O bag
panaszok-O bag - Logo

O bag

Panaszok
3
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2019.05.29 00:32
Szerintem iszonyatosan ízléstelen, egyszerűen képtelen vagyok felfogni, mi tetszik benne az embereknek. Le is voltam sokkolva mikor megláttam hogy az eredetiket mennyiért árulják, azt hittem ilyen ezer forint körül dobálják őket, mert kb. olyan olcsó hatást kelt.

  2019.04.12 12:44
Az összes terméknek olcsó hatása van. Úgy néz ki, mint amikor a nagymamám kacsákat etetett egy gumivályúból, de van akinek ez tetszik. Mikor még nem ismertem, azt hittem 1000-2000-ért dobálják a piacon, mikor megtudtam valójában mennyi, sokkolódtam.

O bag Márkáról

Az O Bag egy olasz divatmárka, amelyet 2009-ben alakítottak ki Olaszországban, Fullspot néven. Kezdetben a fókusz az órák gyártása volt, de ma már táskák és divatos kiegészítők sorozata áll a vásárlók rendelkezésére. Termékeit a minimalista és moduláris kialakítás jellemzi, lehetővé téve a termék testreszabását. Az O Bag 2009-ben alakult, termékeit először a milánói nemzetközi kiállításon mutatták be 2010-ben. Az O Bag világszerte több mint 50 országban található. Az O Bag 2010-ben fejlesztette ki az O órát , egy szilikon hevederrel és cserélhető felületekkel ellátott órát .Eredetileg egy féle volt amit 'Classic O Órának' neveztek, egy sima, fehér, szám nélküli számlapból állt. Maga az óra eltávolítható volt a hevedertől, lehetővé téve a szíj vagy a benne lévő óra színének megváltoztatását. Eredetileg 15 heveder volt. De késöbb ez 29-re nőtt, amelyek még gyártásban vannak. 2012-ben az O Bag kiadta az O bag-et (táskát).  Az O bag elasztomer habból készül, amely 20 különböző színben kapható, amelyek többsége az O óra szín tartományából származik. A táska fogantyúi és belső része testreszabható különféle anyagokkal és színekkel.

A Panaszok.com segítségével az O Bag felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség!  A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.