Felhasználói panaszok

  2019.04.16 15:45
Fix tarifám van, ami havi fix 10 ezer forintot jelent. Egyszer túlléptem, és azóta mindig egyre többet és többet fizetek, pedig direkt alig használom a telefonomat. Az ingyenes platformokat használom, ahol csak az internetet kell fizetnem, az meg ugye benne van fixen a csomagomban. Így nem értem, hogy ez miért van.

  2019.04.15 14:14
Azért vásároltam itt, mivel azt mondták ,hogy itt az én kis fémérzékeny bőrömnek megfelelő ékszereket tudok venni. Az eladó is megerősített ebben. De végül nem így lett. Kiütött a rózsa arany karkötő. Mikor visszamentem, azt mondták ez lehetetlen és nem adják vissza az árát.

  2019.04.15 13:58
Sziasztok.Rendeltem az eMag webáruháztól 2 db Windows 10 Home OEM verziót.Március 29-én megkaptam a csomagot,amely összesen egy számlából állt,a számlán szerepel a 2 darab licens kulcs.Az elsőt beaktiváltam az itthoni saját pc-n még pénteken.A másodikat szombaton anyósom gépére szerettem volna beaktiválni.Az aktiválás sikertelen lett,az alábbi üzenetet kaptam : a termékkulcsot már használták egy másik eszközön.Jelenleg várok, hogy fel tudjam venni a kapcsolatot a magyarországi Microsoft ügyintézőjével.Szombaton jeleztem az emag felé,erre azt a választ kaptam,hogy ők semmilyen felelősséggel nem tartoznak felém,keressem a forgalmazót,mert idézem : "ők csak egy reklám felület.Szóval,jussak dűlőre egy Bulgáriai székhelyű céggel.Ha más nem marad,fogyasztóvédelem.

  2019.04.15 13:54
Kozmetikai kezelésre hívtak be. Nagyon meglepődtem, hiszen azt mondták a telefonban ,hogy egy ismerősöm ajánlott be, és lepett meg ezzel a kezeléssel ("ajándék kezeléssel "). Nyilván éltem vele. Nagyon szép szalonba mentem egy igazi luxus kozmetikába. A kezelés arcfeles volt. Közben magyarázott a terapeuta. Majd a végén kiderült ,hogy eladni akar nekem nem is kis összegben . Le voltam döbbenve. Nagyon rossz élménnyel jöttem el végül.