Samsung
panaszok-Samsung  - Logo

Samsung

Panaszok
28
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.04.11 07:43
Tisztelt Samsung! Vettem egy Samsung galaxy a70 mobiltelefont és már nagyon vártam az android 10 frissítést abban a reményben hogy kapni fogok egy edge panelt is de ez nem jött! Van rá esély hogy meg fogom kapni erre a készülékre? Vagy hanyagoljam ezt a márkát? Mert ennyi pénzért már sokkal jobb telefont lehet venni más gyártóktól! Jelzem sokak ezt mondják hogy itt csak a "Samsung" nevet kell megfizetni! Sajnos ez kezd bebizonyosodni számomra is! Köszönöm!

  2020.04.09 21:10
Sajnos baleset érte Samsung A70-es telefonom. A szervizbe leadás ok kijelző és keret csere..Bevittem leadni az Aradi utcai szervizbe ahol elfelejtettek tájékoztatni arról akár két hónap is lehet a várakozási idő a mostani helyzet miatt. Az online ügyfélszolgálatnak írt kérdésemre pedig ami a nyitvatartásról szólt számszerűleg leírva hogy mit találtam a honlapon közölték igen a ki írás szerint vannak nyitva. Ehhez képest 15:30-kor már zárva voltak. Két napot vártam feleslegesen úgy, hogy vannak idős ismerőseim akik számítanak rám és nem tudnak elérni. Ma pedig 6000FT került hogy eljussak a szervizbe és elhozzam akár kész van akár nincsen mivel rengeteg a munkám hogy esetleg talán szombaton tudjak valamit intézni de valószínű nem fog sikerülni. Az ünnepek miatt pedig nem tudok semmit intézni, pedig lett volna két napom rá mert szabadságon vagyok, hogy kiderítsem új telefont vegyek vagy elég a javítás.. A telefon pedig most fontosabb mint általában. És most se telefon se semmi, ami ebben a problémás időben megengedhetetlen mert el tudtam volna intézni. És ez az eljárás most nagyon inkorrekt.

  2020.03.23 19:26
Valahányszor bemegyek a samsung egy üzletébe akkor legalább az egyik “segítő” nagyon goromba és rossz a kisugárzása és mindig minden kérdésemre a lehető legrövidebb es a lehető legflegmább választ kapom tőle. valahányszor Samsungot nézek mindig ez a gorombaság jut az eszembe

  2020.03.23 17:58
Értem én, hogy valakinek 2 évente van pénze cserélni a telefonokat, de miért kell ennyire a tervezett elhasználódás. 1 - 2 év alatt annyira elkezd akadni az egész rendszerük, hogy használhatatlan lesz. Nem csoda ezáltal, hogy sokan más telefonokra vált az ember..Lehet hogy valakinek csak azért kell, hogy "menőzhessen", de tény, hogy sokkal hosszabb ideig lehet rájuk számítani.Nagyon sajnálom, hogy nem csak a Samsungnál, sok más gyártóknál egyáltalán nem a vevő a lényeg.

  2020.03.16 21:36
Hat igazából az van hogy voltam egy Samsung üzletben a Westendben és az eladók taplók és lekezelően viselkedtek velem és a családommal. Ezért ott hagytam az eladót és a boltot is.

Samsung Márkáról

A Samsung Group, röviden Samsung a legnagyobb dél-koreai óriás ipari konglomerátum. A Samsung egy okos telefonokat, táblagépeket, televíziókat és okos órákat gyártó cég. A cég nevének jelentése „három csillag”, a hármas szám a hatalmasság, a nagyság képviselője, míg a csillagok a végtelenséget szimbolizálják. A Samsung kis kereskedelmi cégként indult, negyven alkalmazottal, Su-dongban. A kezdetekben először szárított halakkal, helyben termesztett élelmiszerekkel és tésztával foglalkozott. Az 1960-as évek végén a Samsung Group belépett az elektronikai iparba. Első terméke a cégnek egy fekete-fehér televízió volt. Ma már több mint 344.000 alkalmazottuk van. 


A panaszok.com segítségével a Samsung felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  Keressen minket, kommenteljen, panaszkodjon nekünk!