Tesco
panaszok-Tesco - Logo

Tesco

Panaszok
32
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.09.13 10:24
Üdvözlöm Önöket! Rendszeres vásárlója vagyok a siófoki Tesco Vak Bottyán utcai üzletüknek,és most már rendesen felháborít az,hogy a Royal sütőde szeletelt kenyere elviekben friss,és másnapra máris penészes!Kérném önöket,hogy a minőséggel kapcsolatos vegyék fel a beszállítóval a kapcsolatot,mert ez így nem jó önöknek sem hosszú távon.Sajnos akkor kénytelen leszek más üzletláncot keresni,ahol a mindennapi bevásárlást megoldom.Míg saját kenyeret sütöttek,sokkal jobb volt,és némileg tovább maradt fogyasztható. Megértésüket köszönöm!

  2021.08.14 14:57
Ma kora délután a budapesti Gács(Váci úti)utcai tescoban szerettem volna csirkecombot vásárolni és sajnos ismét belefutottam egy olyan szituációba,hogy a nagy mennyiségben kirakott hús megbüdösödik és így adják el a vásárlóknak,akik a dupla szatyros csomagolásnak köszönhetően,csak otthon szembesülnek a dologgal. Mivel már én is többször jártam így,már a pultnál megszagolom a húst. De sajnos kb.már 4.-5. alkalommal próbálnak így átverni. Mikor ezt jeleztem a vezetőségnek a válasz az volt hogy beszedik az árut,de természetesen semmi sem történt és tovább árulják a büdös húst(szerintük nem büdös dögszagú,hanem vákum szaga van!)

  2021.05.09 11:04
Tisztelt Tesco! Panaszt szeretnék tenni a Budapest, 8. kerület Népszínház utcai (II. János Pál Pápa tér melletti) Tesco áruház biztonsági őrével kapcsolatban. Ma, 2021.05.09-én reggel mentem be a boltba kezemben egy 3 kg-os kiskutyával. A biztonsági őr egy szót sem szólt, mikor bementem. A kutyát a boltban nem tettem le. A kosaramban raktam, amit vásárolni szerettem volna, és a pénztárnál éppen fizettem volna, amikor a biztonsági őr rám kiáltott, hogy "Kutyával nem lehet bejönni, azonnal menjen kifelé", és felállt és agresszíven közeledett. Az árukat ott hagytam és eljöttem. Megértem, hogy kutyával ezek szerint még ölben sem lehet bemenni a boltba, bár ezt előtte nem tudtam. Azt viszont nem tudom megérteni, hogy miért volt sértő és agresszív a biztonsági őr. Ezért kérem, hogy vizsgálják ki az ügyet és tájékoztassanak. Köszönettel: Dr. N. Imre

  2021.03.23 14:16
Ma, 2021. 03 23-àn de. Debrecenben, a Mikepèrcsi ùti Tescoban a sajtpultnàl lèvő eladò kèrèsemre nem vàgott le egy nagyobb (kb 1 kg-os) db. Karavàn sajtot. Azt mondta, mìg van kicsi a pultban, nem vàg meg màsikat, sőt, megmutatta, hogyan rakjam össze a kicsi csomagolt darabokat. Termèszetesen nem kèrtem, felhàborodva jöttem el! Ezt eddig màs eladòk mindìg udvariasan megtettèk.

  2021.01.02 21:34
Vettem 2020 nyarán egy könyvet a Tescóban. Most jutottam el odáig hogy neki állok elolvasni. Viszont a könyvnek ki van tépve 8 oldala, ami nem feltűnő volt amikor vettem. A könyv: Stephen King, a kívülálló. 5000 forintba került és nem tudom elolvasni... Voltam bent az ügyfélszolgálatnál és elég csúnyán el lettem küldve.

Tesco Márkáról

A Tesco egy angliai széhkelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc. Központja az Egyesült Királyságban, Welwyn Garden City városában található. Magyarországi vállalata 1995 óta működik és több, mint 200 boltot üzemeltet, ezzel az ország egyik legnagyobb hipermarket/kiskereskedelmi lánca. A cég fő tevékenysége az élelmiszer-kiskereskedelem, de ezen kívül is számos termékcsoportot forgalmaz a háztartási elektronikától kezdve a ruházati termékeken keresztül a sporteszközökön át, egészen a kozmetikumokig és lakáskiegészítőkig. Az áruházak kialakítása során eltérő méretű és jellegű boltokat építettek, a vállalat ezt azzal indokolta, hogy kutatásai szerint a vásárlók egyre inkább igénylik a kényelmi vásárlást, az otthoniakhoz közelebb eső kisboltokat. A Tesco önkiszolgáló kasszákat és online értékesítési rendszert is használ, a vásárlók már 111 üzletben használhatnak önkiszolgáló kasszákat.

A Panaszok.com segítségével a Tesco felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.