Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
38
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.02.08 18:18

Kedves Ügyintéző!

A pénztáros hölgy ismételten elfelejtette oda adni a kaparós sorsjegyet. Nem a nyerés csekélyebb esélye miatt vagyok felháborodva, (nem vagyok a szerencse gyermeke) hanem azért, mert a fizetés előtt még rá is kérdeztem, hogy él-e még az akció. Mire ismét rákérdeztem volna, hogy akkor nem kapom meg? Már ki is szállt a pénztárból és elment..Miért van nyerési lehetőség ha még sincs? Ugyan ez a pénztáros hölgy úgy bedobta a penny-s kártyám a kukába, hogy levegőt nem kaptam. Attól, hogy nem használhatom attól még az enyém! No de nem baj! A gyerekek majd Sparosat játszanak, nem pennyset..


  2020.07.03 10:04
T. Illetékes! Szeretnék panasszal élni. A pénztáraknál csak hosszú kb 35perc elteltével tudom kifizetni az által vásárolt termékeket. Sajnos ez nem idény jellegű probléma sorozatosan ezzel lehet találkozni. Amennyiben szólok akár a pénztárban ülőnek akár egy alkalmazottnak közli velem felháborító hangon és stílusban nincsenek elegen, ha nem tetszik mehetek egy másik boltba vásárolni. Rendelkezem penny kártyával melyről ellenőrizhető a vásárlásom gyakorisága. Legyenek kedvesek ellenőrizni a fent említetteket. Bármelyik napon , bármilyen időszakban. köszönöm

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.