldja meg. Végül nagy nehezen telefonált mégegyet 5 perc múlva és sikerült beütni a terméket. De ez nem kárpótól az elvesztegetett időm miatt, és azért, hogy még nekik állt feljebb. Kártérítést követelek. Köszönöm.

  2020.07.22 11:23
Rendeltem egy 6-800.000 Ft értékű laptopot, hitelt vettem fel rá, majd mikor az első törlesztő részletet kellett volna fizetni 1 hónap után, megkérdeztem, hol a termék. E-mailekre nem válaszolnak, telefonban direkt várakoztatnak 1 órát, hátha leteszed, majd ha felveszik, ott is várakoztatnak különböző indokokkal 10 perceket, hátha leteszed és nem lesz veled gondjuk. Hogy lehet az, hogy meg tudsz rendelni olyan terméket, ami elfogyott és nem is létezik, többet nem gyártják? És minden elérhetőséged meg van nekik, mégsem képesek szólni neked, hogy hibáztak? Rengeteg bosszúságot okoztak ezzel, mind magánéleti, mind munkabeli problémákat, és nem is érdekli őket. Nemtörődömök, információkat nem tudtak normálisan átadni. Fel nem bírom fogni, hogy működhet egy ilyen cég. Később kénytelen voltam máshonnan beszerezni laptopot, ugyanis az eMag megbízhatatlan. Ugyan ezt eljátszották velem korábban egy laptop hátizsákkal. Mindent küldtek, a hátizsákot nem. Hívtam őket, hogy hol van, közölték elfogyott, pont nekem nem jutott már, a pénzt visszaküldték akkor. De nekem nem a pénz kellett, hanem a hátizsák. Hogy lehet hogy mondjuk van 4db termék és engedik, hogy 30an megrendeljék és előre kifizessék? Ilyen a világon nincs sehol máshol.

  2020.07.22 11:17
2019. 12. 29-n a Cinema Hall vendéglátóegységben a Valton Sec. által alkalmazott biztonsági őrök nem vendéghezméltó módon viselkedtek velem. megaláztak, testi kényszert alkalmaztak aránytalanul, becsméreltek. Ez a viselkedés nem méltó vagyonőrhöz, alapvető munkajogokat és valószínűleg a saját szerződésjogaikat is sérti. Panaszt akartam tenni vendégkönyvben, azonban ezt akadályozták 3 órán keresztül a -10 fokban álltam kint miattuk éjjel, pólóban. Egy estém ment tönkre, melyet követelem, hoyg térítsenek meg, és a nem munkakörükhöz méltó személyeket távolítsák el, ha nem tudják elvégezni a feladataikat. Mivel sem a Cinema Hall vezetésére, sem a Valton Kft-re sem a Független panasztestületre nem tudtam számítani az ügyben, ezért keresem fel Önöket ezzel kapcsolatban. Exrendőrként, jelenlegi személy és vagyonőrként, lassan biztonságszervezőként ponotsan ismerem a jogaimat és kötelezettségeimet, és az ott jelen volt Biztonsági őrökéit is. Megengedhetetlen magatartást tanúsítottak velem szemben, amit eddig még nem kártérítettek, de még csak nem is érdekli őket.