Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
78
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.04.10 05:05
Tiszteletem! Nem szokásom panaszkodni, de ezúttal úgy érzem megvan rá az okom. Tegnap a szolnoki áruházba szerettem volna bemenni, azonban a dohányzó!! Biztonsági őr hölgy nem engedett be, mert ketten voltunk és nem vittünk magunkkal kocsit (nem volt nálunk apró). "Egy fő, egy kosár", ez volt az indok. Kérdem én, hogyan menjek be kosárral oda, ha nincs is a Pennyben kosár?? A másik dolog, hogy ha lenne is, az bent lenne, de én az ajtóig jutottam, már onnan se engedett tovább... Maszk is volt rajtunk. Egy csokit szerettünk volna venni ketten. Nem értem, miért kell lekezelő, flegma stílusban elüldözni a vásárlókat, pláne cigivel a kézben, a bejárattól kb 3 méterre...

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.