OBI
panaszok-OBI - Logo

OBI

Panaszok
44
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.05.05 21:21
Önöknél vásároltam vinyl padlót tavaly májusban. Szakszerűen lett lerakva, alátéttel. Sajnos mostanra rengeteg helyen eltört! Hol hosszanti, hol keresztirányban! Hihetetlen silàny minőségnek tűnik! Szeretném min.az árát visszakapni, természetesen a lerakási költség, bosszankodás, ill. a javításról nem beszélve! A szàmlát keresem, természetesen azt is be fogom tudni mutatni, hisz elég sok mindent vettünk összességében önöknél, sajnos ezzel nagyon mellé nyúltunk! Vàrom mielőbbi válaszukat! Tisztelettel: B. Roland Szentes nyár u

  2021.04.21 16:54
2020.04.19-én házhozszállítással érkezett hozzánk a megrendelt Flora kerítésrendszer. Az oszlopok közül 5 darabnak hiányzik a fedőkupakja. A kiskapu szerelvénye is hiányzik Szeretném pótoltatni. Online foglalási szám: 1134431044 Szállítón a 7.tétel 15 db, 5x5x200 oszlopából, 5 db hiányos. 2. tétel balos kapu 1600x900 csavarok, alkatrészek hiányosak.

  2021.03.27 10:29
2021.03.27.-én nyitásra érkeztem az áruházba. Három terméket szerettem volna vásárolni, de mivel szemüvegemet az autóban hagytam, oda mentem az építő osztályra, ahol három eladó beszélgetett. Köszöntem, és illedelmesen megkérdeztem, hogy tudnának-e segíteni? Mondták igen, miben? Fehér szaniter szilót szeretnék. Egy eladó elindult, én utána, s közben ezt hallom: "nem hiszem, hogy akkora dolog lenne egy fehér szilót megtalálni, miért kell ehhez eladó" Miután a kezembe adta, jeleztem, hogy kellen fugai is, tudom a számát, mutatta hogy ott vannak négy sorban, keressem meg, majd otthagyott. Ceresit 40 es fugát kerestem, mivel nem sorba vannak rakva, és szemüveg nélkül nem is láttam az apró számokat, újból a három beszélgető eladóhoz fordultam segítségért. Megint jött, némi keresés után rámutatott, a polcon leghátul levő egy darab dobozra, majd elindult a kollégái felé. Szóltam neki, hogy nem érem el, segítsen, erre ezt mondta "ez egy önkiszolgáló üzlet" De erősködtem, hogy értse meg, nem érem el. Vissza jött, ráállt az alsó sorra, nyújtózva kivette, s közben ezt mondta: "nem értem, hogy lehet valaki ilyen tehetetlen" Kérdeztem, jó hallom?? Mondja meg a nevét, panaszt akarok tenni. Erre szó szerint ezt mondta: "nem ismerkedem, húzzál el!" Akkor már én is kikeltem magamból, üvöltöttem, hogy mit képzel magáról stb. A két másik eladó próbált csitítani. Mikor a főnökére vártam, az egyik eladó, aki az egész incidenst hallotta, oda jött és bocsánatot kért, azt mondta teljesen igazam van, ő sem érti a kollégája viselkedését. Jeleztem a főnökének, aki állítólag majd számon kéri. Felháborító, hogy egy 50 éves elmúlt, három gyerekes apát, egy huszonéves elküldje a... Kérem az eset kivizsgálását! Várom visszajelzésüket.

  2021.03.15 13:00
Rendeltem az OBI-ból online egy napellenzőt az én nevemre,de rá egy félórára a feleségem jelezte hogy az ő nevére kellett volna kérni a számlát mivel a fundamenta csak így fogadja el, félórán belül írtam az [email protected] cimre kb 5 -ször azóta sem válaszoltak.Egyáltalán él ez az email,vagy talán meg sem nézik.

  2021.02.19 14:35
Tisztelt OBI Hungary Kft. Cégünk rendszeresen vásárol Önöknél építkezéshez szükséges anyagokat. A legutóbb vásárolt impregnált zsalutáblákkal viszont sajnos úgy jártunk, hogy nem tudtuk szakszerűen használni a terméküket. Rögtön a munkafolyamat kezdetekor a táblák vetemedtek, a ragasztások mellett egymástól elálltak a facsíkok. Kénytelenek voltunk máshonnan zsalukat vásárolni, hogy szakszerűen be tudjuk fejezni a munkát. A fentebb említett okok miatt kérnénk a termék árának visszatérítését.

OBI Márkáról

Az OBI egy német tulajdonú, európai hálózattal rendelkező barkácsáruházlánc. A vállalatot a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található Wermelskirchenben alapították 1970-ben. Első magyarországi üzletüket 1995-ben nyitották meg Budapesten. Az eredetileg amerikai ötlet célja az volt, hogy 12 szaküzlet választékát egy tető alatt kínálják. Az OBI csoport mára vezető pozícióra tett szert a hasonló profilú áruházak között az európai piacon. Az OBI termékválasztéka négy területet ölel fel: műszaki cikkek, lakás kiegészítők, építkezéshez-felújításhoz kapcsolódó termékek, valamint a kerti cikkek. 


A Panaszok.com segítségével az OBI felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.