Felhasználói panaszok

  2019.05.09 18:19
2 héttel ezelőtt rendeltünk egy tortát. Az átvétel napján közölte a hölgy hogy sajnos sárgadinnyés torta nincs, de van helyette őszibarackos. Az előrendelésnél megadtam a telefonszámomat is. de egyszer sem tudtak felhíni hogy ezt közöljék velem, vagy esetleg megkérdezzék hogy megfelel nekem más ízben vagy sem. Mondtam ezt nem viszem el, a kiszolgáló meg félvállról közölte, hogy előleget ő meg nem ad vissza. Nagyon nagy cirkusz árán tudtam csak kiharcolni a pénzem.

  2019.05.09 18:13
Körülbelül 1 órát vártunk a rendelésünkre. Mikor kihozták, ledöbbentem. A hús meg volt égve és teljesen ki volt száradva. A pincérek viszont nagyon kedvesek voltak velünk, bár ez nem feledteti az étel minőségét.

  2019.05.03 22:42
Váci úti üzletben voltam. A kiszolgáló hölgy kedvesen kérdezte, hogy miben segíthet. Mondtam, hogy köszönöm csak nézelődök. 1 percre sem hagyott magamra. Ha mondom, hogy csak nézelődni szeretnék, akkor miért nem hagyják meg a privát szférát?

  2019.05.01 18:55
Megrendeltem egy dioptriás napszemüveget a Vision Express boltjában. 20.000 Ft előleget adtam át, melyet papíron rögzítettünk. Egy hét múlva telefonáltak is, hogy elkészült a termék. A boltban felpróbálva a kész szemüveget elkeserített, hogy a termék igen silány, és nem a megfelelő lencse került bele, olyan, ami nem illik az adott kerethez. Túl világos. Igaz én rendeltem, miután az olcsóbbat választottam anyagi okok miatt, de a lencséket felpróbálni nem lehet, így nehéz eldönteni hogy milyen lesz majd ha kész lesz. Megrendeléskor nem egy szakképzett eladó világosított fel arról, hogy melyik lencse illik az adott kerethez. Én mint hozzá nem értő, magamtól nem tudom eldönteni ezt. Minden esetre nem akartam átvenni a terméket, így ők azt mondták az előleg nem jár vissza és jegyzőkönyvet vettek fel