Összes Panasz

  2021.02.12 10:55
Rendeltem Önöknél 3 db 6 funkciós TURBO FRYER légkeveréses, szagmentes, meleg levegős sütőt, utánvétes átvétellel, 14.840.-Ft-os bruttó áron, összesen 44.520.-Ft értékben. A futártól való átvétel után a csomag felbontásakor tapasztaltam, hogy a csomagban csak 1 db eszköz található, több el sem fért volna a csomagolásban. Miután a bontatlan - egyébként külsőleg sérülésmentes - csomagolásban a méretek miatt nem tudhattam, hogy hány darab készülék van, ezért azt átvettem. Jelen állapot szerint Önök 2 db készüléket nem szállítottak le részemre, kérem annak pótlólagos szállítását, vagy a 2 db készülék árának visszatérítését 29.680.-Ft értékben. Várom szíves válaszukat.

  2021.02.11 22:37
Andrea indított egy Valentin napi akciót az Appra. 17.00-22.00 óra között lehetett jelentkezni illetve árak iránt érdeklődni. Írtam is Neki. Jött is a válasz kb 40 perc múlva, hogy mennyibe kerül és ha szeretném írjak vissza annyit, hogy "kérem". Gondoltam este 22.00 óráig lesz időm eldönteni szeretném-e az App-ot hiszen akkor tudtam meg az árat és számolgattam hó végéig még mire kell költenem belefér-e ez az összeg. Kb 15 perc múlva írtam is volna, hogy kérem de látom, hogy vissza vonta az üzenetét jelezvén, hogy elbuktam a lehetőséget. Még este 8 sem volt .... Az egyetlen életmód tanácsadó aki nem írja ki sehova mennyi az App ára ezt privát üzenetben lehet csak kérni megadott időben. Nekem ez úgy jön le mintha mindenkinek más árat írna ezért a fene nagy titkolózás . 

  2021.02.10 21:52
Mai nap vásároltunk egy Hp nyomtatót az e-digitalban. Személyesen mentünk be az üzletbe, előtte a weboldalon megnéztük melyik terméket szeretnénk megvásárolni. MIUTÁN kifizettük a terméket (64.000 Ft) csak azután hozták ki a raktárból és láthattuk élőben is. Az csak itthon derült ki a doboz apró betűs részéről, hogy a nyomtató nem támogatja a mac készülékeket, nálunk pedig csak az van. Erről 0, azaz 0 információ a weboldalon, a boltban pedig senki sem szólt. A telefonos ügyfélszolgálaton pedig még minket kértek számon, hogy miért nem kérdeztünk rá?! Természetesen vissza nem kaphatjuk az összeget, hiszen nem online vagy telefonos rendelés volt.

  2021.02.10 15:11

Tisztelt Ügyintéző !

A Biatorbágy üzletükben vásároltam számlára 2021.01.13-án. Az Önök által kiállított gépi számlán nem szerepelt a vevő adószáma és kértem, hogy adjanak egy számla másolatot mely tartalmazza az adószámot is, mivel ez 2020.07.01-től kötelezően tartalmaznia kell a számlának. A vezető nem tudta hogyan kell ezt módosítani és új számlát kiadni. Kézzel ráírta az adószámot, de ez nem szabályos ezért elszámolni ezt nem áll módunkba. 


  2021.02.10 13:56
A Zarában általában (többit kevésbé ismerem), de leginkább az Árkádban lévő üzletében- számtalan esetben tapasztaltam- felháborító viselkedést. Általában véve lekezelő módon viselkednek a vásárlóval- főleg azzal, aki láthatólag- nincs benne abban a célcsoportban- h alapszinten megengedhetné magának ott a vásárlást (magyarul nem futja 16 ezerét egy maxiruhára napi szinten). Akciós időszakban - a próbafülkénél hallottam- amikor minősíthetetlen módon és lekezelően beszélt- a vásárlók füle hallatára- az akciós időszakban a vásárlók viselkedéséről. Alapból- azzal szoktam szembesülni, h a 20-on éves eladó- elnézést- de " lehánylak" arckifejezéssel szolgál ki. A kedvencem az egyik black friday-en volt. Kiválasztottam 2 db ruhát, hogy majd eldöntöm, h melyiket szeretném megvenni. És az egyik eladó vérmes szemmel követett, úgy tűnt, hogy pályázik a ruhára. Úgy éreztem, hogy alig várja, hogy lerakjam. Talán valami pusmogást is hallottam. Majd mikor fél percre letettem a ruhát, jött az eladó és lenyúlta és pillanatokon belül eltépett vele a raktárba. ÉN- meg ott ültem, hogy.. ez nem lehet igaz. Gondolom, hogy valamilyen módon elő van írva nekik, hogy ilyet nem tehetnek. Most hogy kinek tette félre, azt nem tudom. Ami biztos, hogy nem egy vásárlónak. Egy darab ilyen kis méret volt belőle és gondolom, hogy az fájt neki, h én kinéztem. A legszembetűnőbb az az átlátszó viselkedése volt. Mint a macska mikor valami bűnöset csinált. Én meg ott álltam megfürödve hogy lenyúlta a vásárló elől, vagyis előlem a holmit. Ami onnantól kezdve nem került vissza a vállfára. Őszintén nem volt bennem annyi, hogy szóljak. És hogy ott helyben panaszt tegyek. Mondom mindezt úgy, hogy Zara függő vagyok. Az egyik eladót megdicsértem, mert hogy ott ő az egyetlen aki kedves köztük. Zavarba jött. Azt nem tudom, hogy egyetértett-e velem, de.. Már megszoktam, hogy egyszerűen gyomorforgató érzéssel távozom onnan vagy, hogy ezt ne vegyem magamra. A szintén lekezelő hangnem pedig mindennapos.

  2021.02.09 14:01
Rendeltem januárban a kislányomnak egy baba fotelt.. Ami a mai napig nem jött meg.. Nem lenne ezzel probléma de egy e-mailre sem kaptam választ!!! Ami azért idegesítő.. Mert csak tudni szerettem volna hogy mikor jön meg.. Semmire sem kaptam választ.. Megrendelem máshonnan írtam is nekik hogy utalják vissza a pénzt.. Ezt sem tették meg! Nem csinálnék ügyet.. Ha nem a kislányom ajándékáról lenne szó!