Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
78
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.03.31 16:05
Tisztelt Vezetőség! A vecsési üzletükben úgy gondolom,hogy valamilyen logisztikai változást kellene eszközölni. Azzal együtt,hogy köszönjük a dolgozók áldozatos munkáját úgy gondolom, hogy vásárlóként jogom van élni a panasz lehetőségével. Napi szinten problémát okoz,hogy az egész üzletben annyi áru van raklappal együtt kipakolva, hogy nem lehet a bevásárlókocsival közlekedni nem hogy a 1,5m es távolságot betartani. Az árukhoz ez miatt nem lehet hozzáférni sem. Sajnos többünknek nagy probléma ez. Már szóltunk a boltvezetőnek a problémáról de felháborodva reagált úgyhogy nem változott semmi. Úgy gondolom h egy kis logisztikai változással könnyen meg lehet oldani a problémát. Köszönettel

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.