Ryanair
panaszok-Ryanair - Logo

Ryanair

Panaszok
4
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.02.13 14:04
2020.02.09.vasarnap repültünk haza Milanobol, testverem párja foglalta számomra is a jegyet, így az applikációban egy helyen volt a ket boarding pass. Ellopták kint a penztarcam, igy ideiglenes okmannyal kellett ujra becsekkolnom. Olasz baratom beszelt kint a Ryanair ugyfelszolgalattal, es neki azt mondtak, ha a linken amit kuldenek újra becsekkolok, rendben lesz. Testverem baratjanak neve mellett pipa volt, az enyem mellett ures negyzet, igy en becsekkoltam. Masnap a kapunal 110eurot kellett fizetni, mert azt mondtak, egyikunk sincs becsekkolva. Nem ertjuk, ez hogyan lehetseges. A panasz leveleinkre nem reagaltak meg. Köszönjük a segítséget. Békefi Dóra

  2019.05.03 20:16
Túl sokáig nem írták ki a kaput. Nem vagyok egy rutinos repülő és kicsit megijedtem, hogy le fogom késni a gépet. Nem tudom mi volt az oka, amiért csak későn jelezték, hogy melyik kapuhoz kell menni..

Ryanair Márkáról

A Ryanair Európa egyik legnagyobb fapados légitársasága. Az írországi központú diszkont légitársaságot 1985-ben alapították és jelenleg több mint 475 repülőgépet üzemeltet. Ezeknek nagy része a Boeing cég 737 típusú repülőgépeinek változatai. A vállalatnak 86 önálló bázisa van Európában és Észak-Afrikában (magyarországi bázisa jelenleg nincs), 19.000 alkalmazottat foglalkoztat, 2400 utat bonyolít le naponta, 239 nemzetközi reptérre indít járatokat és 153 millió utast szállít évente.

A Panaszok.com segítségével a Ryanair felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.