Mobilfox
panaszok-Mobilfox - Logo

Mobilfox

Panaszok
25
Köszönet
0
Elégedettség
0.0%

Ön képviseli a márkát?

Válaszolja meg az Ön által képviselt cégre érkezett panaszokat most ingyen! Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "kapcsolat" menüpont alatt található űrlap kitöltésével.

Kapcsolat
  2020.09.15 15:56
Egy hete használom a Mobilfox telefontokot és kb 80 cm magasról esett le a telefonom és pókhálosra tört a hátulja úgy, hogy rajta volt a tok. Nagy kamu az a video ahol egy ablakból dobják ki és nem törik össze a telefon. Ezek után nem ajánlom senkinek. Úgy látom, hogy nem szabad hinni a a videoknak, mert nagy csalás az egész. Mindenki figyeljen jól oda, hogy mit rendel és honnan. 

  2020.08.27 22:06
Úgy hírdeti a cég a telefontokját, isteníti magát, mintha a legtökéletesebbet lehetne naluk vásárolni. De erre sajnos csak azt tudom mondani, hogy marketing! Sajnos nincs jó tapasztalatom a Mobilfoxszal kapcsoltaban. Júliusban rendeltem egy telefontokot, amire nem kevesebb (ill. Több) mint egy hónapot vártam. Ma megérkezett a tok. Nagy boldogság, végre, kibontom, csodás csomagolás, ám mikor a kisdobozt is kinyitottam, észrevettem, hogy a tokot hibásan küldték. A tok mintázatának széle fel volt kopva, ami ugyan nem szembetűnő másoknak, de ettől még zavaró, hogy így kaptam kézhez. Megfordult a fejemben, hogy azért vártam rá ennyit, mert ők beszerezték a terméket valami kínai netes áruházból, majd rányomtatták a logojukat. Abszolút nem tudom sajnos ajánlani.

  2020.08.26 19:41
Kb 1 méterről perecelt a telefonom a lepcsőre, betört az üvegfóliám.... Az első leejtésem is deficites lett! :) Nem éri meg a pénzét.. Aliexpressen jobbat veszek!

  2020.08.16 15:44
a telefontokok minősége kifejezetten rossz! egy márvány mintás fullshock tokot rendeltem, amiről 2 nap használat után elkezdett kopni a minta.. jobbnak láttam, ha leszedem az egészet és lesz egy átlátszó tokom... remélem, legalább a töréstől tényleg véd...  ilyen “minőségi” tokokat kínából is lehet rendelni, töredék áron

  2020.07.15 14:26
2020. április 18.-án rendeltem a Mobilfoxról egy terméket, amit a mai napig (2020.07.15.) nem kaptam meg. A termékért előre el kellett utalni az összeget. Kb. havonta küldenek egy emailt, amiben leírják, hogy legyek türelemmel, de arra már nem válaszolnak, hogy meddig??? Remélem panaszommal hozzájárulok ahhoz, hogy ez a cég más személyeket ne tudjon így átverni és kárpótolnak a kifizetett, de meg nem kapott termékért.