Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
78
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.04.24 14:18
Lányomat elküldtem a kiskunmajsai Penny-be odaadtam neki a bankkártyámat nem volt nála apró nem tudott kosarat vinni pár kifli meg felvágottat szeretett volna venni a biztonsági őr visszafordította az ajtóból hogy kosár nélkül nem mehet be! Így vásárolt a Sparba! Tudom, hogy hozható ilyen rendelet hogy kosár nélkül nem lehet bemenni de az a pár kifli elfért volna A kezében is amúgy is ha többen megyünk be Nem viszünk mindnyájan külön külön kosarat☹ Évek óta járunk a Penny be mi is meg a családunk szomszédaink rokonaink De így még sose jártunk.

  2021.04.07 09:09
Tisztelt Hölgyem/Uram! Értem én az új jogszabályt és azt is,hogy számolni kell valahogy az embereket,hogy hányan tartózkodhatnak bent az üzletben. Akinek nincs 100-forintos aprója arra nem gondoltak ?! Igazából a piros húzós kiskocsit is ki lehetne tenni vegyesen és számolni. Szerintem felháborító és buta dolog azt mondani,hogy ez az új jogszabály,hogy csak kocsival lehet bemenni az üzletbe,legalább a biztonsági embereknek normálisan ki lehet adni miért van ez a rendelkezés.

  2021.03.24 09:32
A környék egyik legnagyobb forgalmú üzlete a Kunhegyesi Penny, ezért is felháborító számunkra, hogy a tomboló járványban nem tudnak egy tisztességes kézfertőtlenítő készüléket felállítani??? Ami van, egy pumpás, törött, ragasztott az is rendszerint üres! A távolságtartás betartatása, a biztonsági őr jelenlétének hiánya szintén kifogásolható. Személyes tapasztalatom, miután szóvá tettem a pénztárnál sorban állva a 1,5 m betartását a két érintett hölgy nyomdafestéket nem tűrő reagálása, ami csak azért nem fajult tovább, mert "becsuktam" a fülemet ismerve a habitusukat. Természetesen (?) a biztonsági őr láthatáron sem volt, így nem hallhatta a szitkozódásait. Kérem a hiányosságok orvoslását!

  2021.02.23 12:30

Tisztelt Címzett! Több alkalommal vásároltam Szombathelyen a Zanati üzletükben. Sajnos a friss pékárunál nincsen sem csipesz, sem fóliakesztyű kirakva. Szóltam az üzletben lévő alkalmazottnak és azóta sem történt semmi. Úgy gondolom ebben a helyzetben, erre nagy szükség lenne a fertőzések tovább terjedésének csökkentésére. Szomorú dolog, hogy ezt az üzletvezető nem veszi észre! Kérem a szükséges intézkedés megtételét.

Köszönettel: egy vásárló


Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.