Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
78
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.06.14 17:57
Tegnap a gyáli Pennyben vásároltam. A pénztáros véletlenül rosszul ütött be valamit és kért  egy stornot.  Nagyon sokáig kellett várni , közel 10 percet, négyszer szólt neki a pénztáros mire jött a műszak vezető. Ezt szóvá tettem neki, közölte hogy ő nem ér rá, és különben sincs rajta füles ha nem venném észre…mondtam, hogy ezek a kifogások engem nem érdekelnek. (A pénztáros mondta, hogy már előtte is ugyanez volt. Én is többször láttam ebben az üzletben, hogy hosszú perceket kell várni, hogy valaki odajöjjön  ha hívják.) Nagyon lekezelő hangnemben beszélt a műszak vezető, kértem a vásárlók könyvét, közölte ott van kirakva, keressem meg…majd oda ment a zöldség osztályra pakolni, és közben üvöltötte oda, hogy takarodjak ki az üzletből, mert szètbassza a fejem. Azt gondolom ez megengedhetetlen hogy ilyen hangnemben beszéljenek egy vevővel. Követhetnék a Lidl példáját, ott ha hibázik a pénztáros sűrű elnézések közepette siet a vezető a stornozáshoz, és nem kígyózik a sor a pénztárnál, miközben az eladók vígan beszélgetnek áru pakolást színlelve. 

  2021.02.08 18:18

Kedves Ügyintéző!

A pénztáros hölgy ismételten elfelejtette oda adni a kaparós sorsjegyet. Nem a nyerés csekélyebb esélye miatt vagyok felháborodva, (nem vagyok a szerencse gyermeke) hanem azért, mert a fizetés előtt még rá is kérdeztem, hogy él-e még az akció. Mire ismét rákérdeztem volna, hogy akkor nem kapom meg? Már ki is szállt a pénztárból és elment..Miért van nyerési lehetőség ha még sincs? Ugyan ez a pénztáros hölgy úgy bedobta a penny-s kártyám a kukába, hogy levegőt nem kaptam. Attól, hogy nem használhatom attól még az enyém! No de nem baj! A gyerekek majd Sparosat játszanak, nem pennyset..


  2020.07.03 10:04
T. Illetékes! Szeretnék panasszal élni. A pénztáraknál csak hosszú kb 35perc elteltével tudom kifizetni az által vásárolt termékeket. Sajnos ez nem idény jellegű probléma sorozatosan ezzel lehet találkozni. Amennyiben szólok akár a pénztárban ülőnek akár egy alkalmazottnak közli velem felháborító hangon és stílusban nincsenek elegen, ha nem tetszik mehetek egy másik boltba vásárolni. Rendelkezem penny kártyával melyről ellenőrizhető a vásárlásom gyakorisága. Legyenek kedvesek ellenőrizni a fent említetteket. Bármelyik napon , bármilyen időszakban. köszönöm

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.