Sprinter futárszolgálat
panaszok-Sprinter  futárszolgálat - Logo

Sprinter futá...

Panaszok
22
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.10.12 15:53
A Sprinter 3x jelezte, hogy állítólag kézbesíti a csomagomat, de mindig csak a sikertelenségi értesítőt kapom azzal, hogy "értesítőt hagyok". Nem hagynak semmit, nem hívnak. Panaszt írtam nekik és a csomagküldő dm-nek is, erre negyedszerre is ma állítólag kiküldték a csomagom, ma sem kaptam meg, csak sikertelenségi értesítőt kaptam, mely szerint a sikertelenség oka: "értesítésre nem reagált", ami szintén hazugság, mert megint nem jöttek, nem hívtak, nem csengettek, egész nap itthon vagyok. Panaszt írtam a Sprinternek és a dm-nek is, mindenki 30 napon belül regál állítólag. Előre kifizettem. A dm ügyfélszolgálatát is hívtam, 3x10 percig zenél, majd megszakad. A Sprinter ügyfélszolgálata meg csak folyamatosan bocsánatot kér és továbbítja az észrevételem a területi vezető felé, aki szintén nem csinál semmit. Vérlázító ez az eljárás és senki nem csinál semmit. Soha többet nem rendelek tőlük, ha ezt tudom, most sem teszem.

  2022.08.10 12:33
08.06-án a sprintertől kapott email szerint 08.08-án jöttek volna a visszaküldésre váró csomagért.08.08-án időpont meghatározása nélkül szintén azt írták,hogy aznap jönnek a REM 20806285 fuvarlevélszámú csomagért.Ma 08.10 van,nem jöttek,nem értesítettek,nem válaszoltak az ügyfélszolgálathoz írt levelemre sem.Mindig is egy trehány,megbizhatatlan,semmirevaló banda volt az is maradt.

  2022.03.27 23:14
Összetörve érkeztek a rendelt termékek, kicsomagolás után derült ki Reklamációt felvették. Hitegettek, hogy 30 napon belül rendezik. Két hónap alatt semmi visszajelzés. Ügyfélszolgálat elérhetetlen, e-mailre nem válaszolnak. Tanulópénz... Milyen cég az ami elérhetetlen? Egy csomag profizmus :)

  2022.03.10 17:16
Ma már második napja hogy várom a csomagot tegnap azért nem szállította ki a csomagot mert dátum módosítás címszóval adta le a csomagot hogy másnapi szállítást kértem (szó se volt róla én nem kértem) Ma próbálom hívni és megint csak nem elérhető.. Nem hinném hogy egy futár ezt megteheti hogy az én nevemben úgy változtat idő pontot hogy én nem is kértem! Holnap megint várhatom hogy nem fogja kihozni ? Hiába várom. Jó lenne ha mostmár kiszállítaná végre mert kezdem unni hogy semmit nem tudok elintézni nap közben mert arra kell várnom hogy mikor Méltóztat jönni a futár.. Nagyon dühítő!

  2021.12.29 19:30
A hétfői napon rendeltem a dm.hu oldaláról előre utalással. A csomagomat még aznap összekészítették, kedden átadták a Sprinter futárszolgálatnak. A mai napon (szerda) reggel kaptam egy sms-t hogy a csomagom ma szállítják ki 16:40-18:00 óra között. Már ezt a késői időpontot is furcsáltam, de úgy voltam vele, hogy biztos sok csomag van. Egésznap itthon voltam, az ablak előtt figyeltem és csendben voltam, hogy halljam ha dudál vagy megáll. Nem történt semmi. Az írt időintervallum között mégjobban figyeltem, de semmi. A futárt 3x hívtam, egyszer sem vette fel. Az ügyfélszolgálat csak 17:30ig volt, ezért őket sem tudtam felhívni. Felmentem a csomag nyomkövetésére, oda az volt írva, hogy nem vettem át a csomagot. Erről emailt és SMS-t is kaptam. A futár egyáltalán nem is volt itt. Nem is hívott fel, hogy a közelben lenne vagy nem jön vagy valami. Az emailben az indokláshoz (hogy miért nem sikerült a csomagot kézbesíteni) nem is írtak semmit. Kicsit érdekes, nem jön a futár, de beállítják annak, hogy én nem vettem át:DDD A holnapi napot megvárom, beszélek az ügyfélszolgálattal, és ha holnap sem tudom átvenni a csomagom, akkor lemondom és kérem vissza a pénzem. Mostanában ez az online vásárlós dolog sosem jön össze, főleg ha előre utalok.