Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
38
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.09.04 14:01
MyPenny aktiválást szerettem volna, de sajnos hiba üzenetet kaptam, ezért 2020.08.19. napján email-en keresztül kértem segítséget önöktől, de sajnos semmi reakció, válasz nem érkezett. Mivel nem kaptam segítséget tovább próbálkoztam, a MyPenny aktiválással és a törzsvásárlói kártya összekapcsolással, de sajnos sikertelenül. Ezért 2020.08.26-a óta többször is próbálkoztam Önöket elérni a megadott zöld számon, a központi ügyfélszolgálati számon és a "forró drót" számon is. Közel húsz sikertelen hívás után még egyszer megpróbáltam az email-es segítség kérést 2020.08.28-án, erre sem érkezett válasz. Ezután ismét próbálkoztam a megadott telefonszámokon kapcsolatba lépni Önökkel, de sajnos még mindig sikertelenül. (Volt amikor 20 percig vártam, hátha...) Kérésem mindösszesen ennyi lett volna: "Legyenek szívesek segítséget nyújtani a my penny alkalmazás és a törzsvásárlói kártya összekapcsolása ügyében." Egy csalódott törzsvásárló!

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.