Spar
panaszok-Spar - Logo

Spar

Panaszok
32
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.05.17 21:20
T. Panasziroda! A minap az törtènt velem a spar-ban, (nyugati aluljárò). Eleve a gyomrom felfordul, mire keresztül megyek az aluljáròn, mert 3-an pròbálnak letarhálni... Szòval megvolt az alap hangulat. Ezek után már a boltban, meg törtènik az első vidám dolog aznap: találtam akciòs csirkemellet! 40% kedvezmèny volt rajta, hurrá szèp az èlet! Ezt a spar-ban egy sárga matricával sikerül megoldani. Az önkiszolgálò kasszánál lecsipogtattam, de az eredeti árat ütötte be a gèp. Szòltam a hölgynek, hogy hiba a matrixban. Nèmi megèrtèsre ès egy csipetnyi segitsègre számitottam... Nem is tèvedhettem volna nagyobbat. Olyan alázást kaptam az arcomba, hogy nem lehetek ennyire ostoba, hogy mèg ezt se tudom, hogy az eredeti vonalkòdot le kell ilyenkor takarni. Ezek után hozzávetőleg negyed òrába telt mìg sikerült rendezni ezt roppant bonyolult szitut. Srácok... Na nemá

  2021.04.25 09:40
Üdvözletem vásárolni szerettem volna a békéscsabai áruházban a vezető arra kötelezett, hogy Spár által használt bevásárlókosarat használjak én már nagyon régen vettem egy hasonló bevásárlókosarat és azt szerettem volna használni mivel nem szeretném az olyan kosarat használni amit nem biztos, hogy fertőtlenítettek kérdésem milyen jogszabály írja ezt elő. Kérem válaszoljanak milyen jogszabályra hivatkozva teheti ezt meg egy kereskedelmi egység.

  2021.04.21 15:01
Minden masodik nap megyek vasarolni a shopmark Sparba kb 2kg csontos vagy csontnelkuli karajt szoktam vasarolni. Sajnos 2 hetente egyszer mindig romlott a hus es ki kell dobnom. Meg soha nem vittem vissza mert ugy voltam vele semmit nem fogok elerni vele mert majd megmagyarazzak hogy nincs igazam. De elegge unalmas mar hogy minden masodik heten ki kell dobnom a hust es azert imadkoznom hogy ne legyen romlott.

  2021.04.19 13:37
2021.04.19.ére a hevesi Spar áruházban rendeltettem egy db grill csirkét 12 órára. A rendelésem megerősítése érdekében délelőtt 09 órakor érdeklődtem, és akkor derült ki, hogy csak egy fél lett felírva. A kiszolgálópultban lévő hölgy a kérésemre a tévedést korrigálta, és közölte, hogy 3/4 12-re jöhetek érte. Amikor megjelentem a kérdéses időpontban egy reggel sütött csirkét akart adni, amit nem fogadtam el és kissé indulatosan reagáltam az esetre. Ekkor egy másik hölgy adott egy fél csirkét, amit a pénztárnál kifizettem, és kértem az üzletvezetőt, hogy tisztázzam az esetet. Az üzletvezető a panaszomat nem értette, és ingerülten válaszolt a feltett kérdéseimre. Természetesen Én is hangosabban soroltam a panaszom okát, melyre a reakció az volt, " hogy nem kell ide jönni többet " Ezek után elviharzott és hozott egy melegített csirkét, amit a kosaramba dobott és azt mondta, hogy " cég ajándéka egyék" majd elment. A biztonsági őr érkezése után a panaszomat elmondtam, amit megértett, és együtt az üzletből távoztam. A panaszkönyvbe nem írtam, mert a 30 éves rendőri tapasztalataim alapján azt senki meg nem nézi, ha meg igen nem történik semmi. Az eseményekhez annyit szeretnék hozzá tenni még, hogy az igen nagy ismeretségi körömnél fogva tudom, hogy az üzletvezető magatartása sok kívánni valót hagy maga után, sajnos ezt a mai napon Én is megtapasztaltam. Az eset kivizsgálása érdekében állok rendelkezésre. Sz. János ny.r.alezredes. 3360 Heves Munkácsy M u. Tisztelettel: A bolt rendszeres vásárlója, aki még panaszt soha ne tett.

  2021.03.26 18:25
Az imént vásároltunk a Rákóczi téri csarnokban lévő Spar üzletben,ahol a fizetéskor közölték ,hogy nem tud pontgyűjtő matricát adni mert elfogyott. Közel 7834 Ft-ért vásároltunk és szerettem volna beváltani még egy promóciós VIVO késre ugyanis 4 darab hiányzott. Hogy lehet az,hogy az üzlet hibájából nem tudom beváltani a pontgyűjtő füzetet(2690 Ft-ért) de teljes áron(15199Ft) elhozhatom a szóban forgó kést? Ez által az üzlet meg akart "lopni" 12509Ft-tal. Felháboritó,etikátlan,főleg ha azt nézem,hogy havi szinten mennyi pénzt költök Spar üzletekben. Már több esetbem is voltak problémák,de próbáltam mindig lojális maradni,most viszont nagyon felhúztak. Kérem vizsgálják ki a történteket és igen is adják meg ami jár! Üdvözlettel Sz. László

Spar Márkáról

A SPAR egy hollandiai székhelyű nemzetközi élelmiszer-üzletlánc, amely Európában, Ausztráliában, Afrikában és Ázsiában, ezen földrészek 45 országában, köztük Magyarországon is, mintegy 12 300 üzletet üzemeltet. Ezzel az értékkel a világ legnagyobb élelmiszer-kereskedő láncainak sorába tartozik. Az anyavállalat székhelye Amszterdamban, a magyarországi leányvállalat székhelye Bicskén található. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. működését az 1990-ben alapított ASPIAG (Austria SPAR International AG) vezényli, a vállalat több mint 13 ezer alkalmazottat foglalkoztat, összes eladóterének nagysága pedig megközelíti a 400 ezer négyzetmétert. A SPAR üzletlánc birtokolja a kiskereskedelmi piac 11 százalékát Magyarországon. 2018 elején 377 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezett a SPAR, míg a franchise programjában 142 áruház vett részt. 

Amennyiben Önnek bármilyen észrevétele vagy panasza van a cég által forgalmazott termékekkel kapcsolatosan, vagy reklamál de eddig hiába, keresse a panaszok.com felületeit. Írjon hozzászólást, kommenteljen, ossza meg tapasztalatait, vagy éppen kérjen segítséget vitás ügye rendezéséhez. A panaszok.com ezekre is felületet kínál.