Tesco
panaszok-Tesco - Logo

Tesco

Panaszok
59
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.05.14 19:10
Tisztelezem! 2022.05.14- én a 1490-es kezelő, a Gyöngyös-i Tescoban a 008-as pénztárnál flegma módon kérte az érintős bankkártyam mert neki be kell tenni a leolvasóba. Megkérdezhetem az okát? Az előttem meg az utánam következő vásárló is érintősen fizetett, Jelezni szeretném, hogy hogy a bankkártya limitált napi vásárlásra engedélyezett, tehát a PIN kódom szükséges lett volna. Előre is köszönöm válaszuk. Jelezni szeretném, ha nem kapok érdemi választ a fogyasztó védelemhez fogok fordulni. Tisztelettel várom válaszuk! Z. Loránd

  2021.10.20 17:22
Tisztelt Tesco! A tegnapi napon vásároltam az Önök egyik Miskolci üzletében egy ruhát, amit nem próbáltam fel, mivel a vállfa mutatta a méretet. Másnap vettem észre, hogy a vett ruha 2 számmal nagyobb. Kiutaztam a város szélére, hogy cseréljem a ruhát. Abból nem volt, néztem másikat. A hölgy felhívta a figyelmem, hogy mivel nem ugyan az a termék, így nem él a kedvezmény. Megkértem hogy hívja fel a másik Miskolci Tescot, hogy van-e méret a rosszul vásárolt ruhából. Volt, így elrakták nekem. Át utaztam busszal az egyik város széléről a másik szélére a ruha miatt. Erre az ottani hölgy azt mondta, hogy a különbözetet ki kell fizetnem. De nekem a másik kolléga a másik üzletben azt mondta, mivel ugyan az a termék így tudok élni a 25% kedvezménnyel. Ezért nem vettem ott egy másik ruhát. Itt a hölgy a jogszabályra hivatkozott. Én mondtam hogy előző nap vettem a ruhát, rossz vállfán volt emiatt nem a jó méretet vettem. Félre lettem ugye ezzel tájékoztatva. Én kértem a hölgyet, hogy mutassa meg a jogszabályt, erre elsétált egy másik kolléganőhöz, aki az önkiszolgálóban fizetett, munka után volt. Ő és a férje jött magyarázni, fenn hangon beszélni velem. Mondtam nekik, hogy semmi közük hozzá, ne szóljanak bele. Én is tisztában vagyok a jogszabályokkal, kereskedelmben dolgozom. De az hogy átirányítanak az egyik boltból a másikba, abban a tudatban hogy megkapom a kedvezménnyel ugyan azt a ruhát. Amit Önök 36-os vállfára tettek, holott 40-es volt maga a ruha. Ebben a másik üzletben meg ezt kapom? Úgy hogy terhesen szaladgáltam!! Megaláztak a többi vevők előtt!! Se nem vettem meg ott a másik ruhát, ahol történt a tegnapi vásárlás. Se nem kaptam meg, amit méretben kellett volna cserélni. Jogszabályt nem kaptam, hiába kértem. Csak 4 személy fenn hangon beszélt velem, abból 2 civil. Ezt érdemljük?? A pénzvissza fizetést kértem. De igazságot szeretnék! Szeretném azt a ruhát a 25% kedvezménnyel. Megoldást szeretnék, hiszen Önökhöz járok vásárolni évek óta, de így többet nem jövök a Tescoba! Bízom Önökben, hogy a megaláztatásomat valamivel kárpótolják!! Tisztelettel: H. Réka

Tesco Márkáról

A Tesco egy angliai széhkelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc. Központja az Egyesült Királyságban, Welwyn Garden City városában található. Magyarországi vállalata 1995 óta működik és több, mint 200 boltot üzemeltet, ezzel az ország egyik legnagyobb hipermarket/kiskereskedelmi lánca. A cég fő tevékenysége az élelmiszer-kiskereskedelem, de ezen kívül is számos termékcsoportot forgalmaz a háztartási elektronikától kezdve a ruházati termékeken keresztül a sporteszközökön át, egészen a kozmetikumokig és lakáskiegészítőkig. Az áruházak kialakítása során eltérő méretű és jellegű boltokat építettek, a vállalat ezt azzal indokolta, hogy kutatásai szerint a vásárlók egyre inkább igénylik a kényelmi vásárlást, az otthoniakhoz közelebb eső kisboltokat. A Tesco önkiszolgáló kasszákat és online értékesítési rendszert is használ, a vásárlók már 111 üzletben használhatnak önkiszolgáló kasszákat.

A Panaszok.com segítségével a Tesco felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.