Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
78
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.07.01 09:44
Tisztelt Cím! A mai napon a dorogi Pennyben vásároltam 10 db Cirmi tejet.Hogy könnyebben tudjam mozgatni, a kartondobozban hagytam. A pénztárnál, miután a kasszás beütötte, el akartam venni a kartont, de elszakadt a papírfül. Megjegyzem, a kasszás pult kicsi, és olyan lehetetlen azon a kis helyen normálisan megfogni a kartont, így nem csoda, hogy elszakadt. Ott álltam, és nem tudtam, mit csináljak. Képzeljék el, hogy ott állok egy tejestócsa kellős közepén, és várom a segítséget! A kasszás rögtön azt szajkózta, hogy ez az én hibám, amit én vitattam. Végül kifizettem a tejet is, de a probléma ott volt, a kiömlött tej. Kértem a biztonsági őrt, hogy segítsen, aki nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy ő nem a bolt dolgozója, nem segít és a kasszással együtt azt ordibálták állandóan, hogy ez az én hibám, én tehetek róla. A kasszás üvöltözve csöngetett és hívta a vezetőt, aki persze nem jött. A vevők egy része röhögött, stb... én pedig porig alázva álltam továbbra is. Utána félrevonultam a bevásárlókocsival, kértem a panaszkönyvet, amire a kasszás azt mondta, hogy honnan tudja ő, hogy hol van. Én megláttam, de toll nem volt hozzá. Miközben a saját tollal beírtam, előkerült egy eladó egy takarítógéppel, és pikk-pakk feltakarított. Míg írtam, a biztonsági őr folyamatosan verbálisan bántalmazott. Felháborító számomra, hogy a környék elismert és megbecsült pedagógusaként ilyen méltatlan és megalázó helyzetnek lettem kitéve, megjegyzem, önhibámon kívül. Ráadásul ez már nem az első eset volt, hogy ebben az üzletben méltatlan bánásmódban részesültem, azaz ez itt láthatólag rendszeresen fennálló probléma. Hangsúlyozom, nem az áru ellenértékének kifizetésével van gondom, hanem a dolgozók velem szemben tanúsított felháborító és megengedhetetlenül megalázó hangnemével. Kérem panaszom teljes körű kivizsgálását, ellenkező esetben a méltatlan és jogtalan bánásmód miatt a fogyasztóvédelemhez és az állampolgári jogok biztosához fordulok! Tisztelettel: E. P. Veronika

  2021.06.10 13:55
Szeretnék panaszt tenni a hajdúnánási penny üzlettel kapcsolatban. Június 9-én körülbelül fél 6 környékén be akartam menni a Hajdúnánás Mátítok útja 6-8 szám alatti üzletbe vásárolni. Mivel alig 3 tételt akartam venni nem gondoltam hogy a nagy bevásárló kosárra szükségem lehet kis kosár meg nem áll rendelkezésre így nem vettem. Előttem egy hölgy ment be a fiával akik szintén nem vettek kosarat. Beérkezve a biztonsági őr fogadott minket. Mondta a hölgynek hogy szükséges lenne kosarat venni, erre a hölgy azt válaszolta hogy ők csak egy jégkrémet vesznek semmi többet. A biztonsági őr így beengedte őket mondván akkor semmi szükség rá. Utánnuk én is szerettem volna folytatni a vásárlást mire az őr engem is feszólított mondván a kosár kötelező. Mondtam hogy én se veszek sok mindent, történetesen sört és egy Pepsit szeretnék venni de az őr engem már nem engedett tovább. Tájékoztattam hogy az előttem érkezett hölgyet átengedte kosár nélkül, engem akkor miért nem? A szabályok csak kivételes emberekre vonatkoznak ezek szerint? Mert én ezt negatív diszkriminációnak érzem... Az őr közölte hogy a hölgy a fiával érkezett (aki meglátásom szerint 7-10 év között lehetett) és amiatt nem akarta vissza küldeni. Tehát ha én gyerek nélkül érkezek az üzletbe akkor hátrányos megkülönböztetés áldozata leszek? Ha pedig az üzletbe minden személynek kötelező a kosár akkor miért tesznek egyesekkel kivételt?

  2021.05.04 10:47
Üdvözletem A lányom 2 kisunokámmal a győri boltjukban vásárolt aprilis 30-án. A gyermekeket a kosárba tette, az egyiket a kosár kialakított ülésén, a másikat pedig a kocsiban. A biztonsági őr nem szólt semmit, csak a pénztárnál estek neki a szó szoros értelmében, hogy a gyermek miért van a kocsiban? Más boltokban, ha biztonságiőr ezért szólt rá a vevőre, rögtön elküldték és nem a vevővel veszekedtek! Kérem intézkedjenek, hogy ez a vevőellenes modor és szóváltás ne folytatódjon. Köszönettel: S. István

  2021.04.08 13:01
Üdvözlöm, Április 8 , 12:30 kor voltam bevásárolni penny marketbe, szeretünk hogy nem üvöltözik folyamatosan egy hangszóró "vedd föl a maszkot" amit úgy is szájunkba van ahogy kormány erőszakkal. Eddig nem volt ilyen most a biztonsági csúnyán szólt, hogy mindig bevásárló kocsival kell be mennem, pár darab dolgot veszek sokszor nem tömegbe szoktam vásárolni hogy próbálom érteni. Ezt valami penny market vezetősége kért? vagy a biztonsági őr saját magától kitalálta? Köszönöm.

  2021.03.19 10:17
Tisztelt Penny ! A mai napon vásároltam önöknél a reggeli órákban a tatai üzletükben, minden árút felpakoltam a szalagra csak a 6 karton üdítőmet nem.Ennek az az oka ,hogy ha rápakolom a szalagra súlyánál fogva a szalag nem megy tovább.Rendszeresen ide járok és mindig bent hagyhattam a bevásárlókocsiban.A pénztárosnak mindenből egy kartont kell felemelni illetve megnézi körbe a bevásárlókocsit, soha nem okozott ez problémát.Nem tudtam már felpakolni mert hely sem volt a szalagon.Kettőt a kasszához raktam a maradék négyet a földre onnét emelgettem felfelé. Ettől kezdve én sem voltam kedves , illetve két termékem kiszakadt amiért nekem kellett visszamennem kicserélni, mindezt úgy ,hogy a biztonsági őr hölgy ezt végignézte szó nélkül.Míg elmentem a termékekért minősítettek annak akivel voltam vásárolni.Tiszteletlennek állítottak be ,inkább köszöntem volna ,nem kell puffogni,vagdalózni.Távozásunkkor közöltem ,hogy soha többet nem fogok ebbe a boltba jönni vásárolni, erre a biztonsági őr, hölgy létére közölte, hogy hála istennek.Meg lehetett volna oldani a helyzetet kedvesen is és máshogyan is.Nem vagyok kukacos vásárló , de még tiszteletlen sem, de ha az lennék sem minősíthetnek.A pénztáros arra hivatkozott,hogy be kell tartania az előírásokat , mert őt is figyelik.Ez sem engem minősít.Várom válaszukat . Tisztelettel: T. Julianna

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.