Taxi 4
panaszok-Taxi 4 - Logo

Taxi 4

Panaszok
31
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.03.05 15:33
Tegnap történt, hogy baratommal mentunk a 15.keruletben. Jelenleg a sineknel van egy lezaras kozvetlen a lampa elott. A taxis ezt latta ennek ellenere pofatlanul elore tolakodott a lezarasig, majd ahogy zoldre vartott a lampa index minden nélkül berantotta elenk az autot, ugy hogy utasok ultek benne. Ha baratom idobe nem kapcsol lazan leviszi a kocsi orrat...az ilyennek jogositvanyt sem adnek nem hogy taxizzon masok es az utasok epseget kockaztatva. Igazan odafigyelhetnenek, hogy kiket alkalmaznak sofőrnek

  2020.02.26 09:38
Most először utaztam a társasággal, és többet nem is fogok. Hazaérve fedeztem fel, hogy sajnos a taxiban egy rágóba ültem, aminek az eltávolítása nem egyszerű.

  2019.05.23 16:12
Elég kellemetlen helyzet történt tegnap. Fizetés közben beejtettem az aprópénzt a sofőr lába alá és hirtelenbe oda nyúltam, hogy kivegyem, de nem értem el és végig nézte, ahogy a lábainál keresgélek ahelyett, hogy segített volna kiszedni.

Taxi 4 Márkáról

A Taxi 4 az egyik legdinamikusabban fejlődő taxitársaság Budapesten. 2003 márciusában kezdte meg a személyszállítási működését Budapesten. A TAXI 4 jelenlegi taxis szolgáltatói létszáma 355 fő. Átlagos napi forgalom figyelembe vételével általában 5-15 percen belüli címre érkezéssel biztosítják a rendelések kiszolgálását a főváros és szomszédos települések viszonylatában. A budapesti taxi szolgáltatók közül elsőként vezették be a taxis menetdíj számítást, melynek révén az utas maga előre ellenőrizheti a fuvardíját, hogy az utazása hozzávetőlegesen mennyibe fog kerülni. 

A Panaszok.com segítségével a Taxi 4 felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.