OTP Bank
panaszok-OTP Bank - Logo

OTP Bank

Panaszok
42
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.02.11 15:54
Azzal a kéréssel fordulok önökhöz miszerint a 2019 évben igénybe vett falusi csok után nem vehetem igénybe az áfa visszatéritést miszerint 2020 tol inditott falusi csok után lehet igénybe venni amit 2018 január 1 töl 2022 junius 31 ig benyujtott számlával lehetséges én 2019 ben inditottam a falusi csokkot akkor aki 2019 ben igénybe vette az nem igényelheti vissza csak aki 2020 tol akkor az az 1 évben aki igénybe vette azokkal mi van azok nem vehetik igénybe??

  2020.01.11 09:30
Aktivaltak nekem egy hitelkártya amitol nem is tudtam. Nem is használtam. Mikor kértem hogy szuntessek meg akkor azt mondták egy hónap. Lejárt nem szűnt meg. Mikor jeleztem hogy nem szűnt meg kaptam egy levelet 5995 Ft ról,befizettem 8000 Ft ot és kaptam a levelet hogy megszünt. KB 1 hete kiderült hogy még aktív. Hívtak őket küldtem emailt, de semmi reakcio.

  2020.01.10 20:05
A mai napon az 1081 Budapest Népszínház utca 3-5. alatti OTP bankfiókban a kártyámat, rajta egy havi fizetésemmel, elnyelte az automata. A hibavonalat tárcsázva, 30perc telefonálás után azt az információt kaptam, hogy az érintős kártyámat ne dugjam be az ATM kártya nyílásába, így elkerülhető a probléma. Első körben 1hetet mondtak, hogy visszakapom a kártyám, majd tájékoztattak, hogy a bankfiókban ingyenes lesz a kp felvétel, mivel önhibámon kívül történt az eset. A kp felvétel NEM VOLT INGYENES, az ügyintéző helytelenül járt el, amikor levonta a kp felvétel díját a számlámról. 2 órás telefonálás után kiderült, hogy 3 hét, mire megkapom a kártyám, ha betelefonálok, és érdeklődöm, hogy sikeresen ki tudták-e emelni az ATM-ből a biztonságis munkatársak a kártyám. Természetesen, a bank nem értesít, arra nincs keretük, csupán az megy, hogy 5 ügyfélszolgálatos emberből 5 embert úgy képezzenek ki, hogy azok ne mondjanak egyező információt a kétségbeesett ügyfél számára. Aki teheti, a Népszinház utcai bankfiókot kerülje el, főként azt a "kedves" úriembert, akire csak azért nem tettem név szerint panaszt, mert a nevét nem jegyeztem meg. Emberségből levizsgázott. Ahol csak lehet, panaszt teszek ellene, valamint a helytelen eljárás ellen is. A pénzemet inkább más bankra bízom, amint megérkezik a kártyám, ami a változatos tájékoztatás alapján akár 5 hét is lehet. Attól sem zárkózok el, hogy bírósághoz forduljak, fogyasztói jogaim megsértése miatt.

  2020.01.06 12:11
OTP a közös kártyánkról átutalást hajtott végre engedélyünk nélkül, a feleségem hitelkártyájára, tartozás megfizetés címen. Minden hónap elején 60.000.-Ft törlesztőt részletet utalok a számlára. Nem értem milyen 10.422.-Ft tartozás rendezés címen vont le a közös számlánkról. 

  2019.11.19 09:50
AZ OTP westend közepén lévő ATM kártyakiadó motorja rosszul működött, beragadt a kártyám. 6 hét után se kaptam semmilyen értesítést, információt, hogy mi történik, hol a kártyám, mikor kapom vissza.

OTP Bank Márkáról

Az OTP Bank Nyrt. Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja, amely Közép- és Kelet-Európában csaknem 1500 bankfiókot működtet, kilenc országban több, mint 13 millió ügyfelet kiszolgálva. 1949. március 1-jén jött létre az Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat, a mai OTP Bank jogelődje. Az OTP Bank 1990-ben alakult részvénytársasággá. A cégben 2012. december 31-én a magyar tulajdonhányad 29,1%, a külföldi: 70,9% volt. A legnagyobb részvénycsomaggal, 8,88%-kal a tatár Rahimkulov testvérek rendelkeztek.

A Panaszok.com segítségével az OTP Bank felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.