Rossmann
panaszok-Rossmann - Logo

Rossmann

Panaszok
14
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.12.04 16:02
2020.12.04. én Édesanyámmál vásaroltunk a rossman üzletbe már megérkezésünkor is egy modortalan és utasitgató jellegel fellépő hölgy állt a kasszáknál egy idösnénire is ráförmedt , vásárlásunk során az egész bolt a hölgy hangjától volt hangos az üzlet ami igen csak kellemetlen aztán a kasszához érve meg is tapasztaltuk "kedvességét" beálltunk a sorba akkor még csak egy kassza müködött aztán idöközbe megnyitották az első kasszát is szólt a hölgy hogy elsöhöz is lehet menni én átálltam , a másik sorba édesanyám úgy döntött marad abba a nő újra megszólalt hogy elsöhöz is lehet menni édesanyám abba szeretet volna maradni egy vásárló volt elötte szólt hogy ő itt szeretne maradni és a nő elkezdet utasitgató modortalan stilusba nem beszélni ez már vmi más édesanyámmal amut már nem türtem és szóltam neki hogy ne inzultálja ő ott szeretne maradni akkor maradjon ott eltudja dönteni felnött ember !! Ezek után sem volt elég a kedves dolgozónak utána fen hangon elkezdett ezen témázni másik vevővel na itt már csak annyit mondtam hogy még mindig ez a téma ! Minden bizonyal napi szinten igy viselledik ez a nő a vásárlókkal szeretném ha ilyen probléma többet nem fordulna elő ugy hogy kérném hogy tegyék meg a szükséges intézkedéket, havi szinten több 10 ft ot ott hagyunk de ha ez igy folytatodik sztem nem csak mi de máshol fogjuk elkölteni ezt a pénzt!

  2020.03.25 14:53
Sorban álltam a pénztárnál, tisztelettudóan 1.5 m távolságot tartva az előttem állótól. Emberi tulajdonság, tüsszentenem kellett, amit persze papírzsepibe intéztem és utána kezet is fertőtlenítettem, de amikor rám került a sor a pénztáros lekezelő hangon közölte, hogy álljak jó messzire tőle, mert nehogy megfertőzzem és csak akkor fizethetek, ha kártyával fogok és nem kell pin kódot beütnöm...nagyon megalázó volt ott mindenki előtt hiába magyarázta neki más is, hogy szakszerűen jártam el, nem engedett ebből és inkább otthagytam az összes termékemet...

  2020.01.12 17:20
Tegnap délután negyed négy körül vásároltam itt. A pénztárnál sorban állva hallottam hogy az előttem álló férfitől megkérdezte a kedves pénztáros hölgy, van-e Rossmann kártyája. Nálam ezt nem tette meg, amivel nem is lenne gond, de miután szóltam hogy van, úgy nézett rám másodpercekig, mintha valami rettentő nagy baromságot mondtam volna. Ezután modortalan és lekezelő módon közölte, hogy már teljesen mindegy mert behúzta a terméket.