Samsung
panaszok-Samsung  - Logo

Samsung

Panaszok
17
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.02.14 12:39
A 2019.12.11.én vásárolt hűtőszekrényt 18 napig használtuk!? 2020.01.09. én a szervíz elvitte azóta várjuk hogy történjen valami! A szervíz leadta nekik, hogy cserélni kell, az ügyfélszolgálatuk csak elnézést kér a "kellemetlenségért" minden alkalommal mikor hívom érdemi információt még nem kaptam tőlük.

  2020.02.06 00:16
Tisztelt Mr./Mrs! Tölli Erik vagyok és garanciális javításra adtam be a telefonomat (Samsung S9) a Váci úti szervízbe. Ez volt pont ma 3 hete.. Nagy nehezesen sok telefonálás és live chat beszélgetés után, kiderült a készülék leadása után 2 héttel, hogy elköltöztek az Aradi utcába 2-4 szám alá. Írtam a központnak, nem tudnak semmit tenni..majd értesítenek....oké..Írtam ma 12:00 körül az Aradi utcai szervíznek...semmi válasz, se email, se telefon. Én a készülékemmel dolgozom...3 hete nem tudok mit csinálni. Ugye csere telefont már nem adnak sehol, venni nem vettem újat, hiszen szervízben van 3HETE...Így egy átmeneti valamit magamnak kell intéznem.. Már nagyon érdeklődnék, hogy mikor kapom vissza megjavítva vagy mikor kapok ÚJAT így, hogy LASSAN 1 HÓNAPJA náluk van???!!!  Üdv. T. Erik

  2020.01.21 09:29
Tisztelt cím! Nemrég vásároltunk a párommal egy Samsung Smart tip. televizió készüléket. Az üzlet beállította, mi hazavittük feltettük kb 1.3 méter magas sarokpolcra, és néztük a tv-t. Három hónap múlva, egy halk sercenés, és a képernyőn középütt megjelent egy fekete vékony csík. Azonnal visszavittük az üzletbe, ahol mondták, hogy sajnálják a készülék elveszítette a garanciát, mert a képernyője törött. Felháborodtunk, mi még csak hozzá sem értünk, még csak nem is törölgettük, nos természetesen a készüléken még a fólia is rajta van és látszott is rajta a vékony por. Elvitték a gyári szervizbe, ahol tényleg azt mondták, hogy a képernyő törött, de az szabad szemmel nem látható. Így mivel külső behatás érte a készüléket nem garanciális. Felháborodtunk. Nem tudtunk mit tenni. A lakásban ketten élük ,nincs gyerek, nincs unoka, nem értjük a külső behatást. Felháborodásomnak már mindenütt hangot adtam, de orvoslás nincs. A készüléket a mai napig használjuk, persze ott díszeleg középütt a vékony fekete csík. Persze, hogy szárnyal a cég, ha csak három hónapra garantálják a készülékeket. Nem tudunk, három havonta a nyugdíjból összespórolni 150 ezer ft készpénzt, hogy mindig új tévét vegyünk. Nem tudom, hogyan lehetne mégis érvényesíteni a garanciát. Várom segítségüket üdv. László

  2020.01.10 20:11
Samsung A9 (2018) telefont kaptam a férjemtől tavaly tavasszal. Tokban tartom, vigyázok rá, mint mindenemre. Egyik nap azt vettem észre, hogy a kameránál mintha lenne egy repedés. A teljes hátulja be van repedve. Nem ejtettem le, nem nyomodott meg, szimplán az üveg elpattant a hátulján. Nem értem hogyan történhetett.

  2019.06.02 22:51
Négy hónapos Samsung S8-as telefonomon egy hónapon belül kétszer cseréltek kijelzőt. A második javítás után 4-5 napra ismét bedöglött, meleg volt a telefon és sötét a kijelző.

Samsung Márkáról

A Samsung Group, röviden Samsung a legnagyobb dél-koreai óriás ipari konglomerátum. A Samsung egy okos telefonokat, táblagépeket, televíziókat és okos órákat gyártó cég. A cég nevének jelentése „három csillag”, a hármas szám a hatalmasság, a nagyság képviselője, míg a csillagok a végtelenséget szimbolizálják. A Samsung kis kereskedelmi cégként indult, negyven alkalmazottal, Su-dongban. A kezdetekben először szárított halakkal, helyben termesztett élelmiszerekkel és tésztával foglalkozott. Az 1960-as évek végén a Samsung Group belépett az elektronikai iparba. Első terméke a cégnek egy fekete-fehér televízió volt. Ma már több mint 344.000 alkalmazottuk van. 


A panaszok.com segítségével a Samsung felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  Keressen minket, kommenteljen, panaszkodjon nekünk!