Samsung
panaszok-Samsung  - Logo

Samsung

Panaszok
39
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.06.02 14:29
Vásároltam egy Samsung S22 telefont és első naptól kezdve, korlátlan internetes előfizetés mellett nem tudom használni az internetet. Elvittem szakszervízben, ahol le kellett volna adnom és nem tudtak biztosítani egy csere készüléket sem. Miért kell ott hagynom a telefon ha a beállításoknál látható hogy nem tölti be az internetet?Mit kell ezen még vizsgálni? Az életem a munkám függ a telefontól. Nem tehetem meg, hogy nélkülözzem napokig. Egy prémium kategóriás telefon esetében kiábrándítónak tartom az ügymenetet. Szeretném kérni, tájékoztassanak hogyan tudom visszaszolgáltatni a telefont és szeretném kérni az eddig befizetett összegek visszafizetését is. Panaszommal a fogyasztó védelemhez fordulok abban az esetben ha panaszom ügyében nem születik elfogadható megoldás. Üdvözlettel, K. Rozália

  2022.04.28 10:20
Alulírott Z. Andrea vevő, az Önök partnerétől (továbbiakban: Vállalkozó) a Mobilerőd Kft. Samsung Szervíztől, (7622 Pécs, Rákóczi u. 49., adószám: 14938427-2-02 képv: Bujdosó Csaba), mint eladótól az új Samsung készülékemre egy eredeti tokot vásároltam 2022. február 8. napján, melyet az 1814/00003 számú nyugtával igazolni tudok. 2022. április 8-án, tehát két hónappal a vásárlást követően, visszavittem a Vállalkozóhoz, mint eladóhoz a tokot és kértem annak cseréjét, - mert bár rendeltetésszerűen használtam, óvtam, a táskámban a telefont külön zsebben tároltam más eszközöktől elkülönítve-, a telefontok sarkai a telefon kijelzőjéénél berepedezni kezdtek. Kérem külső független szakértő bevonását a 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (továbbiakban: Ptk.) által biztosított jótállási igényem érvényesítésének a kivizsgálásába, továbbá a törvény által biztosított jótállási igény érvényesítésének lehetővé tételét. Ezúton igényt jelentek be a hibás tok cseréjére vonatkozóan továbbá a visszaviteltől az ügy rendezéséig tartó időszak vonatkozásában kártérítési igényt, mivel az új telefonom védelme érdekében másik tokot kellett beszereznem a köztes időszakra, melyet nyugtával tudok igazolni.

  2021.10.12 22:18
Kérem a teljes felhasználói kézikönyv magyar nyelvű helyes leírás elküldeni címemre. Lakcimem 3386 Sarud Jókai út. Indokaim következők: Nem lehetséges használni E.H.útmutató alapján a mikrót, hogy a jótállási előírásnak megfelelően. Ha nincs nyomtató vagy okostelefon, laptop számítógép felakasztva a gép mellé. Minek vegyek én vagy más vásárló TÖBB tizezer forintért amit nem biztos hogy használni fog más célra is, vagy nem tud használni, vagy olyan helyen lakik technikai okok miatt nem tudja! A Google fordító pontatlan fordítása alapján nem lehet használni leírás szerint!!!!!!!!

  2021.07.12 10:51
Szombaton vett telefon. Ma van 2 napja hogy nálam van. Alig használtam és 6 órát se bír az aksi!!! Majdnem 500.000 ft telefon. Reklámban sokáig bíró aksit ígértek.Havi.16.000 részletért ez nem érte meg nekem. Becsaptak. Hozzá teszem esélyem sincs cserére, bent a boltban mondták. 2 nap után vigyem szervizbe. Ez vicc. Az biztos ez volt az utolsó samsung telefonom .

  2021.03.04 21:29
Szóval azt mondták nincs gond a tv vel pedig sárga a kép ennyi a segítségük nem is akarnak. Amúgy meg marha drágák a tv nyamvadt 8k tv is minek mikor nem is lehet kihasználni ráadásul nagyon drágák így is hamar elromlanak hiába a garancia. Sajnos csalódtam amúgy a Samsung-ban de nem csak a sárga kép miatt. Nagy cég és úgy lerázzák az embert utána meg az emberre fogják hogy ők rontották el a készüléket meg az egymásra mutogatás megy.

Samsung Márkáról

A Samsung Group, röviden Samsung a legnagyobb dél-koreai óriás ipari konglomerátum. A Samsung egy okos telefonokat, táblagépeket, televíziókat és okos órákat gyártó cég. A cég nevének jelentése „három csillag”, a hármas szám a hatalmasság, a nagyság képviselője, míg a csillagok a végtelenséget szimbolizálják. A Samsung kis kereskedelmi cégként indult, negyven alkalmazottal, Su-dongban. A kezdetekben először szárított halakkal, helyben termesztett élelmiszerekkel és tésztával foglalkozott. Az 1960-as évek végén a Samsung Group belépett az elektronikai iparba. Első terméke a cégnek egy fekete-fehér televízió volt. Ma már több mint 344.000 alkalmazottuk van. 


A panaszok.com segítségével a Samsung felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  Keressen minket, kommenteljen, panaszkodjon nekünk!