Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
78
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.12.16 13:41
Folyamatos vásárlója vagyok a törökszentmiklósi áruházuknak. Annak ellenére, hogy az Önök reklámja folyamatosan hangoztatja, hogy milyen kényelmesen lehet a Pennynél vásárolni, a valóság teljesen mást mutat. Mindig gond van az üzlettérbe kirakott, áruval megrakott raklapokkal, ami minden sorban, gátolja a közlekedést, az áru elvételét. A mai nap, (akció kezdeti nap) katasztrófa. És nem az ott lévő vásárlók számától, hanem az üzlettérbe kirakott raklapoktól. Nem világos, hogy, miért vannak ezek az áruk a raktárból kirakva, ha dolgozó nem pakol re róla? Az elégedetlen, és ideges vevők száma pedig egyre nő. Sokan kijelentették, hogy soha többet nem fognak a Pennyben vásárolni. Az biztos, hogy ez a látvány csak a Pennyben fogadja a vásárlókat, ilyet másik nagy áruházban nem lehet látni!! Kérem ez ügyben intézkedésüket, mert így senki nem fog szívesen járni Önökhöz.

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.