Ryanair
panaszok-Ryanair - Logo

Ryanair

Panaszok
5
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.03.18 09:52
A családommal utaztam volna Máltára, de sajnos el kell halasztanunk a járvány miatt. Próbáltam elérni az irodájukat, hogy bármilyen választ kapjak a kérdéseimre, nyilván megértem, hogy most le vannak terhelve mert nem en vagyok az egyetlen aki önhibáján kívül nem tud elutazni, de sajnos máskor sem volt gyorsabb es nem igaz, hogy nem lehet egy magyar telefont létrehozni ahol kb 2 kérdést tennék fel

  2020.02.13 14:04
2020.02.09.vasarnap repültünk haza Milanobol, testverem párja foglalta számomra is a jegyet, így az applikációban egy helyen volt a ket boarding pass. Ellopták kint a penztarcam, igy ideiglenes okmannyal kellett ujra becsekkolnom. Olasz baratom beszelt kint a Ryanair ugyfelszolgalattal, es neki azt mondtak, ha a linken amit kuldenek újra becsekkolok, rendben lesz. Testverem baratjanak neve mellett pipa volt, az enyem mellett ures negyzet, igy en becsekkoltam. Masnap a kapunal 110eurot kellett fizetni, mert azt mondtak, egyikunk sincs becsekkolva. Nem ertjuk, ez hogyan lehetseges. A panasz leveleinkre nem reagaltak meg. Köszönjük a segítséget. Békefi Dóra

  2019.05.03 20:16
Túl sokáig nem írták ki a kaput. Nem vagyok egy rutinos repülő és kicsit megijedtem, hogy le fogom késni a gépet. Nem tudom mi volt az oka, amiért csak későn jelezték, hogy melyik kapuhoz kell menni..

Ryanair Márkáról

A Ryanair Európa egyik legnagyobb fapados légitársasága. Az írországi központú diszkont légitársaságot 1985-ben alapították és jelenleg több mint 475 repülőgépet üzemeltet. Ezeknek nagy része a Boeing cég 737 típusú repülőgépeinek változatai. A vállalatnak 86 önálló bázisa van Európában és Észak-Afrikában (magyarországi bázisa jelenleg nincs), 19.000 alkalmazottat foglalkoztat, 2400 utat bonyolít le naponta, 239 nemzetközi reptérre indít járatokat és 153 millió utast szállít évente.

A Panaszok.com segítségével a Ryanair felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.