Tesco
panaszok-Tesco - Logo

Tesco

Panaszok
59
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.03.31 16:50
1 db W. pr. B virslit vettem. 3 db-ot számláztak.(3x1349 Ft 4047 Ft.) Lehet, hogy véltlen volt. Kérem, hogy figyelmeztessék a pénztárosnőt. A károm: 2698 Ft. Lányom mindig online vásárol, ebből a termékből egyszerre egyet, most is odaadta a termékre vonatkozó kupont: 270 Ft-ot. Ha egy mód van rá, kárpótoljanak. Üdv: J. Mária

  2020.02.19 23:15
Ma vettem 2 db függő virágtartót, aminek darabja a kiírás szerint még 600ft sem volt.A fizetéskor nem vettem észre hogy a pénztárnál 2 db helyett 5 db-ot írtak és számláznak.Mikor hazajöttem este akkor néztem át a számlát!!Azt hittem legalább egy boltban ami ilyen nagy nem csapják be az embereket. Ilyenkor mi a teendő?Remek dolog 2 kaspóért 3ezret fizetni!! Hatalmas csalódás a Tesco-ban!!! Üdvözlettel:Ibolya

Tesco Márkáról

A Tesco egy angliai széhkelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc. Központja az Egyesült Királyságban, Welwyn Garden City városában található. Magyarországi vállalata 1995 óta működik és több, mint 200 boltot üzemeltet, ezzel az ország egyik legnagyobb hipermarket/kiskereskedelmi lánca. A cég fő tevékenysége az élelmiszer-kiskereskedelem, de ezen kívül is számos termékcsoportot forgalmaz a háztartási elektronikától kezdve a ruházati termékeken keresztül a sporteszközökön át, egészen a kozmetikumokig és lakáskiegészítőkig. Az áruházak kialakítása során eltérő méretű és jellegű boltokat építettek, a vállalat ezt azzal indokolta, hogy kutatásai szerint a vásárlók egyre inkább igénylik a kényelmi vásárlást, az otthoniakhoz közelebb eső kisboltokat. A Tesco önkiszolgáló kasszákat és online értékesítési rendszert is használ, a vásárlók már 111 üzletben használhatnak önkiszolgáló kasszákat.

A Panaszok.com segítségével a Tesco felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.