Sprinter futárszolgálat
panaszok-Sprinter  futárszolgálat - Logo

Sprinter futá...

Panaszok
12
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.04.13 09:05
4 napja mindennap üzenetet kapok, hogy érkezik a csomag! 5 órás időintervallumba vigyáz állás, hogy mikor érkezik meg! A mester emberem napi pénze ugrik, aki emiatt nem tud dolgozni. Ilyen link céggel szerintem mindenki gondolja meg, hogy szállíttat!!!! U.i.: Ügyfélszolgálaton mindent megígérnek, de még így sem érkezik meg a csomag!

  2021.02.25 17:49
Tisztelt Hölgyem/Uram! Ezúton szeretnék panaszt tenni a Sprinter futárszolgálat által nyújtott szolgáltatásra. A csomagom másfél hónap után sikeresen megérkezett Kínából amit pick pack ponton való átvétellel vehettem volna át, a futárszolgalat munkatársával történő egyeztetés után kértem csomagom egy Budakeszin lévő átvételi pontról Budapestre történő átszállítását amelynek intézését a munkatárs készséggel elindította tájékoztatva engem mint vevőt arról, hogy a csomagot átszállítják ami pár napot igénybevehet. Ennek ellenére másfél nap után rákeresve a csomag helyzetére azt az információt találtam, hogy a csomagot a "feladó részére visszaküldték". Én ilyet nem kértem, a csomag nem azért került visszaküldésre mert túl sokáig nem mentem volna érte, amint megérkezett felvettem velük a kapcsolatot, ennek ellenére logisztikai hibára hivatkozva a csomagom jelenleg a származási ország felé tart újra. A munkatárs jelezte, hogy a lengyel depójukba megpróbálja megállítani és űjra Magyarország felé irányitani a csomagot, de ezt nem tudja 100%ra garantálni. Mélységesen felháborít ez a hozzáállás, hogy kétségek közt hagyva biztos információk nélkül várok arra, mi lesz a csomagommal. Csatolva küldöm az emailt amiben biztosítottak a csomagom átszállításáról, amit nem sikerült abszolválni.

  2021.01.26 13:47
Katasztrófa és minősíthetetlen a kiszállító kolléga viselkedése, hangneme, munkamorálja. (nem egyszeri alkalom) A mai napon vártam volna csomagot. Telefont a munkámból kifolyólag nem tudtam felvenni. A cím pontos volt, járt is már itt többször a futár. Hívom vissza, hogy várom a csomagot. Válasza, hogy mivel nem vettem fel a telefont, meg sem próbálta kézbesíteni, habár ismerős volt a nevem. Neki annyi csomagja van, mint karácsonykor. Ne veszekedjek vele, én hibáztam, hogy nem vettem fel, de ő is hibázott. A részemről ez nem hiba! Elvárom, ha már fizetek a kiszállításért, kapjak normális szolgáltatást. És szerintem az a normális szolgáltatás, ha megpróbálja kézbesíteni. Ez a feladata!

  2021.01.11 19:16
Reggel 1\2 8-kor üzenetben értesítettek, h kiszállítják a csomagom. Nos ez nem történt meg. Másnap reggel megint kapok egy üzenetet, meg is hozták, viszont nem voltam a helyszínen, a futár a maga stílusában adta elő, hogy tegnap itt járt és ,akkor sem tudta átadni a csomagot.