OBI
panaszok-OBI - Logo

OBI

Panaszok
60
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.04.01 18:44
III.27.én , történő email érdeklődésemre a szolnoki obi áruháztól, félrevezető választ kaptam. Hogyan lehet, hogy felelősségre vonás nélkül a vásárlólat becsapják. 20 nm alapterület vakolására hamis félrevezető ajánlatot adtak. Később megvásároltam a kért munkához az ügyfélszolgálaton keresztül a valóban alkalmas anyagokat.Hogy végezhet ilyen felelőtlen szakmaiatlan munkát. Mi van ha az ő javaslatára vásárolok. 67 éves nyugdijas vagyok, viharkár érte az éplettnél kb 20 nm területen a vakolat lehullót, azt kell újra elkészíteni. Levelem mellékeltem, az ügyintéző nem magyarázhatja félre a felelőtlenségét. Megjegyzem, hogy nem ismerjük egymást.

  2022.02.03 22:12
Tisztelt OBI Panasziroda! A mai nap du 14-17 óra közt a Savoya parki üzletünkben ágy alá való, gurulós tárolót kerestem, de az emeleten a tárolók közelében nem találtam segítőket és hosszas bolyongás miatt a lépcső aljánál álló dolgozójukhoz fordultam. Pontosan nem tudni, miért áll ott, de ahelyett, hogy belenézett volna a laptopjá an az Obi honlapjára, azt válaszolta, hogy az Obi nem tart ilyen terméket, mert ő més sosem látott itt ilyet. Miután messziről utaztam oda, hazaérve a szállásomra , megnéztem a honlapon a tárolók címszó alatt, és több féle ágy alá való tárolót is láttam, többek közt épp olyat, amilyet kerestem. Egy gondom a termékleírással is akadt, és pedig, a 42 literes tároló hossza és szélessége meg van adva, de a magasságát nem találtam. Lehetségesnek tartom, hogy tévedek és nem jól kerestem. Üdvözlettel V. Katalin, csalódot vásárló Mátészalkáról.

  2022.01.28 12:50
Minőség ,és garancia írja magáról egy éppen olcsónak nem nevezhető áruház, ezenkívül " Az OBI minden színnel kapcsolatos kívánságát teljesíti: több mint 40 000 színárnyalatból választhat minden felületre: falra, fémre, kül- és beltérre egyaránt minden színárnyalat rövid idő alatt létrehozható és bármikor újra kikeverhető." Ez az állítása is hamis! Nem tudja teljesíteni a hirdetéseiben szereplő állításokat! Egy régebbi festék színre volt szükségem ( amit egyébként az egri Obi áruházban kevertek ki) Dobozon szereplő szín amire egy felragasztott szalag volt hívatott utalni állítólag már nem beazonosítható.De a jelenlegi a boltban található színskála alapján sem tudta az eladó a színt kikeverni. Kb félórás várakozás után került elő egy másik eladó ( jelzem, hogy az előző színt is ő készítette) nagy nehezen kikevert egy hasonló szint. Ami a hibás kijavításra váró fal felület színétől színárnyalatban elüt. az egy dolog, hogy munkaerő hiány van, de, hogy az általuk jelzett állításukat sem tudják teljesíteni, ez elfogadhatatlan! Ráadásul a pénztárnál a jelző készülék bejelzett, és csak akkor hallgatott el mikor a táskából kikerülő gyógyszer vonalkódját azonosították! Hát elég kellemetlen ügy!

  2021.09.05 15:09
Péntek délután a Székesfehérvári OBI ban szeretem volna parketta csiszológépet kölcsönözni. (Akkor még nem tudtam pontosan h is kellene kinéznie) kaptam is 1 gépet ami inkább parketta polírozás való. Információval a hölgy azt mondta ,h mondjak 1 későbbi időpontot amire fix h vissza viszem a gépet mert azt az időt úgy sem kell kifizetni amivel előbb vissza viszem. Kaptam 1 gépet ami kicsit sem volt jó arra amire szerettem volna (halszálkás parkettamat újra csiszolni)plusz több mint 12 órával előbb vittem vissza a képet és meg is teljes kölcsönzési idött ki kellet fizetnem. Köszönöm a kölcsönzésen dolgozó emberek hozzá nem értését plusz a félre informált. Drága tanuló pénz volt igy az a 30 ezer ami az Obi alkalmazottak hozzá nem értés miatt kellet kifizetnem. Szerettem az Obiban vásárolni de innentől megfontolom a gépkölcsönzésröl pedig senkinek nem fogom ajánlani.

  2020.07.22 12:41
2020. 07. 14-n az OBI-ban vásárláskor először a lenti kasszáknál egy fiatal hölgy elküldött, vissza másik termékért, azért, mert azon, amit levettem, azon nem volt címke, és nem volt képes letelefonálni valakinek, csak flegmázott, hogy "nem tudom lehúzni". Visszamentem, ezek után a fenti kasszáknál próbáltam távozni, amikor ott egy idősebb hölgy pénztáros szintén egy másik termékkel ugyan ezt el akarta játszani, miután a többi terméket beütött. Mondjuk ő legalább 1x megpróbált telefonálni, nem vették fel, ezek után ki akarta fizettetni a többi dolgot, és tovább küldeni, mert hogy sor van. Engem pont nem érdekel, hogy sor van. Hibáztak, nem én tehetek róla, hogy nem bírják az alkalmazottak normálisan felcímkézni a termékeket vonalkóddal, és engem, a vevőt akarnak ugráltatni, oldja meg. Végül nagy nehezen telefonált mégegyet 5 perc múlva és sikerült beütni a terméket. De ez nem kárpótól az elvesztegetett időm miatt, és azért, hogy még nekik állt feljebb. Kártérítést követelek. Köszönöm.

OBI Márkáról

Az OBI egy német tulajdonú, európai hálózattal rendelkező barkácsáruházlánc. A vállalatot a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található Wermelskirchenben alapították 1970-ben. Első magyarországi üzletüket 1995-ben nyitották meg Budapesten. Az eredetileg amerikai ötlet célja az volt, hogy 12 szaküzlet választékát egy tető alatt kínálják. Az OBI csoport mára vezető pozícióra tett szert a hasonló profilú áruházak között az európai piacon. Az OBI termékválasztéka négy területet ölel fel: műszaki cikkek, lakás kiegészítők, építkezéshez-felújításhoz kapcsolódó termékek, valamint a kerti cikkek. 


A Panaszok.com segítségével az OBI felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.