Spar
panaszok-Spar - Logo

Spar

Panaszok
16
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.03.14 10:30
A boltba sosem lehet bemenni, felkapni néhány árut és végezni a vásárlással. Természetesen ez nem csak a korona virus miatt ez a probléma még rosszabb lett. Kigyózó sorok a kasszánál a nap bármelyik szakaszában. Új pénztárost pedig csak akkor hívnak, amikor végképp elhatalmasodik a káosz. Érdemes lenne feltérképezni a különösen sűrű időszakokat és eszerint igazítani a kasszások beosztását. Köszönöm

  2020.01.31 19:47
Több tízezer forintot hagytam ott a debreceni malomparki üzletben, ahol a kasszánál közölték velem, hogy a két vásárolt kicsomagolt húsáruból az egyiket nem adják ide, mert nem látszik a vonalkódja. Erről szerintem a vásárló nem tehet, nem értem, miért nem lehetett volna újracímkézni vagy adni hozzá egy vonalkódot, hanem inkább ott kellett hagynom. Választásom sem volt, így a hétvégi egyik fogás oda. Nem igazán értem, mire jó ez a cégnek, hogy a tejtermékek/ húsáruk amik hűtést igényelnek miért a kassza melletti pulton vannak felhalmozva az ilyen esetekben, ahelyett hogy intézkednének az ügy érdekében, hogy a vásárló hazavihesse vagy odafigyelnének rá, hogy ne legyen kint lekopott címkéjű áru, amit nem lehet megvásárolni. Elnézés kérés helyett, flegmán közölte a pénztáros, hogy nem az ő hibájuk, hanem más vásárlók összefogdosták, és azért kopott le. 10 éve járok ebbe az üzletbe, de ez kritikán aluli.

  2019.12.26 07:00
Az Erzsébet körút, Wesselényi utcai Spárban az árufeltöltők és testőrök rendszeresen gorombák voltak, eladónőkből néhány pedig kiabálós, bár köztük akad azért kedves is. - Legutóbb például a boltban nagy forgalomnál a hűtőpultnál nyomorogtunk többen, kosárba helyeztük az árukat, ami elvárható a vevőktől, ekkor hátulról figyelmeztetés nélkül fellökik az árufeltöltők az embereket és aztán hangosan megjegyzéseket tesznek, hogy a vásárlók "vakok", meg "hülyék". Pedig senkinek nincs hátul szeme, ha pedig szóltak volna elengedtük volna őket. Azóta nem vásárolunk náluk.

  2019.05.23 16:16
Segítséget szerettem volna kérni és köszöntem egy ott dolgozónak, aki rám is nézett, de elment. Elkezdtem utána menni és konkrétan úgy nézett ki, mint egy fogócska. Rám nézett fél szemmel és megint megindult egy másik irányba, már átfordult kínosba, de nem volt más a közelemben, akit megkérdezhettem volna..

Spar Márkáról

A SPAR egy hollandiai székhelyű nemzetközi élelmiszer-üzletlánc, amely Európában, Ausztráliában, Afrikában és Ázsiában, ezen földrészek 45 országában, köztük Magyarországon is, mintegy 12 300 üzletet üzemeltet. Ezzel az értékkel a világ legnagyobb élelmiszer-kereskedő láncainak sorába tartozik. Az anyavállalat székhelye Amszterdamban, a magyarországi leányvállalat székhelye Bicskén található. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. működését az 1990-ben alapított ASPIAG (Austria SPAR International AG) vezényli, a vállalat több mint 13 ezer alkalmazottat foglalkoztat, összes eladóterének nagysága pedig megközelíti a 400 ezer négyzetmétert. A SPAR üzletlánc birtokolja a kiskereskedelmi piac 11 százalékát Magyarországon. 2018 elején 377 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezett a SPAR, míg a franchise programjában 142 áruház vett részt. 

Amennyiben Önnek bármilyen észrevétele vagy panasza van a cég által forgalmazott termékekkel kapcsolatosan, vagy reklamál de eddig hiába, keresse a panaszok.com felületeit. Írjon hozzászólást, kommenteljen, ossza meg tapasztalatait, vagy éppen kérjen segítséget vitás ügye rendezéséhez. A panaszok.com ezekre is felületet kínál.