Penny
panaszok-Penny - Logo

Penny

Panaszok
38
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.02.10 15:11

Tisztelt Ügyintéző !

A Biatorbágy üzletükben vásároltam számlára 2021.01.13-án. Az Önök által kiállított gépi számlán nem szerepelt a vevő adószáma és kértem, hogy adjanak egy számla másolatot mely tartalmazza az adószámot is, mivel ez 2020.07.01-től kötelezően tartalmaznia kell a számlának. A vezető nem tudta hogyan kell ezt módosítani és új számlát kiadni. Kézzel ráírta az adószámot, de ez nem szabályos ezért elszámolni ezt nem áll módunkba. 


  2021.02.08 18:18

Kedves Ügyintéző!

A pénztáros hölgy ismételten elfelejtette oda adni a kaparós sorsjegyet. Nem a nyerés csekélyebb esélye miatt vagyok felháborodva, (nem vagyok a szerencse gyermeke) hanem azért, mert a fizetés előtt még rá is kérdeztem, hogy él-e még az akció. Mire ismét rákérdeztem volna, hogy akkor nem kapom meg? Már ki is szállt a pénztárból és elment..Miért van nyerési lehetőség ha még sincs? Ugyan ez a pénztáros hölgy úgy bedobta a penny-s kártyám a kukába, hogy levegőt nem kaptam. Attól, hogy nem használhatom attól még az enyém! No de nem baj! A gyerekek majd Sparosat játszanak, nem pennyset..


  2021.02.07 10:10
Tisztelt Cím! A kiskunmajsai Penny Market üzletben vásároltam (Bács-Kiskun megye) a vásárlást követően egy sorsjegyet kaptam, amely a 2021. 01.07-21.0217-ig tartó nyereményjáték időszakában tölthető fel. A mai nappal próbálkoztam a kártyán található számot feltölteni, de azt a jelzést kaptam vissza, hogy "Ezt a kódot már felhasználták" Kérdésem, hogy ez hogyan lehetséges, mivel a kártya az én kezemben van és ezt a kártyaszámot tulajdonképpen elméletileg csak én tudnám feltölteni? Köszönöm megtisztelő válaszukat.

  2021.01.21 10:35
Tisztel Cím! 20 éve vagyunk hűséges vásárlói a Penny Marketnek. Mi is mint több ezren gyűjtöttük a kicsinknek a hűségpontokat a plüss párnára. Ha a férjem vásárol Ő a kártyára gyűjtötte, ha Én vásároltam akkor a pontokat kértem el. Amikor együtt vásároltunk változó volt. Évtizedek óta vásárolunk a Makói üzletükben nap mint nap, de egyetlen pénztáros sem mondta, hogy egyféle formában gyűjtsük a pontokat. Nagy örömmel mentünk a pontokat beváltani, ahol kiderült, hogy nonono..., hát így nem lehet...!!!! csak egyik formula váltható be. 120.000,- Ft-ért-ben vásároltunk és akkor soha szóba sem került ez a téma. Még aranyosan meg is jegyezték, hogy sajnos más is járt így. Én ezt felháborítónak tartom és nagyon igazságtalannak. Mondtuk, hogy ott hagyjuk a kártyát is amin a gyűjtött pont van és tegyék össze a kettőt. Nem csalni szeretnénk, csak hozzá jutni annak a sok-sok ezer forint elköltése után a megérdemelt jutalomhoz. Gondolom ekkora Cégnek nem okoz egy 4.000,- Ft-os plüss párna ekkora gondot, de sajnos Mi azt látjuk, hogy igen nagy gondot okozott. Sajnáljuk és szerintünk mivel információ nem hangzott el és leírva sincs szerintem sehol ez a VEVŐ becsapása. 

  2021.01.20 16:27
Tisztelt Ügyintéző! 2020.12.27-én reklamációt jeleztem email-en keresztül 3 X is az általam vásárolt ecetes almapaprikából ami saját márkás termékük egy nagy kukac lóg ki ami nem nyújt valami szép látványt  kértem segítséget önöktől, de sajnos semmi reakció, válasz nem érkezett, többször is próbálkoztam Önöket elérni  a központi ügyfélszolgálati számon.Közel 30 sikertelen hívás után.Reklamáció kezelés nem megfelelő kezelése  reklamált termék  nem került felbontására.

Penny Márkáról

A Penny Market egy a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat. A vállalatot 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Az áruházlánc első magyarországi üzletét 1996-ban nyitotta meg Szentesen. Hazánkban jelenleg 222 üzlet és három logisztikai központ (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) üzemel, ami közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég székhelye a Budapest melletti Alsónémedi központban található.

A Panaszok.com segítségével a Penny Market felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.