OBI
panaszok-OBI - Logo

OBI

Panaszok
54
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.11.21 13:47
2021.11.20.-án 13 órakor,a Miskolci Obi Áruházba ,visszavittem egy terméket , ami még garanciális volt,így kértem cseréljék ki. 4 ügyfélszolgálati munkatárs állt hátratett kézzel, maszk nélkül( szerintem rájuk nem vonatkozik a törvény, nekik nem kell maszkot viselni?),az Ügyfélszolgálaton,és néztek rám percekig,, néztük egymást ,,(,farkasszemet),amikor az egyik elindult a pult felé( felém) és megkérdezte,mi a baj? Elmondtam,erre ő azt válaszolta, hogy nem tudja se kicserélni ,a terméket , se visszaadni a pénzt, Kérdeztem miért, hiszen még egy éven belül van a termék és garanciális. Akkor kértem adja meg a nevét,és panaszt teszek. Erre odajött egy másik eladó ( a négy közül, már kettő megmozdult, kettő még állt és beszélgetett),aki mondta, menjek be az áruházba és válasszak egy másik terméket a hibás helyett! Sajnos nem volt az a termék, választottam egy másikat. Kértem adják vissza régi termék árát és kifizetem az új terméket. Ebből lett nagy bonyodalom, amikor a harmadik eladó is megmozdult és odajött hozzám. Már hárman álltak a számitógépnél , de ekkor sem sikerült a terméket beazonistaniuk. Aztán a negyedik már elment ebédelni, mert gondolom megunta a sok állást.! Fél óra után valahogy sikerült a blokkról beazonositani három eladónak a terméket,majd következett a fekete leves. Kevesebb pénz adtak vissza mint ami a termék akkori ára volt,én ezt szóvá tettem, őket nem érdekelte.Nem figyeltek rám. Kifizettem az új terméket és eljöttem, mondtam nem hagyom annyiba az ügyet, nagy nyilvánosság előtt fognak feleni ezért a lekezelő arogáns viselkedésért! Egy fiatal eladó, aki gyerekem lehetne, nagyon lekezelően, arogánsan viselkedett velem,nem szoktam meg ezt a viselkedést! Nagyon csúnya dolog,amit tettek eladóként nem kellene így viselkedniük. Szégyen, hogy az Obi nem válaogatja meg az eladókat, hogy kivel dolgozik, nem a külső számit(, hogy egy kifestett,fiatal legyen ott, )hanem ,hogy az eladó udvarias segitőkész legyen, és meg tudja oldani a problémát! Többé nem vásárolok ott, pedig törzsvásárlójuk voltam! Egy elnézést,szívesen fogastam volna, de csak mosolyogtak egymásra,Szégyen ez a viselkedés. Bízom benne, hogya vezetőség megbünteti ezeket az eladókat,és tovább nem alkalmaz ilyen embereket, hiszen ez a bolt hírnevét rontja, én is visszakapom a pénzem, amit nem fizettek ki.

  2021.09.23 12:33
Megbízásiszám:52000087403/1 1046.Bp. Szent Imre utca 1.a üzlet Agrimotor Kft számla száma:F2021/001191 A fenti üzletbe 2021.09.20.-án garanciális időn belül bevittem a fűnyírómat, amihez kerékcsavart kellett rendelni. Én pluszba kértem még egy pót alkatrészt, amit a mai napon meg is kaptam.Annyi a panaszom, hogy a szállítási költséget az 1.690,-Ft-ot miért nekem kell megfizetnem.??!! 1.Ha nem rendelek pót alkatrészt, akkor a garanciás terméket kiküldik ingyen. 2. Így rendeltem és velem fizettetik ki ezt az összeget.Ez az Önök önköltségének kell lennie. 3.Nem mondták, hogy lesz szállítási költség,amit nekem kell kifizetnem, akkor inkább bementem volna személyesen átvenni a garanciális, mind a plusz terméket. Kérem az összeg visszautalását:M. Krisztina A vevőszolgálaton dolgozókat pedig javaslom , hogy bővítsék az információs tudásukat. Üdv. M. Kriszta

  2021.09.23 12:24
Megbízásiszám:52000087403/1 1046.Bp. Szent Imre utca 1.a üzlet Agrimotor Kft számla száma:F2021/001191 A fenti üzletbe 2021.09.20.-án garanciális időn belül bevittem a fűnyírómat, amihez kerékcsavart kellett rendelni. Én pluszba kértem még egy pót alkatrészt, amit a mai napon meg is kaptam.Annyi a panaszom, hogy a szállítási költséget az 1.690,-Ft-ot miért nekem kell megfizetnem.??!! 1.Ha nem rendelek pót alkatrészt, akkor a garanciás terméket kiküldik ingyen. 2. Így rendeltem és velem fizettetik ki ezt az összeget.Ez az Önök önköltségének kell lennie. 3.Nem mondták, hogy lesz szállítási költség,amit nekem kell kifizetnem, akkor inkább bementem volna személyesen átvenni a garanciális, mind a plusz terméket. Kérem az összeg visszautalását M. Krisztina A vevőszolgálaton dolgozókat pedig javaslom , hogy bővítsék az információs tudásukat. Üdv. M. Kriszta

  2021.09.05 15:09
Péntek délután a Székesfehérvári OBI ban szeretem volna parketta csiszológépet kölcsönözni. (Akkor még nem tudtam pontosan h is kellene kinéznie) kaptam is 1 gépet ami inkább parketta polírozás való. Információval a hölgy azt mondta ,h mondjak 1 későbbi időpontot amire fix h vissza viszem a gépet mert azt az időt úgy sem kell kifizetni amivel előbb vissza viszem. Kaptam 1 gépet ami kicsit sem volt jó arra amire szerettem volna (halszálkás parkettamat újra csiszolni)plusz több mint 12 órával előbb vittem vissza a képet és meg is teljes kölcsönzési idött ki kellet fizetnem. Köszönöm a kölcsönzésen dolgozó emberek hozzá nem értését plusz a félre informált. Drága tanuló pénz volt igy az a 30 ezer ami az Obi alkalmazottak hozzá nem értés miatt kellet kifizetnem. Szerettem az Obiban vásárolni de innentől megfontolom a gépkölcsönzésröl pedig senkinek nem fogom ajánlani.

  2021.08.28 13:26
Egerben egy rokon által vásárolt csempéket kellet elszállítanom. munka után beugrottam az információnál azt mondták hogy hozzak egy platós bevásárló kocsit és a kb 20 csomag csempét kiadják. Az építő osztályon a kalodájukban ülő úriemberek azt mondták balra a raklapon megtalálom. kb 50 méterre kisakkoztam hogy melyik az enyém, felpakoltam a 200-300 közötti anyagot.és eltoltam végig az osztályon a kocsimhoz. Éapítőiparban dolgozom naponta vásárolok a kocsival odalehet állni, vagy a a tagkonca kihozza az anygkiadók pedig segítenek beszélni nem csak trécselnek. sajnos az OBI szakmaiságból emberségből újra megbukott. üdv

OBI Márkáról

Az OBI egy német tulajdonú, európai hálózattal rendelkező barkácsáruházlánc. A vállalatot a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található Wermelskirchenben alapították 1970-ben. Első magyarországi üzletüket 1995-ben nyitották meg Budapesten. Az eredetileg amerikai ötlet célja az volt, hogy 12 szaküzlet választékát egy tető alatt kínálják. Az OBI csoport mára vezető pozícióra tett szert a hasonló profilú áruházak között az európai piacon. Az OBI termékválasztéka négy területet ölel fel: műszaki cikkek, lakás kiegészítők, építkezéshez-felújításhoz kapcsolódó termékek, valamint a kerti cikkek. 


A Panaszok.com segítségével az OBI felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.