Nail & Go
panaszok-Nail & Go - Logo

Nail & Go

Panaszok
5
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2022.03.15 07:51
Pénteken foglaltam időpontot az Aréna Plazaba vasárnapra. Baby Boomer-t szerettem volna csináltatni. Az időpont felvételénél a kolléganő csak azt mondta hogy gél lakkból nem csinálnak mire azt válaszoltam hogy nem is gél lakkból szeretném. Mást nem ist mondott csak megkérdezte hogy hány órára szeretnék menni. Amikor odaértem az időpontra egy másik kolléganő közölte velem hogy ott abszolút nem csinálnak Baby Boomer-t. Nem értem... aki felvette az időpontomat ezt nem tudta???!!!!! Úgyhogy ott csak leszedték a gél lakkomat és elmentem onnan. Sima gél lakkért nem fizettem volna. Azt otthon is meg tudom csinálni mivel van lámpám és gél lakkjaim. Még aznap megpróbáltam egy másik helyre időpontot foglani. Csak a Westend-be kaptam de ott azt mondták, hogy nincs idő Baby Boomer-re csak egy erősített gél lakkra. Nagyon csalódott voltam, mert nem erősített gél lakkot szerettem volna. Ahogy megérkeztem a kolléga még nem végzett az előző vendégével és miután 15 percet vártam és még mindig nem volt kész megkérdeztem hogy esetleg hétfőre áttehetem-e az időpontot. A kolléganő a recepción adott egy időpontot hétfőre és megígérte, hogy megcsinálják a Baby Boomer-t. Amikor hétfőn megérkeztem a Westendbe megint bejelentették hogy nem tudnak Baby Boomer-t csinálni mivel nincs anyaguk. Ezt nem tudták előző nap hogy lehet hogy nem lesz elég következő napra???!!!! Miért ígérnek meg olyat amit nem tudnak teljesíteni???!!! Ha szóltak volna hogy nem biztos hogy elég lesz az anyag akkor foglaltam volna máshova időpontot. Kedden külföldre utaztam és legkésőbb hétfőn meg szerettem volna csináltatnia körmeimet. Úgyhogy Baby Boomer helyett kaptam egy egyszerű erősített gél lakkot. Nagyon csalódott vagyok hogy az ígéret ellenére nem azt kaptam amit kértem. Ráadásul semmilyen kártérítést nem kaptam. A kolléganő a recepcióban csak udvariatlanul rángatta a vállát és azt mondta hogy ők nem tehetnek erről. Hát akkor ki???!!! Egymást után két napon is eljátszották velem ugyanazt. Nagyon dühös és csalódott vagyok. Előre is köszönöm. G. Anita.

  2021.07.25 22:21
2 hete voltam 7000FT- ért Westendben a nail&go-nál, ennyi idő elteltével az összes körmöm lejött/betört/ lekopott!!! Nem ajánlom a továbbiakban! Rossz minőség, példátlan... ennyi pénzèrt elvártam volna, hogy minőségi munkát végezzenek! A csatolt képen látszik, hogy 2 körmöm teljesen hiányzik, 1 letört félig, 1 pedig elkezdett lejönni! A másik kezemen hasonlóképp néz ki a dolog! Felháborító!

Nail & Go Márkáról

A Nail&Go egy bejelentkezés nélküli manikűr szalon. A felgyorsult világunkban mindenki megérdemel egy kis kényeztetést. Önnek csak a kezét kell nyújtania a többi már az ő dolguk: Ápolt kezek, Csillogó körmök, Jókedv, Vendégszeretet. Szakképzett munkatársak várnak Önre. A legmodernebb technikákkal, piacvezető termékekkel biztosítják, hogy körmei hosszútávon egészségesek és ragyogóan szépek legyenek. Professzionális kézápolás megfizethető áron nők és férfiak számára egyaránt. A Nail & Go szalonok mindig a piacvezető nemzetközi márkák legkiválóbb alapanyagait és technológiáit alkalmazzák. A felhasznált technológiák során különös figyelmet fordítanak a szépészeti szempontok mellett az egészségügyi és higiéniai elvárásokra is. Munkatársaiknak folyamatos szakmai továbbképzést biztosítanak, hogy az Önök elvárásainak mindenben megfeleljenek.

A Panaszok.com segítségével a Nail&Go felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan problémájára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi kifogása volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a problémáját, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.