Felhasználói panaszok

  2019.04.16 18:02
A nagymamám ment be telefont venni. Szegénykém nem ért ezekhez, egy egyszerű okostelefont akart venni, amin elér minket és tud írni, semmi extrát. Az üzletben millió szolgáltatásról meséltek neki, és az ott dolgozó hölgy konkrétan az egyik legdrágább telefont erőltette rá a nagymamámra előfizetéssel.

  2019.04.12 11:50
Kaptam egy hívást pár napja ettől a szépségközponttól, hogy ajánlották nekem ezt a kezelést, de mikor kérdeztem, hogy ki arra már nem kaptam választ. Nem hangzott rosszul, amit ajánlanak, de az időpont egyeztetés botrányos. Különösen kiemelték, hogy 10-20 perccel kezelés előtt érkezzek, mert nem csúszhatnak el, különben nem tudnak fogadni. Két nappal előre foglaltam, de az időpont miatt nagyon sokszor újra hívtak megerősíteni, vagy mintha törölték volna újra elkezdték ajánlani. Előfordult, hogy nem vettem fel és visszahívtam, aztán ez így ment két napon keresztül. Minimum 10 telefonbeszélgetést lefolytattunk. Mikor elmentem a kezelésre és az időpontom következett volna közölték, hogy nem vagyok a listán, de fel tudnak venni és egyeztetünk új időpontot. Na még mit nem!

  2019.04.12 10:37
Ilyen agresszívitást még nem láttam. Külső szemmel néztem végig, ahogy zárás előtt két perccel egy kisfiú beszaladt a már majdnem bezárt üzletbe, a rács csak félig volt leengedve, és lekapott egy plüsst a polcról. Az anyuka szaladt a kisfiúért és láttam, hogy előkapta a pénztárcáját, gondoltam megveszi gyorsan, hogy elkerülje a félreértést/gondokat. Mire odaért a bolthoz egy vékony magas férfi rántotta ki a kisfiú kezéből a játékot, mintha az öccse lett volna és a jatékon veszekednének. Láttam, ahogyan az anyuka sokkot kapott, és köpni nyelni nem tudott. Kérdezte, hogy kifizetheti-e a plüsst, mire az eladó rávágta, hogy már nem, és továbbhaladt. Ez külső szemmel is undoritó látvány volt.

  2019.04.12 10:01
Rendeltem online egy fürdőszobai kispolcot. Először rendeltem online, mert nem volt lehetőségem személyesen elhozni. Mindig aggódom, ha valamit online rendelek, hogy nehogy elrontsák vagy szállítás közben eltörjön valami. Megjött a csomagom, amit már alig vártam, hogy kibontsam. A csomagolás iszonyú vékony volt, alig védte valami az árut, de ami a legjobban elkeserítet, hogy a tükrös rész teljesen összetort a szállítás közben.

  2019.04.12 09:29
Pár napja vettem itt egy pár cipőt garanciával ellátva. Vissza szerettem volna vinni, mert meggondoltam magam, mégsem tetszik (biztos mindenkivel előfordult már). A boltban közölték, hogy mivel kártyával fizettem, így nem tudják visszaadni a pénzt. Kérdeztem, hogy hol van ilyen szabály? Az eladó hosszas habogás után megkérdezte, hogy tudok-e várni, amíg vásárol valaki, mert nincs elég pénz a kasszába, és nem tudja nekem kifizetni az árát.

  2019.04.12 09:21
Nagyon kicsi a választék, és ha cserélni szeretnék valamit, az is komplikált és hosszadalmas. Ki szerettem volna cseréltetni egy megrepedt karkötőt. Három boltot kellett végigjárnom az eltérő információk miatt, mire ki tudták cserélni.