Norbi Update
panaszok-Norbi Update - Logo

Norbi Update

Panaszok
6
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.09.23 15:18
A ma rendelt burger ehetetlen, hideg, a dupla hús sehol, a sajt már régen megdermedt. A MOM update - től rendeltem, a minőségi kifogásomra nem reagáltak.A hamburger minősége kritikán aluli! Kérem intézkedésüket ! A nyugta, és a kiszálító bizonylat nálam található , csatolom ha szükséges.

  2022.04.22 11:36
Tisztelt Norbi Update. Sajnálattal kellett tapasztalnom a héten Újpesti boltukban vásároltam 2 db hamburgert elvitelre a páromat szeretem volna vele meglepni ebédre. Hazaérve ki bontotam a hús száraz minőségű, a szélei igen kemények voltak,ehetetlen,maga a buci is kissé száraz volt.Anno mikor bevezették a terméket és utána jó minőségű volt olcsóbb áron most már nem igazán megfelelő sajnos. Ennek időközönkénti minőség ellenőrzése szükséges lenne hogy az emberek ezen az áron minőségi terméket. Lehetséges válaszukat köszönöm.

Norbi Update Márkáról

Az update nem csupán egy étrend, hanem egy komplett, s folyamatosan követendő életmód, amelynek azonban nem alapkövetelménye az önsanyargatás és az asztal örömeiről való lemondás. Ezen új élet és szemléletmód teljessé tételéhez ad fontos segítséget Update étlapuk kínálata. Attól, hogy egy étel kevesebb szénhidrátot tartalmaz, azaz LOW CARB, még nyugodtan lehet finom! Schobert Norbert és Rubint Réka, az Update és az Alakreform megalkotói folyamatosan felügyelik, hogy ételeik tökéletesen illeszkedjenek az általuk megálmodott életmódba. Update fogásaikat mindig dietetikus ellenőrzi, és hagyja jóvá.


A Panaszok.com segítségével a Norbi Update felveheti önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat a megoldatlan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalhatott. Célunk, hogy elégedett vásárlókat generáljunk és javítsunk a cég minőségén. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy hibás terméket vásárolt vagy a garancia lejárta után ment tönkre. Esetleg a személyzet nem volt elég ügyfélközpontú, lassú volt a kiszolgálás és ön próbált panaszt tenni, de hiába. Nos itt a megoldás! A Panaszok.com minden panaszkodni vágyó fogyasztónak lehetőséget ad és segít, hogy az elhallgatott problémáinak hangot adjon és javaslatot tegyen a cég minőségének javítása érdekében..