Felhasználói panaszok

  2020.03.03 11:04
Tegnap voltam fogászaton itt, egy picit letört fogamat szerettem volna kijavíttatni. Szerettem volna, ha elfedi vagy hozzáépít ill. eltakarja a picinyke törést. Igazából aligha látszott, de én úgy voltam vele, hogy inkább megcsináltatom. Első sorban nem igazán értettem semmit abból, amit a doktornő mondott, mert olyan gyorsan és folyamatosan beszélt egész idő alatt, hogy lehetetlen volt követni. Igazából darálta a dolgokat és szünet nélkül mondta a mondanivalóját. Nem éreztem kényelmesen magam. A Következő dolog, amivel panasszal élnék a végeredmény. Nekem nem úgy tűnt, mintha azt a lyukat elfedte volna, hanem mintha az egész repedés részt lecsiszolta volna. Aránytalannak érzem jelenleg a fogam, ahol "megcsinálta". Bár el se mentem volna, mert jelentősen látom, hogy az egyik oldalt ahol kezelte jóval keskenyebb mint előtte.. 13 ezer forint egy fogért és most mehetek máshova kijavíttatni ill. megkérdezni mit lehet ezzel kezdeni. Egyébként meg hagy kívánnivalót maga után a helység is és a higiéniai része is.

  2020.02.29 09:54
Szamtalanszor ettem mar a hummusbarban, es mindig ugyan azt. Shakshuka es hummus. Tegnap a munkahelyemre rendeltem volna, de sehol nem talaltam azt az alap opciot, ahol a hummus ne lett volna valamivel keverve. ( bazilika kozeli hummusbar). Elegge elszomoritott, mert idom mar nem volt elmenni es szemelyesen megvenni az etelt bent az etteremben, viszont igy rendelni sem tudtam, mert a hummus kell hozza. Szerintem erdemes lenne magaba is feltenni a netpinceren az opciok koze.

  2020.02.29 09:51
Nagyon szerettem volna McReggelit enni, de ilyen időben kimozdulni sem nagyon. A netpincéren nézegettem és ú gondoltam rendelek a mekiből sonkàs toastot. A netpincéren csak 11.01-től lehet rendelni a mekiből, tehat az egész reggeli csomagról lemaradhat az ember. Nincs semmilyen McReggelihez tartozó különlegessèg az appon. Ez elèg nagy kàr.

  2020.02.24 10:55
Szombaton voltunk a munkatársaimmal a Heaven-be. Vip asztalfoglalásunk volt. Nagyon zsúfolt volt a tér, nehezen tudom elképzelni, hogy bárki fent táncolni tudjon, de ez még a kisebb probléma. Ami igazán zavaró volt az a mosdó. EGY DARAB mosdó volt arra a sok emberre fent a Vip-en. Az ajtó előtt egy őr állt és ő engedte be az embereket, ha valaki ki jött. 20percet vártunk mire bejutottunk a mosdóba.. Mindenki lökdösődött beakart jutni és egyes emberek 5-10 percet is bent töltöttek. Nem is értem, hogy gondolták, hogy egy mosdót tesznek egy ekkora helyre.

  2020.02.21 11:10
Beadtam a jelentkezésem Projekt menedzsment tanfolyamra és befizettem az első felét. 2019.08-tól húzódik a tanfolyam. Folyamatosan új időpontokat kapok, amik végül nem valósulnak meg és húzzák a csoport elindulását. Előfordult, hogy kaptam egy dátumot és nem kaptam visszajelzést arról, hogy megtartják-e vagy sem. Nekem kellett érdeklődnöm telefonon, hogy akkor lesz-e vagy sem. Elnézést kért a hölgy és mondta, hogy még mindig nem indul el. Kezdett elfogyni a türelmem és küldtem egy e-mailt arról, hogy pénzvisszafizetést igényelnék vagy normális információt arról, hogy mikor indul mihamarabb az oktatás. Nyilván ígértek egy új időpontot. Azóta eltelt egy fél év, mert minden hónapban újat és újat kaptam. Most jött el az a pont, hogy nekem már nem aktuális, nem tudok várni. Hívtam és írtam nekik, hogy akkor kérem fizessék vissza a tanfolyamdíját, mert nekem ez így nem fog menni. Kaptam egy e-mailt, amiben leírták, hogy visszautalják másnap. Másnap reggel pedig írtak, hogy mivel tavalyi évről van szó valamiféle stornós hiba van és leghamarabb jövő hónap elején történhet meg az utalás. Egyértelműen nekem ez már a vég volt. Hozzátette e-mailjéhez, hogy plusz a jövőheti szabadságok miatt sem tud megvalósulni az utalás. Mi közöm nekem ahhoz? Mikor felhívtam azonnal ez az e-mail beérkezése után már nem ugyan az személy vette fel, mint eddig. Azt mondta, hogy a korábbi személy most nem ül az asztalnál és akivel most telefonálok nem tud mit kezdeni a helyzetemmel legfeljebb közvetíti az illetékesnek. Azért ez már tényleg gáz. Megígéri, hogy másnapra elutalják, aztán rám nem tartozó okokkal megkéslelteti a kifizetést. A barátom hívta fel őket erényesebben, hogy ugyan már ez nem így működik. Elmagyarázta jogi úton a dolgokat miheztartás végett. A telefonbeszélgetés után 10 perccel a pénz a számlámon volt. Nem értem minek ez a hercehurca. Már csak azért is csalódott vagyok, mert szerettem volna az oktatást. Soha többé nem jelentkezem oktatásra itt és ajánlani sem fogom senkinek.

  2020.02.18 13:24
Nagyon szeretem a humusz bárt, ma is itt ebédeltünk a munkatársaimmal. Shakshukát kértünk és mindig hozza a szintet, isteni. Viszont minden alkalommal kérünk hozzá hummust, aminek több mint a fele megmarad és kukába megy. 800ft egy kis adag, a nagy 1600ft. Egy shakshukához egy kicsi nagyon nagy mennyiség, sosem fogy el. Esetleg ha lehetne csökkenteni és mondjuk 400-600ft-ért még kisebbet kérni az csodás lenne. Mert egyébként imádom és nagyon finom, csak kár érte.