Nivea
panaszok-Nivea - Logo

Nivea

Panaszok
1
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat

Kategória

  2019.05.11 23:03
Nagyon gyenge a testápoló, nem tudom mi lehet vele a probléma, de száraz a bőröm és nem akarja magába szívni a testápolót és ha leszedem magamról egy óra múlva ugyan olyan száraz a bőröm.

Nivea Márkáról

A Nivea egy világszerte ismert német kozmetikai márka, mely több mint 130 éve jelen van a piacon. Az 1890-es években megalkotott NIVEA Creme volt az első bőrápoló krém, amely világhírre tett szert. Stabil szerkezetének köszönhetően a kezdetektől tartósítószer hozzáadása nélkül készül. Már maga az illat is nagyon jellegzetes: a NIVEA Creme egy tarka virágcsokorra emlékeztet, amelyben rózsa, liliom és orgona dominál egy kis borostyánnal kiegészítve. A NIVEA jelentése hófehér, ami a Latin nix, nivis szóból ered (jelentése hó). Az 1930-as években a NIVEA termékkínálata jelentősen bővült: borotválkozó krém, sampon, bőrápoló olaj csatlakozott a családhoz. Az 1980-as években megjelenik a NIVEA FOR MEN termékcsalád a férfiak bőrének ápolására és a kozmetikai ipar fókuszába a férfiak kerültek.  Abban a 200-nál is több országban, ahol a termék ma kapható, a NIVEA a legismertebb bőrápoló márka.

A Panaszok.com segítségével a Nivea felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.