Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
38
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.11.07 15:05
Tisztelt Penny Ügyintéző! Ma vásárolni voltam az üzletükben. Sajnos betegségem miatt nem tudok maszkot hordani csak teljes arcot takaró plexipajzsot. Az üzlet vezetője felszólított a maszk használatára, én ekkor megmutattam neki az orvosi szakvéleményt, ami mentesít a mindenkor és mindenhol való maszk használata alól. Ő ezt nem tartotta elfogadhatónak, mert neki nincs ilyen mentességről tudomása. Hívta a biztonsági őrt akit az előzményekről nem tájékoztatott, hogy én megmutattam az igazolást. Én az őrnek bemutattam az igazolást és az igazoló személyi okmányaimat is. Minden áron ki akart küldeni az üzletből, aminek én nem tettem eleget, mivel jogosan tartózkodtam ott. A helyzet kicsit eldurvult. Kérdezem én a tudatlanság feljogosít egy vezetőt a vevő zaklatására? A rokkant láb nélküli embert sem állítjuk fel a kerekesszékéből, mert mi tudunk járni. Az étel allergiásokkal sem etetjük meg a számukra mérgező élelmiszert,mert mi nem vagyunk allergiásak. Kérem tájékoztassák a dolgozóikat, hogy egy orvosi szakvéleményt ők nem bírálhatnak felül, csak elkell fogadniuk. Egyébként ezzel az igazolással pajzsban járok más üzletekbe, orvoshoz, kórházba és nap mint nap dolgozni, mindenhol elfogadják. Tisztelettel:

  2020.10.08 09:06
Tisztelt Penny! Ma reggel vásároltam Önöknél, és az előttem 2-vel álló vásárló számlájával gond lett.. A pénztáros csengetett - gondolom a vezető jött - aki előttünk a többi vásárló előtt "olyan ordenare stílusban és hangnemben beszélt a dolgozójával, aki tévedett, gyakorlatilag mindenki előtt a földbe döngölte szerencsétlent. Úgy gondolom lehet a hibáért számonkérni valakit, NA DE NEM ILYEN STÍLUSBAN ÉS AZ ÖSSZES VÁSÁRLÓ ELŐTT!? Azért mert a főnöke? A Lidl-ben is szoktak tévedni, megjegyzem ahova sokkal többet járok vásárolni, de én ott még soha sem ilyen hangnemben, sem a vásárlók előtt nem hallottam hogy így beszéltek volna egy dolg

  2020.09.24 15:20
Tisztelt Cím! Felháborodva, és megalázva jöttem ki az üzletükből. A hangnem amit az eladó és a biztonsági hölgy előadott, az teljesen méltatlan. Nem jól használtam a maszkot ,mert nem orrnyereg közepéig volt fent így azt mondták nem jó, mert kint van az orrom!!!! Kérem szépen ez normális? Kihivattam a boltvezetőt, azt mondta ez a szabály, amit nem ők hoznak. A többi vásárló előtt az eladó is és a dolgozók, biztonsági őr, csak mondta, hogy Ők nem fizetnek bírságot,,, stb. Nagyon kellemetlen, és megalázóan viselkedtek..Nyilván nem én vagyok az első VEVŐ.

  2020.09.04 12:15
A fent említett játékon nyertem. Elmentem a i Penny üzletbe , hogy átvegyem a nyereményt a szórólapban leírtak szerint! Ez 2020.09.04-én történt 9 óra 50 perckor. Szegény pénztárosnő kicsit bajlódott vele . Odajött a másik pénztáros akivel közösen megoldották a dolgot. Miután a segítő visszatért a saját pénztárába elkezdett méltatlankodni jó hangosan! " Mire jó ez a hülyeség, nem érünk mi erre rá .Ahelyett hogy haladnánk ezzel kell foglalkozni!" Megjegyzem az üzlet tele volt vevőkkel és pénztárnál türelmetlen fizetni vágyókkal ! Majdnem meglincseltek emiatt kis várakozás miatt és nagyon egyetértettek a háborgó pénztárossal! Nagyon, nagyon régóta vásárlójuk vagyok , de még ilyen atrocitásban nem volt részem! Sajnos a pénztárosnő nevét nem tudom, de az ablak felőli kasszában volt a fent jelzett időpontban.Még azt is megjegyezném , hogy akinél átvettem a nyereményt az kedves és türelmes volt! Ezek után nem biztos hogy Önöknél fogok vásárolni! Kérem a panaszom kivizsgálását!

  2020.06.09 07:42
Az Újszász - i Penny üzlet papíron 7-20-ig tart nyitva. Sajnos ez nálunk nem így van, 7.30-körül szoktam oda érni de már nem engednek be. Munkahelyről megyek, nekik miért nem kell betartani a nyitvatartási időt? Ez más településen nem jellemző, nem nagy bevásárlást de pár dolgot máshol megtud venni az ember csak itt nem.

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.