OBI
panaszok-OBI - Logo

OBI

Panaszok
61
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.04.27 14:38
Tisztelt OBI ! Lakásom felújításához a 009 számú Soroksári úti áruházukban több mint kétmillió összegben vásároltam építési anyagot, konyha fürdő butort csempét kádat szerelvényeket a lányom részére utóbb az A 06600352/0470/00022 számú számlával 1 db mosogató csaptelepet 29900 ft értékben. 2021 12 23 án , sajnos a felújítás elhúzódott a vásárolt terméket a szerelő bontotta ki és akkor szembesült vele hogy a csaptelep tartozék csomagja hiányzik és nem tudja felszerelni. Erre a hiányosságra nem voltam felkészülve nem bontogattam ki a csomagot. Elmentem az üzletbe reklamálni. Ott két ügyfélszolgálatos ügyintéző durva hangon kiosztott, hogy az én hibám miért nem néztem meg és ez a garancia kategória várjak máj 31 ig.Ez nem hibás termék hiszen még fel sem lett szerelve a hiányosság miatt ez a bolt feladata rendezni jóvátenni a hibát. Mivel a nehezen várt szerelő elment majd újra jön amikor tud így a munka darabba maradt.A termék dobozán sérülés nem volt celluksszal volt lezárva, igaz hiányzott róla a biztonsági huzal, /még 3 db csaptelepet vásároltam kád, mosdó,azokon volt ilyen azok rendben voltak/Kértem az összeg visszafizetését hogy vegyek mást, a szerelő mielőbb befejezhesse a munkát, ám ott megtagadták , kezembe nyomtak egy leíratot mely a kötelességemre figyelmeztet. Természtesen a vevő a hibás mert nem az utolsó pillanatban vásárol, előre nem tudta a munka elhúzódását sőt ezt a hibát nem is gondoltam nem mindennap vásárolok 30 ezer ft ért csaptelepet én 72 éves nyugdíjas vagyok. Ezt a kioktató stílust ezt a megalázó viselkedést, mások előtt még sehol nem tapasztaltam.Fel sem merült hogy az üzletnek is van felelőssége, mert ez a hiány nyilván lopásból eredhetett.Ők sem nézik meg amikor a garancia jegyet adták hogy minden rendben van e. sírok, fel ment a vérnyomásom. Konyha nélkül nem lehetünk én sürgősen megoldom a csaptelep vásárlást kérem szépen a pénzem vissza. Az már csak tetőzi a bajt hogy a Luna konyhabútor felszerelésénél derült ki hogy egy felső szekrény szerelvényei hiányoztak. Erről jegyzőkönyv készült majd várjak míg beszerzik és értesítenek . 17 db ból állt ez a termék 183835 ft volt szállítással, erre is azt mondták miért nem csomagoltam ki rögtön az originált árút.Mert az eladó azt mondta egy évig reklamálhatok ha valami hiányzik, azért voltam nyugodt és tapasztalatlan.Nem tudom ki követ el hibát? gyártó? a forgalmazó? Annyi biztos én a hiányzó terméket is kifizettem és károm van . Tisztelettel. N. Gréta

  2021.04.21 16:54
2020.04.19-én házhozszállítással érkezett hozzánk a megrendelt Flora kerítésrendszer. Az oszlopok közül 5 darabnak hiányzik a fedőkupakja. A kiskapu szerelvénye is hiányzik Szeretném pótoltatni. Online foglalási szám: 1134431044 Szállítón a 7.tétel 15 db, 5x5x200 oszlopából, 5 db hiányos. 2. tétel balos kapu 1600x900 csavarok, alkatrészek hiányosak.

  2020.11.02 19:57
OLEA Compact erkélybútor hiába szerepel látszólag készleten több áruházban is a helyszínen ezek nem találhatóak. Az online készletnyilvántartás hiányosságain kívül különösen bosszantó, hogy telefonon az áruház kertészeti osztálya megerősítette, hogy 3 termékük van, majd a helyszínen derült ki, hogy igazából nincs. Ezek után fél óra telefonálgatás után sikerült beszélniük valakivel az áruházból (azóta se derült ki, hogy kivel) aki nemcsak azt mondta, hogy 1 minta darab még van náluk, hanem azt is, hogy a termék tűrhető állapotban van. A helyszínre érkezve ismét csalódnunk kellett, ugyanis az áruházban nemcsak a termék nem létezett, de a telefonhívásról sem tudott senki.  Végülis több óra autózás és bosszankodás után üres kézzel tértünk haza és annak ellenére, hogy az online nyilvántartás továbbra is több áruházban elérhetőnek mutatja a terméket, nem sikerült kideríteni, hogy az országban bárhol megtalálható-e.

  2020.06.10 21:00
Ma vásároltam egy Sanotechnik Synbalfato zuhanykabint és kettő csomagot kaptunk. Amikor otthon kicsomagoltuk, a kettő íves tolóajtó hiányzott,és a középső panel is, amire a zuhanyrózsát lehet felszerelni.

OBI Márkáról

Az OBI egy német tulajdonú, európai hálózattal rendelkező barkácsáruházlánc. A vállalatot a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található Wermelskirchenben alapították 1970-ben. Első magyarországi üzletüket 1995-ben nyitották meg Budapesten. Az eredetileg amerikai ötlet célja az volt, hogy 12 szaküzlet választékát egy tető alatt kínálják. Az OBI csoport mára vezető pozícióra tett szert a hasonló profilú áruházak között az európai piacon. Az OBI termékválasztéka négy területet ölel fel: műszaki cikkek, lakás kiegészítők, építkezéshez-felújításhoz kapcsolódó termékek, valamint a kerti cikkek. 


A Panaszok.com segítségével az OBI felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.