Starbucks
panaszok-Starbucks - Logo

Starbucks

Panaszok
15
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.02.12 10:56
Nagyon koszos volt a mosdo a Starbucksban, nem megfelelo egy ilyen kavezoban. Latszott hogy nem rendszeresen történik meg a Mosdo takaritasa és ez higieniai szempontbol nem megfelelő

  2019.06.24 09:31
Mikor beértünk, nem láttunk tiszta asztalt, ahova lelehetett volna ülni. Aztán felmentünk és fent sem volt. Odébb pakoltunk pár poharat és aztán dideregtünk, mert nagyon magas volt a klíma fent.

  2019.06.23 16:21
Feljöttünk a Nyugatiba az emeletre és nem tudtunk tiszta asztalhoz ülni, tiszta kosz volt mindenhol. Egyet zsepivel letöröltünk és oda ültünk le, de később a klíma is nagyon erős lett és le kellett mennünk szólni, hogy vegyék már lejjebb.

  2019.06.02 22:42
Először is nem kaptam blokkot, másodszor sokat kellett várni a kávéra a tanulók miatt. A galériára fél órán keresztül sem jött alkalmazott összeszedni a poharakat vagy letörölni az asztalokat. Ha bárki feljött volna meginni a kávéját, nem talált volna tiszta asztalt.

  2019.05.17 10:55
Olyan egyszerű leírni egy nevet : Dina. A barátnőmnek vittem a kávét és olyan szépen elírták a nevét rajta, hogy jót derültünk rajta az irodába. P betűvel kezdték a nevét. De azért nyilván kínos is volt.

  2019.05.07 22:47
Budaörsi Auchan Starbucks-ban jártam. Kutyával voltam és mivel ő nem jöhet be kint kellett várnia rám. Kértem egy Tropical Mango-s Fruit Tea-t. Miközben készítették valaki kintről nyitotta az ajtót óvatlanul és a kutyám beszökött. Megpróbáltam megfogni gyorsan, de közben a rendelésem is kész lett így kapkodtam. Megfogtam a kutyát és közben mentem az italért. Láttam, hogy nem tetszett a hölgynek a kutyás jelenet, de már nem tudtam vele mit kezdeni. Mikor nyúltam érte egy pasas túl közel állt hozzám és a kutyám vakkantott rá egyet. A pultos hölgy megijedt és miközben adta volna oda leejtette. Minden tiszta smötyi volt. Kérdeztem, hogy segítsek-e feltakarítani, de közben a kutyám fékeztem, hogy ne nyalja fel. Mondták, hogy nem kell. Vártam, hogy na akkor most kapok újat vagy mi lesz, de nem szóltak semmit. Megkérdeztem és azt mondták nem, vennem kell még egyet. Nem érzem jogosnak, mert nem én ejtettem le, a kutya ösztönei meg szintén senki hibája és ilyen balszerencse naponta előfordulhat. Ha nem egy kutya ugatás, akkor egy figyelmetlen kézmozdulat és 1400ft-ről beszélünk.

Starbucks Márkáról

A Starbucks cég egy nemzetközi kávéházlánc, amelynek központja az amerikai Washington állam legnépesebb városában, Seattle-ben található. Alapítása után gyorsan elkezdett terjeszkedni. Az 1990-es években minden munkanapon új üzletet nyitott, és ez az ütem egészen 2000-ig tartott. A világ legnagyobb kávéházláncát üzemeltető cég ma 50 országban van jelen, több mint 16858 kávézójával, melyből 11000 az Egyesült Államokban, 1000-nél is több Kanadában található. Magyarországon 2010 júniusában nyitotta meg első kávézóját a Starbucks a budapesti Westend City Center Bevásárlóközpontban, majd ezt követték még ugyanaz év decemberében a budai Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban és a pesti Erzsébet körút és Király utca sarkán nyílt kávéházak. A Starbucks üzleteiben kávé különlegességek, hideg- és melegszendvicseket, szemes kávét, salátákat, paninit, péksüteményeket, bögréket és termoszokat kínál. A Panaszok.com segítségével a Starbucks felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.