Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
27
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.11.07 15:05
Tisztelt Penny Ügyintéző! Ma vásárolni voltam az üzletükben. Sajnos betegségem miatt nem tudok maszkot hordani csak teljes arcot takaró plexipajzsot. Az üzlet vezetője felszólított a maszk használatára, én ekkor megmutattam neki az orvosi szakvéleményt, ami mentesít a mindenkor és mindenhol való maszk használata alól. Ő ezt nem tartotta elfogadhatónak, mert neki nincs ilyen mentességről tudomása. Hívta a biztonsági őrt akit az előzményekről nem tájékoztatott, hogy én megmutattam az igazolást. Én az őrnek bemutattam az igazolást és az igazoló személyi okmányaimat is. Minden áron ki akart küldeni az üzletből, aminek én nem tettem eleget, mivel jogosan tartózkodtam ott. A helyzet kicsit eldurvult. Kérdezem én a tudatlanság feljogosít egy vezetőt a vevő zaklatására? A rokkant láb nélküli embert sem állítjuk fel a kerekesszékéből, mert mi tudunk járni. Az étel allergiásokkal sem etetjük meg a számukra mérgező élelmiszert,mert mi nem vagyunk allergiásak. Kérem tájékoztassák a dolgozóikat, hogy egy orvosi szakvéleményt ők nem bírálhatnak felül, csak elkell fogadniuk. Egyébként ezzel az igazolással pajzsban járok más üzletekbe, orvoshoz, kórházba és nap mint nap dolgozni, mindenhol elfogadják. Tisztelettel:

  2020.11.05 09:04
Tisztelt Penny Market! A mai nap folyamán a szüleim vásároltak az  üzletükben 12 db babkonzerv helyett a pénztáros 42 db babkonzervet ütott be a pénztárgépbe, azaz 30 db konzerv árával többet. Próbáltam hívni az ügyfélszolgálati számot többször is sikertelenül, csak kicseng, de senki sem veszi fel. Kérem, legyenek szívesek a különbözeti összeget részünkre haladéktalanul megtéríteni, ha szükseges végezzenek leltározást a babkonzerveknél. A szüleim nyugdíjasok, nekik nagyon számít a különbözeti összeg. Sajnálatos módon Édesanyám otthon nézte csak meg a blokkot, hogy miért fizetett ennyit, akkor szembesült az elütéssel. Várom mihamarabbi pozitív visszajelzésüket. A nyugta részleteit mellékletben csatoltan küldöm, amelyből látszanak a szükséges információk. Köszönettel

  2020.10.31 15:10
Szép Napot Kívánok! Nem egyszeri eset hogy a Dolche Gusto kávékapszulát meghirdetik az újságban 3+1 akcióban 1098 Ft /doboz áron., fel sorolták között van az espresso és a ristretto ardenza kávékapszulák is. De valami miatt  a Penny Marketben 1464 Ft. /doboz ha egyet vagy ha 3+1-et veszünk is! Ezt a pénztárnál megreklamáltam azt mondta ez ennyi. Namár ha az újságban akciósan van meg hirdetve akkor azt annyiért kellene adni. Mi ilyenkor a válasz?

  2020.10.25 13:13
2020 október 25-én 09.47kor vásároltam a Pennyben és a 289.-ft-os banánt 479.-ft-os áron számlázták a 199.-ft/db áron meghirdetett zellert 499.-ft/kg áron számlázták nekem. Évek óta a vásárlójuk vagyok, már máskor is tapasztaltam, hogy nem azon az áron számláznak, ami meg van hirdetve.

  2020.10.22 10:16
Jó napot kívánok! Ma reggel az áruházban vásároltam; a mától Mypenny alkalmazással 30% kedvezménnyel megvehető sajttal töltött pulykamell csak az alt. fogyasztói áron volt feltüntetve(999Ft) a kedvezményes 699Ft nem pedig a legutóbbi időkig a normál ár alatt oda volt nyomtatva: penny klubkártyával.. x Ft. Feltehetően a kártya kiváltását szerették volna ösztönözni a vevőkkel, érthetően. De ami a lényeg, hogy a pénztárnál a telefonról beolvasott kártya rögzítése után nem a kedvezményes 699Ft/ db áron lett elszámolva a 2 termék hanem 999-ért s a blokkon nem szerepelt a 300Ft/ termék kedvezmény. Utolag vettem észre a blokkon mert a nagy forgalom miatt nem akartam még állni a sorban. Emitt ujra sorba kellett állnom, hogy foglalkozzanak velem de legalább most 2-3 perc alatt sorra kerültem. Előadtam észrevételem s meg néztük az újságban, hogy valóban mától olcsóbb az 1000g- os s. t. pulyka. Egy üzletvezető odajött s leellenőriztük a mypenny alkalmazással való fogy. árat: a péztargép kiírta ugyan, hogy törzsvásárló vagyok de az áron semmi modon nem bírtak változtatni ( informatikai hanyagság?)! Pár perc " szenvedés" után a felettes hölgy kinyitotta a kasszát es kifizette a 600Ft különbözetet. Ezzel eljöttem vagy 5-10 perc plusz ott tartózkodás után. Egyébként több helyen ilyenkor adnak pl. egy 200Ft-os kupont kártérítésnek amit az adott üzletben le lehet vásárolni máskor vagy a differencia 2- szeresét adják a vevőnek. A pénztáros azt mondta a főnökének, hogy addig nem tűnt ez fel mert mások nem vettek ilyen terméket- legalábbis kedvezményes ár igényével. 1 szó mint 100: nekem kellett a kiírt ár mellett kikövetkeztetnem, hogy azt kedvezménnyel is meg lehet venni ahogyan az újságban van és a tévesen levont pénz miatt még egyszer sorba állnom és elmagyaráznom, hogy igy vagy úgy de nekem jogos igényem van 600Ft-ra. Több odafigyelést legyenek szívesek aktiválni a szolgáltatásban mert okkal megy az ember az akció első napján vásárolni!

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.