MOL
panaszok-MOL   - Logo

MOL

Panaszok
10
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2021.01.13 14:04
A panaszomat és a mellékleteket elküldtem a [email protected] elektronikus címre is. Alább egy rész: Érzelmi okokból kevés kivétellel mindig a MOL-kutaknál tankolok, ezt tettem 2021. január 8-án a nagyernyei (Maros megye) MOL-töltőállomásnál (1. melléklet), ahol a nyugta tanúsága szerint 13.58 órakor 40,89 liter EVO 95–ös benzint (2. melléklet) tankoltam Suzuki SX4 típusú benzines autómba (3. melléklet). Aznap eljutottam az onnan 130 kilométerre fekvő célpontra, ahonnan két nap múlva, 2021. január 10-én indultam volna vissza, de az autó nem indult. Nem kis megpróbáltatások árán autómentőt kellett intéznem, amely éjjeli órában Marosvásárhelyre vontatott (4. melléklet) Szentegyháza (Vlahita) mellől (5. melléklet). Másnap, 2021. január 11-én a marosvásárhelyi Suzuki Hinode szervízben (Marosvásárhely, Dózsa György utca 274 szám) a szerelőcsoport megállapította, hogy az üzemanyag okozta a problémát, amelyről nem tudták eldönteni, hogy benzin-e vagy gázolaj (6. melléklet). Az autóban levő mintegy 45 liter üzemanyagot leszívták, majd a szomszédos Petrom-kúttól valóban benzint tettünk az autóba. A gyertyák kipucolása után az autó nagy nehezen, hatalmas füstöt eregetve beindult (7. melléklet), a szervíz a „benzin” leszívásával, majd a feltöltéssel kapcsolatos munkálatot kiszámlázta (8. melléklet). A mellékelt dokumentumokkal alátámasztott eset egyöntetűen azt a következtetést adja, hogy a nagyernyei MOL-kút 3-as töltőállomásán vásárolt bizonytalan minőségű benzin okozta a kárt. Szeretném, ha levonnák a következtetéseket, és intézkednének, hogy hasonló esetek ne forduljanak elő a jövőben, másoknak ne okozzanak hasonló bosszúságot és anyagi kárt. Ami személyemet illeti, továbbra is szeretnék az ügyfelük maradni. Nem óhajtok a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez panasszal fordulni, ami egyöntetűen alátámasztaná az általam leírtakat és dokumentáltakat. A sajtóban sem szeretném nyilvánossá tenni a képtelen esetet. Hibák és mulasztások mindenkinél előfordulnak, annál is, aki amúgy jól dolgozik. Viszont várom és elvárom, hogy valamilyen módon kártalanítsanak (pl. akár megfelelő ideig vagy mennyiségre szóló ingyen-tankolás a MOL-nál, vagy Önök tudják, hogy milyen lehetőségük van erre). Úgy gondolom, és egyetérthetünk: a reklámra szánt pénzügyi ráfordítás mellett a negatív reklám kivédése is anyagi erőfeszítést igényelhet.

  2019.06.20 11:11
Megpróbáltam felhívni őket, mert tankolás után mikor fizettem ott hagytam egy kártyát az asztalon, ami fontos lett volna. Több mint 3x hívtam őket, de senki nem vette fel a telefont. Kezdtem ideges lenni, nehogy eltűnjön, mert fontos. Egy fél nap után sem hívott vissza senki, este próbáltam újra hívni és akkor vették fel ők pedig nem tudtak a kártyáról...

  2019.05.23 11:44
Egy hangyányival lehetett volna kedvesebb a kiszolgáló hölgy. Láttam, hogy egyébként sem szívesen végzi a munkáját, de mire felpillantott a hosszú szempillák alól,és elmondta, mennyit kell fizetnem, lement a nap. Hozzá tenném, hogy köszönni nem köszönt, és a kasszánál is csak a fizetendő összeget volt hajlandó kimondani. Se többet, se kevesebbet.

  2019.05.13 13:38
Nagyon gusztustalan volt a mosdó állapota. Konkrétan mindenhol emberi ürülék volt, MÉG a falon is. Sajnálom, akinek ezt el kell takarítania, én inkább másik mosdót kerestem.

  2019.05.12 02:37
Csak kártya volt nálam, és egy teljes napig nem lehetett használni a kártyát a benzinkúton. Ezt nem írták ki sehova, és csak tankoláskor tapasztaltam, ami így elég kellemetlen volt. Egy fél napot elácsorogtam ott, még a segítségemre jött egy barátom, hogy kifizesse a tankolásom.

MOL Márkáról

A MOL-csoport egy magyar multinacionális olaj és gáz vállalat, amelynek székhelye Budapesten van. A MOL-csoport tagjai között szerepel a többi között a korábban állami tulajdonban lévő horvát és szlovák olaj- és gázipari társaságok, az INA és a Slovnaft. A MOL Magyarország legjövedelmezőbb vállalkozása, 2018-ban 1,1 milliárd dolláros nettó nyereséggel járt. A társaság ugyanakkor a harmadik legértékesebb vállalat Közép- és Kelet-Európában és 402-et bekerült a világ legnagyobb vállalatainak Fortune Global 500 listájába 2013-ban, bevételeinek az akkori magyar GDP egyötödének felel meg. 2018-tól kezdve a MOL világszerte több mint 30 országban működik, 26 000 embert foglalkoztat, kilenc országban hat márkanév alatt csaknem 2000 benzinkutat működtet és piacvezető Magyarországon, Szlovákiában, Horvátország és Bosznia-Hercegovinában.

A Panaszok.com segítségével a MOL felveheti Önnel a kapcsolatot és megoldást kínálhat olyan panaszára vagy sérelmére, amit vásárlása során tapasztalt. Célunk, hogy elősegítsük a különböző cégek szolgáltatásainak minőség javulását, és ezáltal minél több elégedett ügyfelet teremtsünk. Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban minőségi reklamációja volt, a személyzet nem volt Önnel elég segítőkész, esetleg lassú volt a kiszolgálás. Ha mindezekért eddig hiába reklamált, az ügyfélszolgálat figyelmen kívül hagyta a panaszát, most itt a lehetőség! A Panaszok.com minden ügyfélnek lehetőséget ad a véleménye kifejtésére.