SzerszámX
panaszok-SzerszámX - Logo

SzerszámX

Panaszok
44
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.07.20 10:44
A strausauszria-tól vásároltam egy terméket.Vissza igazolták,hogy a rendelést meg kapták és azóta se kép se hang.Az emailokra nem válaszolnak,telefonszám nincs ahol el érhetné az ember.Szerintem nem tisztességes kereskedemet folytatnak mert el bújnak a paraván mőgé és csak akkor válaszolnak az emailokra ha éppen akarnak

  2021.07.18 15:21
Rendeltem egy 220 voltos 13 amper-os villany motort kék színben. kaptam helyette egy pirosat ami csak 9,5 amper-os. Már vagy emailon túl vagyunk,de még mindíg nem értik meg,hogy nekem gyenge a 9,5 amper és hogy én nem ezt rendeltem- Holnap már lesz telefonos ügyfélszolgálat majd hívom magukat hátha szóban kicsit jobban megértjük egymást

  2021.06.13 16:44
vasaroltam 1kraftech fukaszat a szerszam x töl.első ránézésre jónak tűnt ezért rendeltem még 1et.biztos ami biztos.1honap mulva elromlott az első. kitoltottem amit kellet fotot is küldtem azóta semmi.eltunt a cég. senkinek nem ajánlom becsapnak és eltunnek.ez megy a mai világban. mindenki nézzen utána kitől mit rendel.ezektol soha semmit.a gépet azóta megcsinaltattam.3000ft volt.ennyit ért a cég becsülete.

  2021.03.30 20:50
1 hónap alatt annyira jutottam, hogy letagadták, beismerték, majd ismét letagadták és nem veszik vissza a termékeket, úgy hogy 3 termékből 3 különbőző, silányabb márkát küldtek. Ügyfélszolgálat nem veszi fel, ha igen átirányít az email címre, ahol le se bagóznak, lekezelőek, hülyének néznek. 2 napon belül kitöltöttem az űrlapot, hogy vegyék vissza, de folyamatosan elterelik, a hibájukat, amit egyszer már beismertek. Nem hívnak fel és nincs telefonszámuk... Egy raktárközpontnál a mai világban ez elképzelhetetlen.

  2021.03.18 17:56
Már jeleztem a panaszom, meddig tart a kivizsgálása? Panaszomat a Szerszámx gyári hibás készüléke miatt tettem. A megrendelt láncfűrész gyári hibásan érkezett. Az átvétel napján bejelentettem a weboldalon kitölthető Jótállás bejelentés menüpontban. Bejelentésemet követő reggel egy hibásan megfogalmazott, ékezet nélküli egysoros levélben képet kértek a termékről. Kérésükre a képeket elküldtem. Ezek után többszöri e-mail és telefonos megkeresés eredményeként kaptam egy újabb ékezet nélküli egysoros levelet, miszerint utána néznek. Mivel 15 nap alatt nem hogy érdemi előrelépés, korrekt információ sem érkezett, így az alábbi Google értékelést írtam a cégről: "A hibás termék bejelentése után a kommunikáció megszakadt." 2 nap után megkaptam 3. levelüket, melyben kérték, hogy a véleményemet azonnal távolítsam el, mert az számukra jog- és hírnév sértő. Ezért feljelentenek rágalmazásért. Sajnálom, hogy a 151/2003. (IX. 22.) kormányrendelet szerinti egyszerű 3 munkanapon belüli csereigényem során ilyen leveleket kell olvasnom és, hogy a terméket végre használni tudjam, a Fogyasztóvédelemhez kell fordulnom. Azóta videó felvételt kértek, azon látszik a lánc lógása-akadása, akár le is eshet. Erre a reakciójuk: használjam így, ha nem vágja a fát akkor jelentkezzek!!!! Egy balesetveszélyes szerszám használatára akar rábeszélni!!!!