Tesco
panaszok-Tesco - Logo

Tesco

Panaszok
22
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.03.31 22:38
1. Lejárt termékeket simán átmatricázzák a sárga leértékelt matricával. 2. Húst szerettem volna venni, megkértem a pultban a hölgyet, hogy előbb megszagolnám, nem tetszett neki, de felém nyújtott egy darab csirkemellett, ami büdös volt. Nem ez volt az első esett, hogy nem volt friss a húsárú. Természetesen nem vettem meg. Azóta már egyáltalán nem is járok a Tescoba.

  2020.03.24 14:46
Sokszor vásároltam már ott, de az utóbbi időben egyre többször fordult elő a bécsi úti Tescóban is és Pillangói utcai Tescónál is, hogy iszonyú bunkón válaszoltak a pénztárosok. ha még egyszer előfordul, valószínű nem megyek többet a Tesco-ba vásárolni.

  2020.03.13 10:22
Tegnap banánt szerettem volna vásárolni, de a maradék ami volt az rettenetesen fonnyadt volt és barna. Értem, hogy akciós de sajnos még az akciós árát sem érte volna meg.

  2020.02.25 09:53
Sajnos a borválaszték rettenetesen gyenge. Értem én, hogy olcsó bornak híg a leve, de azért listázhatnának kicsit magasabb minőségű borokat is, mert ehhez más üzletbe kell járnom.

  2020.02.19 23:15
Ma vettem 2 db függő virágtartót, aminek darabja a kiírás szerint még 600ft sem volt.A fizetéskor nem vettem észre hogy a pénztárnál 2 db helyett 5 db-ot írtak és számláznak.Mikor hazajöttem este akkor néztem át a számlát!!Azt hittem legalább egy boltban ami ilyen nagy nem csapják be az embereket. Ilyenkor mi a teendő?Remek dolog 2 kaspóért 3ezret fizetni!! Hatalmas csalódás a Tesco-ban!!! Üdvözlettel:Ibolya

Tesco Márkáról

A Tesco egy angliai széhkelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc. Központja az Egyesült Királyságban, Welwyn Garden City városában található. Magyarországi vállalata 1995 óta működik és több, mint 200 boltot üzemeltet, ezzel az ország egyik legnagyobb hipermarket/kiskereskedelmi lánca. A cég fő tevékenysége az élelmiszer-kiskereskedelem, de ezen kívül is számos termékcsoportot forgalmaz a háztartási elektronikától kezdve a ruházati termékeken keresztül a sporteszközökön át, egészen a kozmetikumokig és lakáskiegészítőkig. Az áruházak kialakítása során eltérő méretű és jellegű boltokat építettek, a vállalat ezt azzal indokolta, hogy kutatásai szerint a vásárlók egyre inkább igénylik a kényelmi vásárlást, az otthoniakhoz közelebb eső kisboltokat. A Tesco önkiszolgáló kasszákat és online értékesítési rendszert is használ, a vásárlók már 111 üzletben használhatnak önkiszolgáló kasszákat.

A Panaszok.com segítségével a Tesco felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.