Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
78
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.01.30 18:49
Sajnos az elmúlt 3 hónapban nagyon sok negatív és rossz dolgokat tapasztaltam az üzletben.1 Árak címkéjét rossz helyre rakják nem az adott termék fèlé (termékre) ezáltal pusztán csak a héten 2 x ért meglepetés a kasszánál ezáltal feltartva a sort ami így is 15 méter hosszú mivel csak egy kassza működik általában az is hogy hogy a Kaszás dolgozó beszélget a fülében lévő fej hallgaton teljesen más téma körben nagyban a munkától eltérő dolog…Akció volt a darált húsra dolgozótól kérdeztem melyik lenne az az amelyik 25 %os akció van rendben mondom de melyikre mert egyik terméken sincs ár..Kulturáltan kérdez az ember és bunkó arrogáns választ kap.. Emelet le fogyatékosozot engem miközben ment a raktárba be és meg le is f.fejezet a szőke hölgy! Elfogadhatatlan hogy mennyire rendszertelen minden dobozok mindenhol a dolgozok csak beszélgetnek arrébb lökik szó szerint a vásárlót, dobozok minden hol elférni nem lehet…. Jó látni hogy a bolt fejlődött csak sajnos a dolgozok nem fejlődtek velük sőt romlott a helyzet…  Remelem ez változni fog de ha nem akkor ezentúl ki kérem a panasz könyvet és addig írom amíg nem lesznek változások ez így elfogadhatatlan !!!!!!!

  2021.11.09 12:08
A pécsi sztárai pennybe egy uj fiatal (legfiatalabb) dolgozo vekony fekete haju kislany megengedhetetlen modon viselkedik tiszteletlen a vasarlokkal szemben dolgozni nem hajlando folyamat kesik es kenye kedve szerint csinal mimdent. Egy ilyen kis taknyos ne merje megengedni maganak ezt a hengnemet es viselkedest mert annyiszor jelentjuk be es fel amig ki nem rugjak. Es a dolgozok kozul senki nem erti hogy mit keres ott, csak valakinek a valakije lehet mert amugy meg sehol nem alkalmaznanak egy ilyen neveletlen kislanyt.

  2020.11.07 15:05
Tisztelt Penny Ügyintéző! Ma vásárolni voltam az üzletükben. Sajnos betegségem miatt nem tudok maszkot hordani csak teljes arcot takaró plexipajzsot. Az üzlet vezetője felszólított a maszk használatára, én ekkor megmutattam neki az orvosi szakvéleményt, ami mentesít a mindenkor és mindenhol való maszk használata alól. Ő ezt nem tartotta elfogadhatónak, mert neki nincs ilyen mentességről tudomása. Hívta a biztonsági őrt akit az előzményekről nem tájékoztatott, hogy én megmutattam az igazolást. Én az őrnek bemutattam az igazolást és az igazoló személyi okmányaimat is. Minden áron ki akart küldeni az üzletből, aminek én nem tettem eleget, mivel jogosan tartózkodtam ott. A helyzet kicsit eldurvult. Kérdezem én a tudatlanság feljogosít egy vezetőt a vevő zaklatására? A rokkant láb nélküli embert sem állítjuk fel a kerekesszékéből, mert mi tudunk járni. Az étel allergiásokkal sem etetjük meg a számukra mérgező élelmiszert,mert mi nem vagyunk allergiásak. Kérem tájékoztassák a dolgozóikat, hogy egy orvosi szakvéleményt ők nem bírálhatnak felül, csak elkell fogadniuk. Egyébként ezzel az igazolással pajzsban járok más üzletekbe, orvoshoz, kórházba és nap mint nap dolgozni, mindenhol elfogadják. Tisztelettel:

  2020.10.08 09:06
Tisztelt Penny! Ma reggel vásároltam Önöknél, és az előttem 2-vel álló vásárló számlájával gond lett.. A pénztáros csengetett - gondolom a vezető jött - aki előttünk a többi vásárló előtt "olyan ordenare stílusban és hangnemben beszélt a dolgozójával, aki tévedett, gyakorlatilag mindenki előtt a földbe döngölte szerencsétlent. Úgy gondolom lehet a hibáért számonkérni valakit, NA DE NEM ILYEN STÍLUSBAN ÉS AZ ÖSSZES VÁSÁRLÓ ELŐTT!? Azért mert a főnöke? A Lidl-ben is szoktak tévedni, megjegyzem ahova sokkal többet járok vásárolni, de én ott még soha sem ilyen hangnemben, sem a vásárlók előtt nem hallottam hogy így beszéltek volna egy dolg

  2020.09.24 15:20
Tisztelt Cím! Felháborodva, és megalázva jöttem ki az üzletükből. A hangnem amit az eladó és a biztonsági hölgy előadott, az teljesen méltatlan. Nem jól használtam a maszkot ,mert nem orrnyereg közepéig volt fent így azt mondták nem jó, mert kint van az orrom!!!! Kérem szépen ez normális? Kihivattam a boltvezetőt, azt mondta ez a szabály, amit nem ők hoznak. A többi vásárló előtt az eladó is és a dolgozók, biztonsági őr, csak mondta, hogy Ők nem fizetnek bírságot,,, stb. Nagyon kellemetlen, és megalázóan viselkedtek..Nyilván nem én vagyok az első VEVŐ.

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.