Starbucks
panaszok-Starbucks - Logo

Starbucks

Panaszok
19
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.02.12 10:56
Nagyon koszos volt a mosdo a Starbucksban, nem megfelelo egy ilyen kavezoban. Latszott hogy nem rendszeresen történik meg a Mosdo takaritasa és ez higieniai szempontbol nem megfelelő

  2019.06.24 09:31
Mikor beértünk, nem láttunk tiszta asztalt, ahova lelehetett volna ülni. Aztán felmentünk és fent sem volt. Odébb pakoltunk pár poharat és aztán dideregtünk, mert nagyon magas volt a klíma fent.

Starbucks Márkáról

A Starbucks cég egy nemzetközi kávéházlánc, amelynek központja az amerikai Washington állam legnépesebb városában, Seattle-ben található. Alapítása után gyorsan elkezdett terjeszkedni. Az 1990-es években minden munkanapon új üzletet nyitott, és ez az ütem egészen 2000-ig tartott. A világ legnagyobb kávéházláncát üzemeltető cég ma 50 országban van jelen, több mint 16858 kávézójával, melyből 11000 az Egyesült Államokban, 1000-nél is több Kanadában található. Magyarországon 2010 júniusában nyitotta meg első kávézóját a Starbucks a budapesti Westend City Center Bevásárlóközpontban, majd ezt követték még ugyanaz év decemberében a budai Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban és a pesti Erzsébet körút és Király utca sarkán nyílt kávéházak. A Starbucks üzleteiben kávé különlegességek, hideg- és melegszendvicseket, szemes kávét, salátákat, paninit, péksüteményeket, bögréket és termoszokat kínál. A Panaszok.com segítségével a Starbucks felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.