Tesco
panaszok-Tesco - Logo

Tesco

Panaszok
28
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.01.02 21:34
Vettem 2020 nyarán egy könyvet a Tescóban. Most jutottam el odáig hogy neki állok elolvasni. Viszont a könyvnek ki van tépve 8 oldala, ami nem feltűnő volt amikor vettem. A könyv: Stephen King, a kívülálló. 5000 forintba került és nem tudom elolvasni... Voltam bent az ügyfélszolgálatnál és elég csúnyán el lettem küldve.

  2020.12.12 09:54
Másodszor fordult velem elő, hogy a Tescoban a csomagolt terméket valaki felbontotta és kivett belőle. Egy hónapja a Forsen kártyából 2 van egy csomagban valaki kivett egye kártya csomagot. Ma pedig a mini karaván parenyicából / 6 db egy csomagban /hiányzott 3 db. Kérdésem nincs bekamerázva az üzlet hogy ilyen cselekmény megtörténhet? Miért nem alkalmaznak civil biztonsági öröket ezek felderítésére? NAGYON MÉRGES VAGYOK.

  2020.11.24 18:06
2020. november 15-én vásároltam aTesco áruházban egy zsugor (8 db) 1.75 l coca-cola zerot. A mai napon került felbontásra...Amikor felbontottam már gyanús volt, hogy szénsav nincs benne. Ízét inkább nem jellemzem! Rögtön néztem a lejárat dátumát ami a mai nap van. Felháborító, hogy már mindent eladnak!!!! Most 8 db lejárt szavatosságú colám van amit önthetek a lefolyóba!!!! Legszívesebben visszavinném, de a fene se gondolta, hogy lejárt szavatosságú terméket árul a tesco!!! Természetesen a blokkot azóta már kidobtam! Semmi nem figyelmeztetett arra, hogy lejárt szavatosságú termék! Így kell a fogyasztókat megtéveszteni és hülyére venni!

  2020.10.09 15:00
A Tesco Áruházban az eladótérben többen nem viselték helyesen a maszkot - Budapest Bank munkatársai -, kérésemre, hogy legyenek kedvesek azt helyesen viselni, közölték, hogy "abba lehet hagyni, és el lehet húzni". Ezt követően a biztonsági őrnél jeleztem panaszomat, és észrevételemet, aki közölte, hogy majd szól az illetékesnek. Az illető fiatalok mellett elhaladva annyit mondtam, hogy "szégyellheti magát fiatalember", mire Ő közölte, hogy "pukkadjak meg". Vásárlásom során minden második vásárló, és kb minden harmadik munkatársuk nem viselte helyesen a maszkot. Egy-két embernek szóltam, de mindenkiről lepergett. Azt gondolom, hogy Önök ezt nem engedhetik meg maguknak, hogy a törvény által előírt, és a normális józan ész diktálta szabályokat semmibe veszik, ez által veszélyeztetik a felelősséggel viselkedő vásárlókat.

  2020.09.12 10:54
2020. 09.11-én vásároltam áruházukban, és néhány fiatalemberekből álló csoportot is nagy ívben ki kellett kerülnöm. Ugyanis egyikükön sem volt semmiféle védőmaszk, jóllehet zárt térben kötelező a maszk viselése. Sehol a közelben, és a főbejáratnál sem láttam biztonsági őrt, akinek szólhattam volna, hogy valamilyen módon intézkedjen. A vevőszolgálatnál panaszt tettem. Az ügyben semmilyen intézkedést nem láttam. Mivel máskor is szeretnék ott vásárolni, ill. hozzám hasonlóan más idősebbek egészségét/életét is veszélyeztetik az ilyen felelőtlen vásárlók, kérem, hogy - ha kell a rendőrség bevonásával - szigorúbban tartassák be a vásárlókkal a járványügyi előírásokat. Megjegyzem, hogy a pénztáros, akinél fizettem, rászólt az előttem lévő védőmaszk nélküli fiatalemberre, de sikertelenül.

Tesco Márkáról

A Tesco egy angliai széhkelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc. Központja az Egyesült Királyságban, Welwyn Garden City városában található. Magyarországi vállalata 1995 óta működik és több, mint 200 boltot üzemeltet, ezzel az ország egyik legnagyobb hipermarket/kiskereskedelmi lánca. A cég fő tevékenysége az élelmiszer-kiskereskedelem, de ezen kívül is számos termékcsoportot forgalmaz a háztartási elektronikától kezdve a ruházati termékeken keresztül a sporteszközökön át, egészen a kozmetikumokig és lakáskiegészítőkig. Az áruházak kialakítása során eltérő méretű és jellegű boltokat építettek, a vállalat ezt azzal indokolta, hogy kutatásai szerint a vásárlók egyre inkább igénylik a kényelmi vásárlást, az otthoniakhoz közelebb eső kisboltokat. A Tesco önkiszolgáló kasszákat és online értékesítési rendszert is használ, a vásárlók már 111 üzletben használhatnak önkiszolgáló kasszákat.

A Panaszok.com segítségével a Tesco felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.