Felhasználói panaszok

  2019.05.08 23:44
Vásároltunk egy Alcatel készüléket a Vodafone Magyarország Zrt.-nél. A készülék értéke 90.000 forint. Sajnos már az első héten problémák adódtak a készülékkel. Telefonálás közben elsötétült ugyan a kijelző, de aktív maradt. Az arccal való érintkezéskor különféle dolgokat produkált mint pl. hívástartás és új tárcsázás a híváslistából. A probléma egyre fokozódott egy 5 perces hívást háromszor kellett újrakezdeni. Végül visszavittük a készüléket. Elküldték szervizbe. A cserekészülék, szinte használhatatlan volt, nem tudtam az adatforgalmat sem használni, amiért az előfizetésben fizettem. Két hét után a készüléket hibásan kaptam vissza. Újra leadtam, újra elküldték szervizbe, ahonnan újra hibásan kaptam vissza. A harmadik visszavitelnél éppen szükségünk lett volna a készülékre. Az üzletben közönnyel és lerázással kezelték az ügyünket, sem a jobb minőségű cserekészülék, sem a gyorsabb javítással kapcsolatban nem voltak segítőkészek. A készülék teljes cseréjétől elzárkóztak. Csak az újabb szervizelést ajánlották fel. De hányszor még?

  2019.05.08 23:34
Tchibo internetes oldaláról vásároltam négy terméket. Utánvétellel, csomagküldő céggel szállították. Felbontás után láttam, hogy egyik termék nem szerepel a számlán, viszont a rendelt és kifizetett termékem nincs benne. Egy ügyfélszolgálati munkatársukat felhívtam, hogy tévesen csomagolták be a rendelésemet. Ekkor ért a sokk! Azt válaszolta,hogy kiküldik a rendelt tételemet, de átvételkor azt is fizessem ki. (Így kétszer fizettem ki!) A számlán nem szereplő termékkel menjek el postára, adjam fel az én költségemre, és majd a termék árát később elutalják a számlámra. Gondoltam, hogy gyorsítom a dolgot és a csomagolást megúszom, így bevittem az üzletükbe. Ott közölte a boltvezető, hogy nem tudja átvenni, mert fehérneműt nem vehet vissza. Zárt dobozban volt a termék, ki sem bontottam. Ők tettek be mást nem a számlán szereplő rendelt tételemet. Fogalmam nincs, miért az én időmmel és pénzemmel szórakoznak, ha ők a hibásan teljesítő cég!

  2019.05.08 23:26
Ma vásárolni mentünk az Auchanba. Előtte gondoltuk tankolunk a kútnál is. A tankban volt még benzin, mert a mutató is jelzett, és a jelzőfény nem világított. Így még 8 liter minimum volt a tankban. A 2. számú kúton töltöttem tele az autót, ami 50 literes tankkal rendelkezik. A kijelző szerint viszont 49,93 liter benzint került kiadásra. Fizetéskor jeleztük, hogy ez nem lehetséges, hiszen nem üres tankkal voltunk. A Vásárlók könyvébe beírtuk az észrevételünket, és akkor láttuk, hogy már másnak is volt hasonló panasza. Tisztelettel.

  2019.05.08 21:48
Megrendeltem és kifizettem a Diego üzletében egy az akcióban meghirdetett szőnyeget,amit az eladó 2 nappal későbbi átvételre ígért. Két nap múlva kaptunk egy telefont, hogy a termék nincs, majd én érdeklődjek pár nap múlva, hogy érkezett-e a központba a termékből. az 1 héttel későbbi hívásomra sem tudtak érdemben válaszolni. Miért vesznek fel rendelést és fizettetik ki az árut, ha nincs is készleten termékük és belátható időn belül nem is lesz? Jelen esetben lassan egy hónapja jogtalanul használják az általam kifizetett összeget. Ha erről tájékoztatnak előre, nem is veszem meg a terméket. Köszönettel

  2019.05.08 21:28
Egy online vásárlással kapcsolatos panaszt szeretnék leírni. 02.28.-án vásároltam a Játéksziget webáruházban.Kaptam is egy visszaigazoló e-mailt a sikeres rendelésről, amiben azt írták, hogy várhatóan 03.05-én szállítják a termékeket. Miután napokon keresztül semmi sem történt, 03.10-én e-mailben megkérdeztem tőlük, hogy számíthatok e még a termékekre. Ők 03.11.-én megírták, hogy sajnos egy termék már nem volt, de annak hiányában a többi árut már átadták a futárszolgálatnak. Vártam a futárt. Most kaptam egy újabb e-mailt tőlük, az előző e-mail módosítását, miszerint igazából a termékek jelentős része mégsem volt, így azokat mégsem tudják elküldeni. Kérdezem én, mi ez, ha nem a fogyasztó megtévesztése? Mégis mit adtak át a futárnak? Nyilván semmit sem. Akkor mégis miért igazolták vissza 2 alkalommal is a rendelést, és hogy merték leírni, hogy átadták a futárnak? Üdvüzlettel.