OBI
panaszok-OBI - Logo

OBI

Panaszok
18
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.02.13 16:33
Tisztelt vezetőség! Szoba ajtókat vásároltam önöktől 2 hónap különbséggel. Itthon láttuk hogy ugyanazon fajta ajtónak a tok rendszere teljesen eltér egymástól. Szóval vettem 2 egyforma ajtót ami teljesen különböző lett, hát köszönöm szépen.

  2019.12.14 13:53
Tisztelt Obi Hungary Retail Kft.! Azzal a panasszal fordulok Önökhöz, hogy 2019.09.25.én a Győri üzletükben vásároltam egy Íves Hunor típusú ( cikkszám:2932820) kandallót.1 hónapos használt után a kandalló hő hatására deformálódik, a rajta lévő ajtó bezárás után nem záródik be teljesen kb. 0,5-1 cm-es rések láthatóak, továbbá a benne található jobb oldali sammot tégla elrepedt, illetve az alul lévő parázsfogó rácson több helyen repedés található.

  2019.05.07 14:55
Férfi létemre még engem is zavarba hozott, hogy szinte egy lélek nem volt az üzletben,h ogy segítsen. Szükségem lett volna leemelni egy nehezebb dolgot, amire hölgy képtelen, de férfit pedig nem találtam sehol. A hölgynek is a kasszánál ültek csak.

OBI Márkáról

Az OBI egy német tulajdonú, európai hálózattal rendelkező barkácsáruházlánc. A vállalatot a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található Wermelskirchenben alapították 1970-ben. Első magyarországi üzletüket 1995-ben nyitották meg Budapesten. Az eredetileg amerikai ötlet célja az volt, hogy 12 szaküzlet választékát egy tető alatt kínálják. Az OBI csoport mára vezető pozícióra tett szert a hasonló profilú áruházak között az európai piacon. Az OBI termékválasztéka négy területet ölel fel: műszaki cikkek, lakás kiegészítők, építkezéshez-felújításhoz kapcsolódó termékek, valamint a kerti cikkek. 


A Panaszok.com segítségével az OBI felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.