OBI
panaszok-OBI - Logo

OBI

Panaszok
51
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.09.05 15:09
Péntek délután a Székesfehérvári OBI ban szeretem volna parketta csiszológépet kölcsönözni. (Akkor még nem tudtam pontosan h is kellene kinéznie) kaptam is 1 gépet ami inkább parketta polírozás való. Információval a hölgy azt mondta ,h mondjak 1 későbbi időpontot amire fix h vissza viszem a gépet mert azt az időt úgy sem kell kifizetni amivel előbb vissza viszem. Kaptam 1 gépet ami kicsit sem volt jó arra amire szerettem volna (halszálkás parkettamat újra csiszolni)plusz több mint 12 órával előbb vittem vissza a képet és meg is teljes kölcsönzési idött ki kellet fizetnem. Köszönöm a kölcsönzésen dolgozó emberek hozzá nem értését plusz a félre informált. Drága tanuló pénz volt igy az a 30 ezer ami az Obi alkalmazottak hozzá nem értés miatt kellet kifizetnem. Szerettem az Obiban vásárolni de innentől megfontolom a gépkölcsönzésröl pedig senkinek nem fogom ajánlani.

  2021.08.28 13:26
Egerben egy rokon által vásárolt csempéket kellet elszállítanom. munka után beugrottam az információnál azt mondták hogy hozzak egy platós bevásárló kocsit és a kb 20 csomag csempét kiadják. Az építő osztályon a kalodájukban ülő úriemberek azt mondták balra a raklapon megtalálom. kb 50 méterre kisakkoztam hogy melyik az enyém, felpakoltam a 200-300 közötti anyagot.és eltoltam végig az osztályon a kocsimhoz. Éapítőiparban dolgozom naponta vásárolok a kocsival odalehet állni, vagy a a tagkonca kihozza az anygkiadók pedig segítenek beszélni nem csak trécselnek. sajnos az OBI szakmaiságból emberségből újra megbukott. üdv

  2021.08.09 19:29
2021.08.07. a veszprémi üzletükben mentünk vásárolni. Belépve forróság fogadott. Ebben az üzletükben nem működött a hűtés. Nem is értem, hogy tudnak dolgozni a kollégáik ilyen lehetetlen, elviselhetetlen melegben. Miért nem használják a klímát, miért nem becsülik dolgozóikat? Gyorsan eljöttünk, mi megtehettük. Üdv: Sz. Erzsébet

  2021.08.05 17:59
2021.08.04-én a székesfehérvári OBI áruházban 150x70 - és SMAVIT lemezkádat vásároltam, melynek a kiírt ára 29990 Ft volt. A pénztárnál 31990 Ft-ot fizettem érte. Otthon vettem észre hogy többet fizettem mint a kiírt ár. 2021.08.05-én megreklamátam kiderül Estap lemezkád vonalkkódja van a kád csomagolásán. Az áruház ügyfélszolgálatán a hölgy nem volt segítőkész. Délutánra már a 31990 Ft volt kiírva 29990 Ft helyett az áru felett.

  2021.07.06 06:15
Szép napot A Dunaújvárosi obinál rendeltünk beltéri ajtókat 05.29én. Azt mondták hogy 1hónap. Folyamatos telefonos egyeztetés de csak azt mondják hogy nem érkezett meg. Kivettük a szabit hogy tudjuk csinálni de így nem lehet. Most megvárják, hogy felemelik az árát mert a faanyag felment? Mikor kapjuk meg? Mikor azt mondtam, hogy akkor nem kell, ha nem tudják teljesíteni azt mondta a hölgy a telefonba, hogy visszamondani nem lehet mert mi csináljanak vele. Mégis ez igy meddig mehet?

OBI Márkáról

Az OBI egy német tulajdonú, európai hálózattal rendelkező barkácsáruházlánc. A vállalatot a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található Wermelskirchenben alapították 1970-ben. Első magyarországi üzletüket 1995-ben nyitották meg Budapesten. Az eredetileg amerikai ötlet célja az volt, hogy 12 szaküzlet választékát egy tető alatt kínálják. Az OBI csoport mára vezető pozícióra tett szert a hasonló profilú áruházak között az európai piacon. Az OBI termékválasztéka négy területet ölel fel: műszaki cikkek, lakás kiegészítők, építkezéshez-felújításhoz kapcsolódó termékek, valamint a kerti cikkek. 


A Panaszok.com segítségével az OBI felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.