Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
78
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.04.01 11:04
Tisztelt Ügyfélszolgálat, A Székesfehérvári Palotai úti Pennyben vásároltam 5 csomag Penny étkezési babot, amikor az akciójuk volt (kb 3-4 hete) Sajnálattal tapasztaltam, hogy a zacskóban főzés előtti megmosásnál kb 1 marék üres héj emelkedett a víz felszínére. Egy éjszakai áztatás után a főzést követően fele kemény maradt, fele pedig túlfőtt. A babszemek is különböző méretűek, vegyesek voltak, zsizsikeset is találtam köztük, és töredezetteket, amelyeket el is tettem, a fényképen is látszanak. Jelenleg 4 egész csomag megvan, ezt szeretném visszaváltani, vagy legyenek szívesek kártalanítani. A nyugta már nem áll rendelkezésemre, Ezt a levelet küldtem a Penny ügyfélszolgálata részére, de semmilyen válasz nem érkezett!

  2021.11.04 09:23
Tisztelt Áruházvezetőség! Mióta létezik a Penny, mindig szívesen vásároltam bármelyik áruházban. 3 éve költöztem Abonyba, azóta az abonyi Pennyben rendszeresen vásárlok. Sajnálattal tapasztaltam, hogy sajátmárkás Whipped cream tejszín romlott volt, pedig a lejárata 2021. decemberi (4 dobozzal vettem, mind rossz volt), valamint a Classic HotDog kifli (csomagolt) szintén 2021. decemberi lejárattal, penészfoltos volt, Nyilván gyártási hiba keletkezett, nem az Önök hibája, de intézkedést igényel. Ezen kívül borzasztó rendetlenség van az abonyi Pennyben, a nap bármely időszakában. göngyölegek, raklapok szeméttel teli hevernek az útban, nem lehet közlekedni, egy néni majdnem elesett a szétdobált csomagolóanyagban. A söröknél kifolyt sör, odabüdösödve, muslinca lárvákkal teli kartonok...stb. Én megértem, hogy kevés a munkaerő, de azt gondolom, ilyen mértékű rendetlenség nem megengedhető. Az ott dolgozókkal nincs baj, a tőlük elvárható módon kedvesek, udvariasak. Továbbra is szeretnék a vásárlójuk maradni. Kérem szíves intézkedésüket a problémák kiküszöbölésére. Tisztelettel: K. Ildikó

  2021.02.16 13:57
Tisztelettel jelentem,hogy ne árulják tovább ezt a rossz minőségű kenyér cipót. A 20-nál is több összetevők csak elrontják a cipó minőségét. Melegszendvics sütőben a kenyerem megégett, beáztatva a fasírthoz elrontotta annak állagát. Rossz a minősége, még hidegen is rossz. Mi otthon kenyeret sütünk rendszeresen, de ilyen rossz minőségű kenyérrel még nem találkoztunk.

  2021.01.20 16:27
Tisztelt Ügyintéző! 2020.12.27-én reklamációt jeleztem email-en keresztül 3 X is az általam vásárolt ecetes almapaprikából ami saját márkás termékük egy nagy kukac lóg ki ami nem nyújt valami szép látványt  kértem segítséget önöktől, de sajnos semmi reakció, válasz nem érkezett, többször is próbálkoztam Önöket elérni  a központi ügyfélszolgálati számon.Közel 30 sikertelen hívás után.Reklamáció kezelés nem megfelelő kezelése  reklamált termék  nem került felbontására.

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.