Tesco
panaszok-Tesco - Logo

Tesco

Panaszok
62
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.07.31 15:17
A mai napon, 2022.07.31-én 14 órakor elkövettem azt a hibát, hogy betettem a lábamat a Thököly út 151. sz. alatti Tesco Expressbe. A pénztárnál előttem valamiféle kértyával própált fizetni, ez nem jött össze. A pénztáros fiatalember ismételt próbálkozással sem tudta lehívni a pénzt a kártyáról Egy idő múlva feladta és csöngetett segítségért. A "segítség" néhány perc múlva megérkezett, ő is vergődött egy darabig, eredménytelenül... Időközben mögöttem már elég szép sor gyűlt fel. Kissé ideges lettem, megkérdezetem, van-e rá esély, h még zárás előtt kijutunk az üzletből? A "segítő" hölgy megvetően végigmért és közölte, h csak akkor, ha nem zavarom meg munka közben. Majd közölte, h akár most is elmehetek, mutatott az ajtó felé. Mindezt minősíthetetlen hangon. Az előttem lévő vásárló végül kp.-ben fizetett, kiderült, h 1100 Ft-os vásrlásért álltunk hosszasan sorba... Miután fizettem, meg kellett nyitniuk egy másik pénztárat a felgyűlt tömeg miatt, a kinyitott pénztárba a "segítő" hölgy állt be. Megkérdeztem a nevét, ezt nem volt hajlandó elárulni. Kértem a panaszkönyvet, erre közölte, h dolgozik, ne zavarjam - szintén megvető, minősíthetetlen hangon. Miután nem tágítottam, közölte, vegyem el, ott van a helyén. Kérdeztem, h az hol van, mire nattyon viccesen azt mondta, h ahol szokott lenni. Végül megtaláltam, de időközben eszembe jutott, h biztosan van a Tesconál online lehetőség is a panasztételre. Az egy dolog, h két alkalmazottjuknak - gondolom a pikírt hölgy ráadásul senior lehet - nem sikerül egy kártyás fizetést menedzselni valamilyen irányba, de h utána minősthetelen hangon gyakorlatilag ajtót mutat, illetve kioktat?! AZ igazsághoz hozzátartozik, h rendszeresen vásárolok ebben az üzletükben, de még soha nem találkoztam még ilyen megnyilvánulásokkal, sőt... Azt javasolom, h a büszkeségeink mintájára tegyék ki az aktuálisan dolgozó munkatársak fényképét, h tudjam, mikor megyek be, mikor kerülöm el inkább nagy ívben az üzletet. Bár miattam már ne tegyék, szerencsére a közelben van egy Lidl is, mostantól inkább oda járok vásárolni.

  2022.07.06 08:18
Tisztelt Panaszkezelő! Új telefon miatt a clubcard kártyámat nem tudtam használni, mivel az emailcím és a jelszó nem volt elég az újra belépéshez, a kártyaszámomat meg nem tudtam megadni. Hétfőn telefonon megadták nekem a számot, de azt mondták mivel nem 24 órán belül jeleztem ezért már nem tudják jóváírni a pontokat , illetve a többletköltséget se fizetik vissza ami ezáltal nekem keletkezett. Az ügyfélszolgálat hétfő-péntek között van, tehát nem is tudtam volna 24 órán belül jelezni. Kérem nézzék meg, csatoltam a blokkot is, hogy így mennyivel többet fizettem, mintha tudtam volna használni a clubcardomat. Azt gondolom ez nem az én hibám, hogy egy új telefon esetében nem elég az email cím és a jelszó, hogy használni tudjam. Kérem legyenek kedvesek a díjkülönbözetet amivel többet fizettem így jóváírni, vagy visszautalni. Várom a válaszukat: Üdv. S. Attiláné

  2022.07.04 23:27
Vettem egy zsúrtortàt,amire jòl làthatòan ki volt írva az àra:4500,- Règen kis egyszerű műanyag doboztam adtàk ingyen. Ma az eladò hölgy kiveszi a tortàt ès automatikusan csomagolja el a papír dobozba,amire ugye màr felàrat kellett fizetni. Nos,ez sehol nem volt feltüntetve ès a hölgy mèg csak meg sem kèrdezte kèrek-e dobozt. Az àrakat akkor a dobozzal együtt kène kiírni,mert így megtèvesztő. 50 forinton múlott,hogy nem tudtam kifizetni a tortàt,de gyertyàt venni màr nem tudtam a 7 èves fiamnak! Köszönöm Tesco a szuper,korrekt lehetősègeket!

  2022.06.22 12:11
Jó napot! Ma voltam vásárlolni a komáromi Tescóba.A pénztàrnàl elvették tőlem az olajat azzal az indokkal,hogy ma már vettem,mondtam hogy nem de megnézik a kamerán.Mikor kiderült,hogy nem is vettem akkor vissza adtak.Az egészben az a felhàborító hogy az informàcios fiatalemberben annyi emberség sem volt hogy bocsànatot kérjen és a pénztàros sem však egyszerűen vissza dobtak az olajat és ezt egy harmadik személlyel vsinaltattàk meg.Mikor panaszt tettem az informàciós pultnàl még a fiatalembernek àllt fejjebb aki nem kért előtte elnézést ugyanis ő àllt a pénztàrban mert tanìtotta be az új pénztàrost. 2022.6.22-én 10,40 kor történt.Egy kis emberség lehetne az eladókban jól tudom mennyi dolguk van mert én is dolgoztam 10 évet hipermarketben.Köszönöm,hogy elolvastàk a panaszokat és remélem hogy mégegyszer ilyen nem fordul elő.Üdvözlettel T. Adriana

  2022.05.18 23:13
Tisztelt Áruházlánc, nem tudom, hogy amikor kipattant a politikusagyból az árstopp ötlete, gondolt-e arra, hogy ezzel nem csak a piacot, de magát a fogyasztót is károsítani fogja. Azt, hogy a budaörsi Tesco-ban 2, azaz 2 Kg cukrot lehet maximum vásárolni – én annak látom. Kérem szíves válaszukat, ill. amennyiben a fenti eljárást a Kormány rendeletével nem összeegyeztethetőnek tartják, intézkedésüket. Köszönettel: L. István

Tesco Márkáról

A Tesco egy angliai széhkelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc. Központja az Egyesült Királyságban, Welwyn Garden City városában található. Magyarországi vállalata 1995 óta működik és több, mint 200 boltot üzemeltet, ezzel az ország egyik legnagyobb hipermarket/kiskereskedelmi lánca. A cég fő tevékenysége az élelmiszer-kiskereskedelem, de ezen kívül is számos termékcsoportot forgalmaz a háztartási elektronikától kezdve a ruházati termékeken keresztül a sporteszközökön át, egészen a kozmetikumokig és lakáskiegészítőkig. Az áruházak kialakítása során eltérő méretű és jellegű boltokat építettek, a vállalat ezt azzal indokolta, hogy kutatásai szerint a vásárlók egyre inkább igénylik a kényelmi vásárlást, az otthoniakhoz közelebb eső kisboltokat. A Tesco önkiszolgáló kasszákat és online értékesítési rendszert is használ, a vásárlók már 111 üzletben használhatnak önkiszolgáló kasszákat.

A Panaszok.com segítségével a Tesco felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.