OTP Bank
panaszok-OTP Bank - Logo

OTP Bank

Panaszok
57
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.03.03 16:38
Hosszú évek óta járok az Alle OTP fiókjába havonta egyszer a közös ktg-et befizetni. Idáig is sokat kellet várni 20, néha 30 percet is, a kp ki és befizetés kategóriában, míg ez egyéb ügyfelek sokkal rövidebb várakozás után sorra kerültek, holott a "mi ügyünk" (elég sokan járnak közös ktg befizetésért) csak 1-2 perc. Ma 11:53::20 kor húztam a sorszámot. 1 óra várakozás után egy ügyfél hangosan felszólat, (nálam korábban érkezett) hogy mi folyik itt, hogy-hogy a pénzfelvétel szünetel? A válasz az volt, hogy a gép nem érkezési sorrendben adja számokat, ők nem tudnak mit csinálni. Majd még eltelt negyed óra az ügyfél ismét panaszkodott. Ezt feltehetőleg" meghallotta " a gép , mert rögtön ő jött, 15-ös sorszámmal. majd negyed óra múlva a 17-es jött. Hopp, én a 16-os vagyok , miért maradtam ki? szóltam, Biztos nem figyelt, volt a válasz. Erre minden ügyfél hangosan, NEM, KIMARADT A 16-os. Biztos nem a személyem ellen volt, mert odáig én meg sem szólaltam. 11 asztalnál lehet ügyet intézni. Velem szemben a bejáratnál 2 asztalnál ült 1-1 fiatalember, ők valóban végig dolgoztak az 1, 2, 3 asztalnál miért nem volt senki, ? Máskor azt a válasz kaptuk , hogy szülésin, betegállományban, szabadságon van stb.(hisz mi is emberek vagyunk) na de mindig? Ugyanis minden hónapban ez van. Miért nem vesznek fel még embereket.? Hogy minden asztalnál üljön valaki? Amikor itt az Alléban megnyílt az OTP, az első 2 pultnál csak pénz be és kifizetés volt Gyorsan ment Ezt korszrűsítették, azaz megszűntették. Sajnos máshol nem tudom(juk ) befizetni a közös költséget. Vissza kéne állítani a régi rendet, amikor még volt pénztár, vagy több embert felvenni, vagy munkaidőben üljenek minden asztalnál munkatársak, vagy figyeljenek jobban, hogy minden tipusú üggyel arányosan kerüljenek sorra az ügyfelek 13:31kor végeztem, Kérem változtassanak valamit. Pénz hiányra pont az OTP-nél nem lehet hivatkozni és nem választom az átutalást, Időpontot nem lehet erre foglalni.

  2019.05.07 22:49
Ki húztam a sorszámom iszonyat sokan voltak előttem, gondoltam el ugrok addig a postára. Ott is vártam és sorban álltam. De mikor vissza mentem a bankba még mindig 6-an voltak előttem és vártam még bő 20 percet. Nagyon sokan voltak és kevés kollega dolgozott.

  2019.04.15 16:39
Fél órába telt, mire rám került a sor. Szimpla befizetést végzett az előttem lévő két ügyfél, viszont másokat is hívtak a kasszához, akik nem csak a befizetést intézett.

OTP Bank Márkáról

Az OTP Bank Nyrt. Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja, amely Közép- és Kelet-Európában csaknem 1500 bankfiókot működtet, kilenc országban több, mint 13 millió ügyfelet kiszolgálva. 1949. március 1-jén jött létre az Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat, a mai OTP Bank jogelődje. Az OTP Bank 1990-ben alakult részvénytársasággá. A cégben 2012. december 31-én a magyar tulajdonhányad 29,1%, a külföldi: 70,9% volt. A legnagyobb részvénycsomaggal, 8,88%-kal a tatár Rahimkulov testvérek rendelkeztek.

A Panaszok.com segítségével az OTP Bank felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.